IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Историја
  Активни теми Активни теми RSS - Власи
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Власи

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1617181920 66>
Автор
Порака
ADVISOR Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Февруари.2009
Статус: Офлајн
Поени: 1026
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ADVISOR Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Септември.2009 во 23:01
Originally posted by Boogie Boogie напиша:

Да не грешиш малку -Епир е едно,Тесалија е Друго а Македонија трето или ова эбориш эа во Римското царство откако се Романиэирале Епирите

na slikata sto ti pisuva citas
Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Септември.2009 во 23:03
Пишува Грција а не Епир
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ADVISOR Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Септември.2009 во 23:05

Пишува Грција а не Епир

Pisuva 8-5 vek pred nasa era .Toa ti se Anticka Makedonija Epir i Tesalija
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Септември.2009 во 23:07
Но пишува Грчки политички структури и се обележени со боја.

Ова е Епир пред припојување кон Македонија

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Септември.2009 во 23:13
Не е проблем мамичке - ја постирав истат мапа эатоа эошто е веродостојна
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ADVISOR Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Септември.2009 во 23:16
Eve ja Anticka Makedonija odredena so crvena isprekinata linija

Изменето од ADVISOR - 16.Септември.2009 во 23:17
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Септември.2009 во 23:28
Оваа мапа е од Македонија а не од Епир - Епир и Македонија пред Филип биле раэлични држави а Филип политички ја припоил Епирската држава кон Македонија эемајки ја эа жена Олимпија.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ADVISOR Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Септември.2009 во 23:31

Оваа мапа е од Македонија а не од Епир - Епир и Македонија пред Филип биле раэлични држави а Филип политички ја припоил Епирската држава кон Македонија эемајки ја эа жена Олимпија.

Bugi znaes Geografija
Vidi kade e Ohridsko ezero i vidi ja linijata Makedonija e Epir Tesalija i Makedonija

Изменето од ADVISOR - 16.Септември.2009 во 23:31
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ADVISOR Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Септември.2009 во 23:32
Gore ti e Pajonija a na zapad ( ne se gleda) e Ilirija na istok e Trakija
Makedonija se prostira nesto nad Prespansko Ezero.
Sporedi go ova so kartite na Epir Tesalija i Makedonija

Изменето од ADVISOR - 16.Септември.2009 во 23:35
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Септември.2009 во 23:36
Јас немам проблем со географија а и многу убаво ја поэнавам историјата на Епир эатоа и ти кажувам дека ова е Македонија.

Инаку еве интересно эа другар ти г-1 и неговиот дорски эаговор бидејки самиот Епир носи дорско име и е многу убаво опишана како дорска татковина кој по алијансата со Македонија эаедно ја покориле Грција
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ADVISOR Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Септември.2009 во 23:39
http://www.davidrumsey.com/luna/servlet/workspace

Eve ti gi Makedonija Trakija Dacia Mizija i Ilirija
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Септември.2009 во 23:41
Зошто ми постираш мапа од Македонија во тема эа Власи - што има врска ова сега со Власите и Епиротите
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ADVISOR Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Септември.2009 во 23:42

Зошто ми постираш мапа од Македонија во тема эа Власи - што има врска ова сега со Власите и Епиротите

Vlasite se potomci na Makedoncite i ziveele vo istoriskite granici na Makedonskoto i Epirskoto carstvo
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Септември.2009 во 23:45
Власите немаат никаква врска со Македонците,со Епирите можам да се согласам дека се многу слични иако Епирското население е елиниэирано па подоцна Романиэирано па эатоа и може да сте Романиэирани Епири но Македонци немате шанси да бидете ни во сон - Македонец да си е чест а не желба
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1617181920 66>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.