![]() |
|
Омилена пица - рецепти |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 34567 11> |
Автор | |
mina_d ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 346 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
мммм...мојата омилена...нјам нјам |
|
Сите луѓе знаат да сакат, тоа е вродено. Некои го прават природно, но повеќето треба одново да го научат!
|
|
![]() |
|
Biolica ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 808 |
Makedonska ja vikame - testo ajvar , kromid i ovcko sirenje ( pecena vo domasna furna vo Belica )
|
|
![]() |
|
Iron Man ![]() Сениор ![]() ![]() железен раз бираш Регистриран: 11.Јануари.2009 Локација: Antarctica Статус: Офлајн Поени: 8032 |
so ketchup
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
ANITA11 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
kaprichoza
![]() |
|
![]() |
|
LSFC ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 1004 |
e kazi receptata de.Nemoj da ja kries
|
|
![]() |
|
Ален ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 306 |
Само таква како што си ја правам.. за свој вкус
![]() |
|
![]() |
|
BisernA ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
пица со кулен, чувчиња и сиренце.....
![]() |
|
![]() |
|
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Пица ала мамамд.
![]() Домашно тесто замесено со малку пченкарно брашно. Прелив- домашен (ја има негде рецептата во зимници ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Glenn ![]() Сениор ![]() ![]() Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Ова е точно, дека тоа е оригиналната рецепт за Пица вистинската Италијанска Пица но како и многу други светски јадења со потпис и комерцијална употреба, претрпела и поминала низ секакви трансформации, модификации и прилагодувања со цел да задоволи голем број на вкусови. Мислам дека не постојат лажни пици туку само варијации на тема
![]() |
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
![]() |
|
Glenn ![]() Сениор ![]() ![]() Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Немам омилена баш, сите ги сакам со секакви можни додатоци, американските дип-пан пици ми се свиѓаат, класика италијанската со доматна база, моцарела или пармезан и свеж босилок, пици со морски плодови, спанаќ и лосос ама мислам дека најмногу откачувам на онаа со пршута, моцарела и маслинки танка и печена во фурна.
|
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
![]() |
|
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
капричоза кватро стачоне ................
|
|
![]() |
|
LSFC ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 1004 |
Jas vo Kumanovo sum jadel takva pizza so susam i da vi kazem mnogo mi bese ubava i sladka.bese dobro prepecena i kato ja jades vika griz-griz- griz
Изменето од LSFC - 26.Јули.2009 во 13:03 |
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
преклопена со сусам капричиоза
кога ќе му набутам кечав унутра јуууууу Изменето од anakin - 26.Јули.2009 во 12:58 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
Evenstar ![]() Сениор ![]() ![]() Вечен оптимист Регистриран: 09.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 3388 |
не сакам пица... јадам чисто онака, ако нема друго... и да, ја преферирам пицата што мајка ми ја прави... не можам да ја направам како неа - претпоставувам уште треба да вежбам
![]() |
|
It is our choices who show what we truly are, far more than our abilities.
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 34567 11> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |