IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Забава > Музика
  Активни теми Активни теми RSS - Dream Theater
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Dream Theater

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234>
Автор
Порака Обратен редослед
Tiggy Vicious Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Consume. Be silent. Die.

Регистриран: 27.Октомври.2009
Статус: Офлајн
Поени: 6238
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tiggy Vicious Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2010 во 19:24
еден емотикон: мечтаење
усвари уште еден: љубов
ај и овој нека биде: хипнотизиран

Ги сакам! голема%20насмевка
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality
Кон врв
Џо Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Каубоец

Регистриран: 17.Ноември.2009
Поени: 2121
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Џо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2010 во 19:09
Originally posted by pagane pagane напиша:

ти тек сега слушна за нив?
 ги слушах  90-те... лека музика за увче...да

ќе ги слушнев и ја порано ...
да имав развиена свест во 90‘...голема%20насмевкаголема%20насмевкаголемо%20гушкање
Ovo nebo nad nama
sjena je od zastora
kula na nebesima
u našim je prsima

Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2010 во 19:04
ти тек сега слушна за нив?
 ги слушах  90-те... лека музика за увче...да
Кон врв
Џо Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Каубоец

Регистриран: 17.Ноември.2009
Поени: 2121
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Џо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2010 во 19:01
...Dream Theater...

Вистински театар на сништата...
Кој не би сакал музичка лекција од нив...
Академици на Беркли...изненадувањецрвенеењеголема%20насмевка
Еклектичен Прогресив-Метал , кој иако е метал , ги побудува и највозвишените емоции...замисли...и прави драма , во театарот на сништата...трепкање

Forsaken

Take The Time

Constant Motion

Through Her Eyes (live)

Pull Me Under

Моментлниот состав го сочинуваат :

Мајк Портној - Перкусии / Тапани
Џон Петручи - Гитара
Џон Мјанг - Бас Гитара
Џордан Рудес - Клавијатури
Џон ЛаБри - Вокали

Историјата е долга и разгранета , почнувајќи во 80‘ под името Majesty , константни членови на групата се Џон Петручи , Џон Мјанг и Мајк Портној . Имаат издадено 10 студиски албуми и уште мнозина (~50 голема%20насмевка) додатни проекти.

‘Вики‘
Ovo nebo nad nama
sjena je od zastora
kula na nebesima
u našim je prsima

Кон врв
Pat Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Август.2009
Поени: 1334
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pat Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Август.2009 во 00:19
Уф добри се тие добри! Не сум баш некој метал фан, ама овие ги почитувам!

Erotomania

Закон

Изменето од Pat - 19.Август.2009 во 00:20
Zero Tolerance For Silence
Кон врв
nemo84 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Young Modern

Регистриран: 24.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 500
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nemo84 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Август.2009 во 11:28
Баш сега ја слушам Burning my soulкул...прва класа прогресив метал. Ги цедат инструментите, едино лабри забушава у квалитет али ваљда таков им е концептот.
Кон врв
Предраг Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Јуни.2009
Поени: 224
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Предраг Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јули.2009 во 15:42
Originally posted by Cvekence Cvekence напиша:

Originally posted by Предраг Предраг напиша:

Не ...Другар ми ми кажа идното лето ќе имаат концерт во Бео Арена,и можда ќе набави карти и за мене .
e ja imav bilet u raka za kavarna na 3 juli ama god hates me!

Кон врв
pane_juventus Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Јуни.2009
Локација: Macedonia
Поени: 1048
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pane_juventus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јули.2009 во 00:01
Slusam metal muzika i redovno gi slusam DREAM THEATER.Odlicni se, site albumi im se dobri,a Falling into infinity e super.
Кон врв
Cvekence Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Ноември.2005
Поени: 2509
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Cvekence Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јули.2009 во 17:43

Не ...Другар ми ми кажа идното лето ќе имаат концерт во Бео Арена,и можда ќе набави карти и за мене .

e ja imav bilet u raka za kavarna na 3 juli ama god hates me!
respect my authoritaaa
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Предраг Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јули.2009 во 16:37
Кон врв
Cvekence Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Ноември.2005
Поени: 2509
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Cvekence Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јули.2009 во 11:47

Омилен бенд ми се Dream Theater.
Во моментов го слушам новиот албум Black Clouds & Silver Linings.
Ги имам сите албуми.
A Change Of Seasons многу епска песна.Има доста елементи од другите нивни песни,а на тоа и башка е голема.
Песните од Dream Theater се тешки са слушање,натоа бидејќи најголем број од песните се со променлив ритам.

da ne bese na koncert?
respect my authoritaaa
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Предраг Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јули.2009 во 12:04
Омилен бенд ми се Dream Theater.
Во моментов го слушам новиот албум Black Clouds & Silver Linings.
Ги имам сите албуми.
A Change Of Seasons многу епска песна.Има доста елементи од другите нивни песни,а на тоа и башка е голема.
Песните од Dream Theater се тешки са слушање,натоа бидејќи најголем број од песните се со променлив ритам.
Кон врв
The wolf Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Октомври.2007
Поени: 359
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај The wolf Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Ноември.2007 во 02:00
Carnation ova  ne e mojot  omilen  bend  ama  momcite rasturaat!!!!Ete  bas   ti  tekan da otvoris  tema za ovoj  bend a i   stvarno  zasluzuvat vnimanie.
Kako  sto i  samiot  rece pocnuvajki  vo 1986 so  proektot MAJESTY (Kevin Moore,John Petrucci,Mike Portnoy,John Myung,Chris Collins)gi  udrija temelite  na  bendot !! Pokraj  oficijalnite albumi  koj  sto  gi imaat  izdadeno ,imaat  i nekolku proekti kako sto se:"Magna karta-Liquid Tension Experiment"
i L.T.E 2, MULLMUZZLER,Jordan Rudess,Gordian Knot,Explorers Club..preku  koi  dobro  moze da se vidi nivnata tehnicka podkovanost,dalekovidosta  i  poznavanjeto na muzikata.Ednostavno  gi  imaat  opfateno site mozni  pravci,i zatoa mi se posebni  i  gi  pocituvam.
Golema steta sto pred  nekolku  godini  gi  imam propusteno  vo  sofija,no  dva golemi  koncerti  bea vo  isto vreme i vo ist grad , pa bev donesen na svrsen  cin  da se odlucam za edno od dvete  dobra,dali   da gi  gledam Slayer + Halford*od Jusad Priest +Sanatorijum ili  Dream Theater?! Se  odluciv za  prvite ...Carnetion  se nadevam deka naskoro  ke imaat evropska  turneja pa da mozeme  ko luge da  gi  gledame!!Pozdrav
Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Ноември.2007 во 00:22
да да...имам чуено дека пред тоа така се викале ама не ја знаев причината...jaс го имав албумот awake
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,359 секунди.