![]() |
|
Александар III Македонски |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2526272829 47> |
Автор | |||
Logos ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 13.Септември.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 67 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
па нормално ке го викаат хелен како творец на хеленизмот. (микс култура на македонската,грчката(античка)и источната античка). |
|||
![]() |
|||
Logos ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 13.Септември.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 67 |
||
јас мислам подобро да се утврди потеклото на татко му на Александар Филип па после да се збори за Александар.
|
|||
![]() |
|||
Boogie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
||
Оставаш не преведени докази,не поддржани од некое научничко име и уште безброј други спамови - ти треба многу сакано на форумов да се чувствуваш бидејки да беше било кој друг на твое место до сега ке леташе и доа доживотно од форумов.
Но нема врска шоуто мора да продолжи - зар не ![]() Каде даде доказ дека Славјанскиот неможе да е Македонски - јас ти дадов докаж дека Античкиот Македонски во се повеке научни кругови се смета како корен на Славјанските јазици. И се е дозволено овде доколку се придржуваш до правилата - значи докази поткрепени на научен труд,линк од трудот и нормално да биде постирано според темата а не да пишуваш спамови - ![]() |
|||
![]() |
|||
Boogie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
||
Абе по детенце од Адвајзор не сум видел или во моево повекегодишно присуство на форумов такво детенце немам читано.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() И мамичке мора да се замараме бидејки има дечиња како Адвајзор кои мора да се научат еднашка на реалност а не да живее и да наметнува некоја фантазија. Значи Игенеа кажува дека имаме 25% античко Македонска крв а 25% славјанска крв и 50% останати субстракти - ние ова го уважуваме и сме среќни што 50% од нашата крв по повеке од 3000 год сеуште стои како Македонска затоа и пишав да се биде Македонец е чест а не желба. ![]() Е сега па да го видиме излагањето на детенцево Адвајзор - тој тврди дека Власите се 100% Антички Македонци: 1.Нема никаков доказ,ни Игенеа не ги сака таквите Власи ко него затоа зошто е Влав а не Македонец 2.Зборува Латинизирано(романизирано) а факт е дека во Римската војска сите кои потпишат договор на 20 год. добиваат Римско граѓанство - па може од Азија да му се предците пошто незнае,нема докази 3.Истите Власи како него никогаш не ја спореле МАкедонската нација и припадноста на Александар Македонски како Македонец но ете има и дечиња недоучени. 4.НАместо да си се фати за својата етнологија и да види кој е всушност Влавот тој дави со рекла казала муабети а не факти - како демек ке му поверуваме. Има уште ама ке му дозволам да присобере малку факти,да се едуцира на темава а не да користи само учебник од 6 одд. и да полемизира со докази а не со чаршијски муабети и желби од ојлевци и дојлевци ![]() |
|||
![]() |
|||
ADVISOR ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 1026 |
||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
||
Srce me boli ke umram
![]() Bevme shto bevme site, pominalo, vazno e shto ke staneme ili kolku ke ostaneme. Kako trgna rabotava pola narod ni izbega ni se rasloi a tamu kaj shto se si se zenat /mazat so stranci ( ne nashi) ![]() |
|||
![]() |
|||
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
||
Што тоа може и јас сум, македонка?
![]() П.С. Колку што ти си од германците, толку и јас сум од хелените ![]() |
|||
![]() |
|||
ADVISOR ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 1026 |
||
Moze i ti si ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
да бе ![]() Сениор ![]() ![]() О’ Дабштајн Регистриран: 10.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 5367 |
||
оппааа шефке ![]() |
|||
![]() |
|||
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
||
Само оние околу Битола? Јас сум од Струмица, зошто се викам македонка којзнае? Зошто не сум влаинка, албанка, ромка, турчинка... туку баш македонка? ![]() Имаш некое објаснување за ова? |
|||
![]() |
|||
да бе ![]() Сениор ![]() ![]() О’ Дабштајн Регистриран: 10.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 5367 |
||
и jас исто прашам - какви са овие црни словени
![]() |
|||
![]() |
|||
||
Koi se tie ![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
||
Словени
![]() црни словени? |
|||
![]() |
|||
||
Denesnite del se Anticki Makedonci(mislam deka se onie okolu Bitola-Pelagonija , a del se Sloveni. |
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2526272829 47> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |