![]() |
|
Ваша поезија |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1920212223 146> |
Автор | |
Ма-Ста-Пе ![]() Нов член ![]() Vrven Poet Регистриран: 01.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 14 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Ма-Ста-Пе ![]() Нов член ![]() Vrven Poet Регистриран: 01.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 14 |
Кога ќе се сетам од ново Жуборат на Шара потоците Према твојте очи се вртам како сончоглед. Дури и низ двоглед Од снегот белите ридови Твојот дух шета низ собава празна, ИМА
ЛИ МЕСТО ЗА МЕНЕ ВО ИДНИНАВА. Изменето од Andjelina - 02.Октомври.2009 во 21:45 |
|
![]() |
|
![]() |
|
ДАНОЧНА ПОЛИТИКА
Оваа држава кога дава е скржава. А кога треба да зема тогаш нема дилема. Така е со гладна држава, со даноци се одржава. ГЛАДНА КОКОШКА ДАНОЦИ СОНУВА, а државата со даноци се обновува. Додека има КВАЧКИ, ќе зема државата давачки. Работно време,фискализација МИ ЛИЧИ СЕ НА МАЛВЕРЗАЦИЈА. Преку даноци нови државата се тови. Данок до данок и пак буџетот е танок. Да може ќе ти земе и душа, само ШУШКИ сака да слуша. На народот пак му скислува. Државата многу давачки му измислува. НЕМА ШТО ДА СЕ ПРАВИ КОГА ДРЖАВАТА ВО БУЏЕТ САКА ДА СТАВИ. 26 февруари 2009 ![]() |
|
![]() |
|
АЛООО АЛООО ДОСТА Е СО ИСТОРИСКИ ЛЕКЦИИ. АЛООО ДОСТА Е СО КОРЕКЦИИ. АЛООО ДОСТА Е СО ЕНЦИКЛОПЕДИЈАТА. АЛООО ДОСТА Е, СПРЕЧЕТЕ ЈА СИРОМАШТИЈАТА. АЛООО не ни треба кум. Ни се јаде.Гладен сум. АЛООО цревава музика ни творат, а овие само за енциклопедии зборат. АЛООО сакаат да не изморат се спремаат нешто да ни сторат. АЛООО НАМЕРНО ВАКА НИ ПРАВАТ за повеќе во џеб да си СТАВАТ. АЛООО немаме што да облечеме. Да не треба вени да сечеме, за внимание да ви привлечеме. АЛООО СЛУШНЕТЕ ШТО ЌЕ ВИ РЕЧЕМЕ: ЗАШТО НЕ ДЕФОКУСИРАТЕ. ЗАШТО НЕ МАЛТРЕТИРАТЕ. ОД ОДМА ДА СЕ КОРЕГИРАТЕ ИЛИ ПЕРДУВИТЕ ЌЕ СИ ГИ СОБИРАТЕ. СЕ ИЗВИНУВАМ АКО СУМ ПРОПУШТИЛ НЕКОЈ ДЕЛ СИГУРНО ИМААТ СКРИЕНА ЦЕЛ. 1-Х-2009 ![]() |
|
![]() |
|
КАНДИДАТИ ЗА . ЕСИЛКА 1 ПРЕТСЕДАТЕЛСКИ ЦЕПАЧ!? Нее! Тој е само паркинг тепач. Секое сабајле , тепа жени нема гајле. На правен е професор, стручњак е за секој ресор. Се фаќаат за сламка: Ова е нашиот ЧОВЕК БЕЗ ДАМКА. Во Шевенинген ни огрубе, нашиот БРАТ ЉУБЕ. Не,тоа не е мана за Македонија ќе биде добра страна. Парцела по парцела, плоштадот ЌЕ ВИ ГО РАЗДЕЛА. Игри се тоа смели, за партиски цели. КОЈ ОД КОЈ Е ПО ФИН ИЗЛЕЗЕНИ СЕ ОД НАФТАЛИН. РЕД ПО РЕД ПРЕКУ РЕД ЗА МАКЕДОНИЈА НАПРЕД. 2 февруари 2009 ![]() |
|
![]() |
|
КАРМА ИМАМ КАРМА ТАКВА ДА ПИШУВАМ ПОЕЗИЈА ВАКВА ПИТКА КАКО БОНАКВА. По некојпат тропам но секоја мисла можам да ја стопам, во препознатлива поезија пред да стигнам до пензија. Имам идеи страшни ги црпам од настаните домашни. Од секој дневните настани, пишувам многу страни. Чим ми дојде мисла кратка одма земам тетратка, шкртам по нејзе лево десно, за маките на населението месно. Ги обвивам во панделки сите расипани зделки. Убивства,афери,кражби, сите сомнителни продажби. Не ми е муза винската флаша, туку демократијата наша. Македонската голгота и маките на животта. НЕКА ВЕ БРАНАТ ПЕСНИВЕ ОД БЕСНИВЕ. НЕКА ВИ БИДАТ МЕЛЕМ ЗА ДУША. ВРЕМЕ Е И ГЛАСОТ НА НАРОДОТ ДА СЕ СЛУША. СЕ НАДЕВАМ ДЕКА НЕМА ДА СЕ ИЗМОРАМ ЗАШТО САКАМ УШТЕ МНОГУ ДА ТВОРАМ. ФАЛА БОГУ ИМАМ ДА КАЖАМ УШТЕ МНОГУ, ЗА НАШИТЕ МАКИ. СЕ НАДЕВАМ ДЕКА ЌЕ БИДЕМЕ ПОЈАКИ. 27-IХ-2009 ![]() |
|
![]() |
|
Дак ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 477 |
Штом сум тука
![]() М А С К А Во просторот и времето лета сина пеперутка фантазија во илузија илузија во фантазија. Проклети маски, недопирливи,безбојни црни дупки,празна насмевка бели погледи, скриена тага. Сон сонува, душа сина пеперутка крик во времето и просторот о,па тоа сум само јас маската. Даница Петровска ![]() Изменето од Дак - 20.Септември.2009 во 23:42 |
|
Љубов и само љубов
|
|
![]() |
|
ПодВодно ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Разно
Знаеш што? Се сеќавам добро Каква боја е твојата душа и Се прашувам Како се чувствуваш денес? Среќен? Тажен? Која песна ти се врти низ глава? Знам Само еден стих Што може да те расплаче Ми текна Со кого сакаш да бидеш во моментов и За што размислуваш пред спиење Сакам да кажам Без кои три нешта не можам: Пријателство Неостварена желба и Очи како твоите |
|
![]() |
|
Quentin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
It's all coming back to me
Се враќаат мириси во еден напуштен кревет, на подножјето од моите очекувања... Тие испарени ноќи уште веруваат дека твоите солзи се разочарани ѕвезди. Јас и ти знаевме... пред да му се покажеме на светот, секогаш едногласно да кажеме: Oh, what the f***? Детето со лижавче Небото над глава му е сино, зошто пред да дојде под него, никој не праша дали сака да биде поинакво... Ширум отворена душа... Детето со лижавче учи да самува меѓу води и возвишенија што не му даваат закрила. Чевлите му ги надраснале нозете, ракавите, предолги за рацете, луѓето - предалечни за умот... Во здивовите чува светови, што мора да ги даде, за да не се задуши... Кого да мрази, детето со лижавче, кога не може да го оддели јазикот од вкусови, очите од бои, шаренила и птици...!? Кому да простува, кога уште не научило да верува...!? Ќе рече "па што ако" на секое твое "но", детето со лижавче, што спие меѓу цветови и зборува со штурци. Изменето од Quentin - 18.Септември.2009 во 22:16 |
|
![]() |
|
леа ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 24.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 10 |
Заборавена
Мисливе како промаја ми удираат во глава. Знам. Не ме чекаш на ниту еден прозорец на светот вечерва кога се околу мене добива облик на твоите очи. |
|
![]() |
|
Quentin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Одрекување
По сите горчливи меридијани, врати се овде... Знаеш ли колку време и' е потребно на судбината, да собере зрнца од сите агли на вселената, за да те создаде...!? Јас и ти го шепотевме Енума Елиш, под едно безимено небо - дом на тивки богови. Знаевме дека долго пред да се појават облаците, беше замислено нашето чекорење по снег. Не бегавме од вистината. Само одрекувавме... дека сме прашина... дека сме ништо... |
|
![]() |
|
Размачкано (оригинално "рашмрљано")
Откога Бог почна да се чува од човекот, наместо човекот од Него, здолништата станаа поотворени од очите, а нозете пораширени од рацете. Се' е некако премногу, а ништо не е доволно. Срцата ни станаа размачкани точки што им глумат љубов на дамарите, а душите ги препарираме со слама и ги ставаме наместо плашила пред телата што и онака никој вистински не ни ги посетува... Езерска површина за една стапка, приватно небо за капка дожд, парче хоризонт за еден зрак зајдисонце... Премногу ли барам? |
|
![]() |
|
La Ninja ![]() Сениор ![]() ![]() She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Otkorni mi gi dlabokite koreni
izmeni me od niv zakolni se ke si posilen od vetrot ti nezen zraku na temninata. Tvojot odraz go gledam kako sjae i vo kalta tvojot miris ne go nosi niedna bura samo tvoite dobrini gi sees kako polen nad mene samo ti si mi prijatel.... |
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1920212223 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |