IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - DMF 2009 Igor Spiroski portfolio
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

DMF 2009 Igor Spiroski portfolio

Внеси реплика Внеси реплика страница  <123>
Автор
Порака Обратен редослед
dimi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Септември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 406
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dimi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Септември.2009 во 10:11
Ti pozeluvam uspeh

megju fotografiite imase nekolku navistina odlicni fotografii, se nadevam deka za izlozbata kje gi odberes najdobrite
Кон врв
Glecin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Февруари.2007
Поени: 450
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glecin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Септември.2009 во 17:01
Dimi del od razmisluvanjata se tochni no samo dokolku DMF gi dozhivuvame vo konceptot na minatoto.
JAs lichno nekolku pati javno se zalagam DMF da se moderniziraat i konceptualno i organizaciono.
Imeno smetam deka toa e sluchuvanje koe treba da dade prikaz/presek na sovremenata makedonska fotografija vo odredeno vreme i kako takvo ima ogromno znachenje za Makedonskata fotografija niz godinite. Znachi BITNO slchuvanje so istoriska odgovornost koe VO MOMENTOV E DALEKU POD NIVOTO NA SVOETO ZNACHENJE....... guess what ......nikoj nema namera toa da go smeni, nikoj nema namera da go podigne na nivoto na koe treba da bide, nikoj ne se zalaga da se omasovi i site sovremeni makedeonski avtori da prisustvuvaat. Optovareno e so duhovi na minatoto koe go demnat i go spustaat na ramki na opstanok.
ZA zhal FK Fotografika mozheshe i trebashe toa do go promeni no istata samo se nivelirashe i se spusti na nivoto na dosega spomenatoto.
E sega na DMF se aplicira so Ime i Prezime i so fotografii koi se nekade na nekoj medium vekje prikazhani so edinstven uslov da ne bile vekje prikazhani na Denovi na Makedonska Fotografija.
Dokolku sum del od zhirito se pretpostavuva deka istiot e soo najgolemi poznavanja vo makedonskata sovremena fotografska scena i deka dobro gi pratat sluchuvanjata na istata vo prevod gore dole bi trebalo da se zapoznaeni so portfolioto na site avtori. Moite fotografii se nasekade lesno mozhe da se vidat pretpostavuvam deka e taka i so drugite avtori. Nema nisto tainstveno tuka i NE TREBA DA IMA NITU PAK TREBA TAKA DA SE DOZHIVUVA OD UCHESNICITE.......naprotiv....treba se da e transparentno i jasno.

In my point of view, nema zosto de e nesto sokrieno, zhirito go nosi bremeto i odgovornosta da postapuva profesionalno JAS NE i dokolku jas sum zhirito jas bi postapuval po sopstveni ubeduvanja i vo nikoj sluchaj ne bi dozvolili nesto povekje od toa.
Site dobro se poznavame vo Makedonija barem onie sto ja ljubat fotografijata i nema prostor za golemi manevriranja iako nekoi misli deka ima, se se gleda se e jasno i koj go biva i kogo ne i dali nekoj zasluzhil nagrada i dali ne i odlukata na zhirito e totalno nebitna vo taa nasoka NO ona sto povekje bitno e ZHIRITO da obezbedi prostor da se prikazhe na adekvaten nachin celiot kvalitet i silina na Makedonskata sovremena fotografija. Nemam jas problem nitu so sebe nitu so drugite, fotografite se tie i se na masa i se MOI i sekoj spored mene bi trebalo isto da se odnesuva a ako zhirito nema sila da donese odluka so znaenje koj avtor sto fotografira togash toa e problem na zhirito.

Za na kraj iskreno bi sakal na Denovi na Makedonska Fotografija moite fotografii da se razgleduvaat vo kontekst na imeto i prezimeto na avtorot Igor Spiroski a ne bezimeno !!!!!!

smetam deka e ispravno rabotite da stojat taka a ne kako do sega

mozhebi sum vo greshka no toa e toa....

ne smetam deka so toa sto MOITE fotografii go nosat MOETO ime kje smeni nesto ili pak zhirito da me odbie zaradi toa sto me mrzi. Zhirito kje si ja vrshi rabotata.

pozdrav

Изменето од Glecin - 17.Септември.2009 во 17:02
There is more in life than books you know, but not much more!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dimi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Септември.2009 во 15:04
losoto e sto nekolku pati imam videno, protekcionizam no i odbivanje na fotografiite poradi toa sto zirito ili pretsedatelot na zirito dobro znaese koj e avtorot na konkretnata fotografija.

Sepak ziriranjeto e interesna slucka koja treba da se dozivee, a sekogas e interesno da se slusnat komentarite na sudiite za svoite no i za tugjite fotografii

pozdrav i toplo ti preporacuvam koga kje imas prilika da prisustvuvas na ziriranje.
Кон врв
fichot Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Ноември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 783
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fichot Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Септември.2009 во 14:48
ne sum ja imal taa cest. ama da, prav si, ne mi tekna na toa.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dimi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Септември.2009 во 14:42
Originally posted by fichot fichot напиша:

pa ne e anonimno isprakjanjeto. pozadi sekoja fotka treba da stoi ime i prezime od avtorot.

ah da... kako ne mi tekna na toa :)

nego pretpostavuvam deka dosega ne si bil na ziriranje za nekoja izlozba... aj razmisli zosto se stava imeto od zadnata strana!

vo sekoj slucaj procedurata otprilika odi vaka:
- site fotografii se stavaat na zemja i se pravi prvicnata selekcija (ne spored imeto od zadnata strana, tuku spored fotografijata od prednata) голема%20насмевка
- potoa sleduva ziriranjeto za nagradite, i povtorno toa se pravi spored fotografijata, a ne spored imeto, i sudiite sekogas vnimavaat da ne go kompromitiraat toa.
- duri na krajot otkako kje bidat proglasen pobednicite i koga kje pocne da se pravi spisokot na nagradeni se citaat iminjata.

Problemot e sto sme mala zemja i sudiite ne mozat sekoga da bidat nepristrasni

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fichot Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Септември.2009 во 14:28
pa ne e anonimno isprakjanjeto. pozadi sekoja fotka treba da stoi ime i prezime od avtorot.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dimi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Септември.2009 во 13:59
Igor so seta pocit za tvoite dela, no neli mislis deka mozebi nekoj od zirito kje gi vidi fotografiite, kje gi prepoznae na ziriranjeto i na toj nacin nema da moze da bide celosno nepristrasen (bez razlika dali toa e vo pozitivna ili negativna smisla)?
Кон врв
Mire Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Септември.2005
Поени: 1594
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mire Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Септември.2009 во 00:44
Originally posted by Glecin Glecin напиша:

Pocituvani,

se odlichiv pred sluchuvanjeto da gi prezentiram fotografiite kvalifikanti za pretstojnite Denovi na Makedonska Fotografija 2009

http://www.flickr.com/photos/glecin/3921812250/

site komentari se dobredojdeni

pozdrav

I.S aka Glecin

Prekrasno Igor!

Vovednata so maskata sekako, no so red, preskoknuvajci gi tie dve vovedni (pretpostavuvam takov i ti bese nietot) i pocnuvajci od ludjeto na plaza, moj izbor se:

10; 1; 4 ; 14 i 16 ---- in that particular order

Pozdrav

Изменето од Mire - 17.Септември.2009 во 00:45
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka    klikni TUKA
Кон врв
Glecin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Февруари.2007
Поени: 450
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glecin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Септември.2009 во 03:06
Blagodaram za vnimanieto...,

nekako pomaga ovaa cela inicijativa, vekje tri fotografii otpagjaat..)..!

Blagoja...da bre so teshka maka i samoprekor ne prativ pejsazh..))...i ne prashuvaj mnogu da ne se premislam vo posleden moment a za K. mihajlova...uh treba da ja vidish na print ODLICHNA aj utre kje ja donesam mozhebi!
There is more in life than books you know, but not much more!
Кон врв
kamarad Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 11.Септември.2009
Поени: 19
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kamarad Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Септември.2009 во 23:28
Moi favoriti se "Healling mud 1" i ptviot "Portret". A i muzikata na Lhasa de Sela odlicno odi so fotografiite
Кон врв
jblagoja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Декември.2007
Поени: 79
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај jblagoja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Септември.2009 во 19:50
A kamo pejsaz?

Najdobra ti e Knez Mihajlova

Computers are useless. They can only give you answers. (Pablo Picasso)
Кон врв
Igor-T Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Март.2006
Поени: 622
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Igor-T Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Септември.2009 во 19:09

Mene mi se svigjaat:

* Na plazhata chovekot so sheshir vo preden a drugiot podnavednat vo
   vtor plan.

* Chovekot shto bere tutun (?).

* 4te deca.

* Deca i brodot

* Portret na zhenska osoba so temnite naochari, nasmevka i cigar/eta.

Pozdrav

Igor

Изменето од Igor-T - 15.Септември.2009 во 21:00
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fichot Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Септември.2009 во 15:59
Dosta dobri fotki. So srekja. :)
Кон врв
nikola_bb Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 19.Јануари.2006
Поени: 201
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikola_bb Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Септември.2009 во 15:52
uf mnogu dobro epten mi fatija oko povekjeto :) 
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <123>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.