IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Технологија > Хардвер и софтвер
  Активни теми Активни теми RSS - Антивируси, Antispyware (општа дискусија)
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Антивируси, Antispyware (општа дискусија)

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2324252627 30>
Прашање: Кој Антивирус го користите?
Одговор Гласови Статистика
115 [26,68%]
129 [29,93%]
33 [7,66%]
26 [6,03%]
20 [4,64%]
2 [0,46%]
93 [21,58%]
13 [3,02%]
Не може да гласате на оваа анкета

Автор
Порака Обратен редослед
CyberBaZe Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Април.2006
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 2
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај CyberBaZe Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Април.2006 во 18:39
Хех , јас искрено никогаш не сум користел антивирус , моемнтално (и пред тоа во скорешно време) поради коситењето на ГНУ/Линкс за што е кажано дека постојат нешто околу 60 вируси мислам. Али интересното е тоа што не користев антивирусна апликација кога имав виндовс. Исрено шансата да фатите вирус пред спајвер е 1000000/1 :) Па затоа се што имав беше зон аларм како фајрвал и спајвер свипер и никогаш не сум имал никаква загуба на податоци , никакво трошење на рам од некои чудни причини и слично :)
Bombing 4 Peace is like Having sex 4 Virginity
Кон врв
micevski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Јануари.2006
Поени: 89
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај micevski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Април.2006 во 17:54
Originally posted by busvek busvek напиша:

KASPERSKY PRO
+
Lavasoft Ad-Aware SE Professional

Br.1

ZAKON Kombinacija
Кон врв
busvek Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Февруари.2006
Поени: 4
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај busvek Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Март.2006 во 05:02
KASPERSKY PRO
+
Lavasoft Ad-Aware SE Professional

Br.1
Кон врв
Lion Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2006
Поени: 1437
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Lion Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Март.2006 во 17:52

Sum koriste i Norton, PC clin a sega imam i kasparski . Se slozuvam so NRGMKD, bez redoven update tvojot sistem e lesna cel na virusite, trojancite....

I dobro razmisluvanje sto sakas da pravis ( da downloadiras ) na internet

don't smoke and fly, take a bike and ride
Кон врв
NRGMKD Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Регистриран: 18.Ноември.2005
Поени: 7512
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Март.2006 во 17:39
Рушењето на системот не е фактор најбитниот фактор кој може вирусите да го направат!!!
Рушење на систем е повеќе од други причини!!! Како несреден хард диск, несредени регистри, избришани фајлови од Windows и уште некои други ситници кои за комот живот значат
Мене првиот System crash ми се деси дома а тогаш од дома не се ни закачував на нет!!! Јес да бев неук околу овие работи, ама со тек на време научив!!! Значи НОРТОНОТ е всушност Symantec corporattion и е негов производ!!! Еден од светските водечки антивирусни програми!!! Значи дека комот донекаде ти е заштитен, но без дополнителната WINDOWS update поддршка твојот систем исто како да е полугол.
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
Кон врв
kokolo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Февруари.2006
Поени: 2960
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kokolo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Март.2006 во 10:20
еј па и нортон не е лош, го имам веќе 2 години и досега никогаш не ми се срушил системот
ONLY GOD CAN JUDGE ME NOW
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Март.2006 во 09:50

Originally posted by Dogi Dogi напиша:

Originally posted by NRGMKD NRGMKD напиша:

Антивир, германска работа, плус Microsoft AntiSpyWare. Има ли нешто подобро од тоа? Не знам од кога не сум имал проблеми. А напади има нон стоп. Е_маил-ови, глупости од Ентер_ЦД-ата. Секаде има вируси. Полека но сигурно, станува императив, да имаш какви такви познавања од оваа област, за да се заштитиш што подобро.

Ај пробај да ставиш некој друг антивирус како Нортон, АВГ, ПЦ Цилин, Касперски, МcAfee, може и ке се зачудиш што ќе најдеш во твојот ком!!!
BTW Lavasoft Ad Aware 1.06, или SpyBot 1.4 се каде каде подобри од Microsoft Antyspyware!!! А за Ентер цд-ата можам да се кладам дека сега немаат ниту еден вирус или спајвер, тоа само антивирусот или антиспајверот реагира на одредени програмчиња кои се наоѓаат на програмчињата или игриците од Ентер цд-ата!!!

Хахаха, ме насмеа. Па јас имав и PCCillin и AVG. Слабо се покажаа. А за Symantec, секоја чест, има нешто во нив, затоа и си го скенирам компјутер-от одвреме навреме со онлине скенер-от нивни. Ама стварно е спор нивниот антивирус. Го користам и скенерот на Panda Software и многу други скенери. И од кога користам AntiVir се нема заразено компјутеров. Можеби и навиките за сурфање, познати адреси, без атачменти во е_маил, помага да се остане не заразен.

Искрено многу ме чудиш со муабетов за PC Cillin и AVG Антивирусите дека се покажале слабо бидејќи тие се едни од водечките антивирусни програми!!! Инаку за Symantec можам да кажам дека од време на време знае да го превземе тронот од некои од другите антивируси!!! Спороста околу скенирањето не е во програмата или скенерот што таа го содржи, туку во тоа што тие програми секој можен фајл во компјутерот го скенираат по 2 до 2 пати во текот на целиот процес!!! Помалите антивируси секако дека се ефикасни но не се ефикасни колку што се другите!!! Само за споредба PANDA TITANIUM setup фајлот тежи некаде околу 60 MB, а додека кај AntiVir тежи некаде околу 7 до 8 mb. Воедно во поголемите антивирусни програми е што тие поставуваат агенти и стапици насекаде низ компјутерот и така да секое отворање или стартување на некој вирус или i-worm се елиминира!!! Затоа и можеби се малку поспори но се секако побезбедни!!! Инаку како што напомена и ти, секако најбитни се навиките при работа со интернет, и еден од главните фактори за безбедноста на твојот компјутер е тоа!!!

The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
Кон врв
Dogi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Април.2005
Поени: 3168
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Dogi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Март.2006 во 01:52
Originally posted by NRGMKD NRGMKD напиша:

Антивир, германска работа, плус Microsoft AntiSpyWare. Има ли нешто подобро од тоа? Не знам од кога не сум имал проблеми. А напади има нон стоп. Е_маил-ови, глупости од Ентер_ЦД-ата. Секаде има вируси. Полека но сигурно, станува императив, да имаш какви такви познавања од оваа област, за да се заштитиш што подобро.

Ај пробај да ставиш некој друг антивирус како Нортон, АВГ, ПЦ Цилин, Касперски, МcAfee, може и ке се зачудиш што ќе најдеш во твојот ком!!!
BTW Lavasoft Ad Aware 1.06, или SpyBot 1.4 се каде каде подобри од Microsoft Antyspyware!!! А за Ентер цд-ата можам да се кладам дека сега немаат ниту еден вирус или спајвер, тоа само антивирусот или антиспајверот реагира на одредени програмчиња кои се наоѓаат на програмчињата или игриците од Ентер цд-ата!!!

Хахаха, ме насмеа. Па јас имав и PCCillin и AVG. Слабо се покажаа. А за Symantec, секоја чест, има нешто во нив, затоа и си го скенирам компјутер-от одвреме навреме со онлине скенер-от нивни. Ама стварно е спор нивниот антивирус. Го користам и скенерот на Panda Software и многу други скенери. И од кога користам AntiVir се нема заразено компјутеров. Можеби и навиките за сурфање, познати адреси, без атачменти во е_маил, помага да се остане не заразен.
Јас сум мајстор!

Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име)
Кон врв
ZokiBoSS Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Август.2005
Поени: 240
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZokiBoSS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Март.2006 во 18:17

NRGMKD би те замолил прво една работа, кога ке пишуваш користи помалку извичници, бидејќи ми изгледа како да се дериш и дека си во право .. Сакам да кажам за ентер цд-ата .. Вистина е дека некои фајлови антивирусите ги детектираат како тројанци, или ретко како вируси (ми се има мене случено тоа) но сепак не се ништо .. Само незнам со што ги скенираат во ентер па не им покажува ништо, со некој нортон 2001 без апдејти .. (:

btw, ако сака некој да биди Full заштитен, зошто не стави линукс ? (:

That What Doesn't Kill Me, Only Makes Me Stronger..!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Март.2006 во 16:45

Кон врв
micevski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Јануари.2006
Поени: 89
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај micevski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Март.2006 во 23:00
aha i
Кон врв
Dogi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Април.2005
Поени: 3168
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Dogi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Март.2006 во 11:36
Јас сум мајстор!

Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име)
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Март.2006 во 17:04
Bullguard so Firewall ne se pokaza mnogu mnogu korisen!!! sega za sega kolku sto mozam da vidam najdobar e Norton Antivirus 2006 beta modifikuvana verzija so Firewall zastita, inaku go testiram AVG antivirus Professional so Firewall zastita!!!
ke vidime kakov ke ispadne!!!!!
Кон врв
Митко Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Март.2006
Поени: 38
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Митко Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2006 во 20:39
Јас би ви препорачал "ZoneLabs Security Suite". Има Antivirus, Firewall, Anti-spyware, IM Security, Email Protection и други корисни функции. Продуктите на ZoneLabs ги користам откако постои компанијата, така да искрено сум многу задоволен од нив. Почнав со користење на нивниот Firewall.
Mitko
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2324252627 30>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.