![]() |
|
Изградба на црква на плоштад Македонија? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 101102103104105 114> |
Автор | |||
Ninja 35 ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Na plostad nikogas nemalo crkva..... ![]() Taa bila otprilika kaj sto e sega izlezot od podzemnata garaza na GTC, do denesna VEGERA... |
|||
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
|||
![]() |
|||
mohikanec ![]() Сениор ![]() Регистриран: 23.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 129 |
||
vladata im pokloni na MPC i IVZ drzavno zemjiste za da gradat svoi hramovi na plostadot, pa lugje moi i jas sakam da mi pokloni na istoto mesto zemjiste i da si izgradam totem za da se molam na svojot manitu za spas na ovaa namcena zemja od salabajzeri kako nasiov ni nedoveten premier.pokraj vakvi vodaci kako sto ja vodea i vodat drzavava sram mi e da kazam deka sum MAKEDONEC i zatoa na sledniot popis kje si se deklariram kako MOHIKANEC!
|
|||
![]() |
|||
Ninja 35 ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
||
Од мене имаш и донација за нов vigvam...
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
mohikanec ![]() Сениор ![]() Регистриран: 23.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 129 |
||
a da pobarame od Makedonski sumi kade sto samo partiski se vrabotuva i krade da ni dadat i malku drva za veceren ogan.podobra atrakcija za pribiranje stranski turisti kje nema pa moze i od ministerstvoto za kultura kje odbieme nekoe parice za vatrena voda samo kje treba da ja krieme da ne ni ja namirisa Ministerkata Ani cetiri pistolja pa da ne pikne vo zatvor.
|
|||
![]() |
|||
zabegan ![]() Модератор ![]() ![]() Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
||
една работа не ми е јасна, како е привилегирана па ИВЗ да го добива тоа земјиште на плоштад?
па таму пред џамијата имало црква, што не направат таму реконструкција на црквата, таму барем зборот реконструкција ќе држеше вода и немаше да има проблеми а на ИВЗ веќе им беше подарено земјиште на местото на поранешната џамија Ибни пајко, па не гледам од основа на која можат да се бунат дека врз нив била извршена неправда Изменето од zabegan - 09.Јули.2009 во 00:59 |
|||
размисли пред да напишеш глупост
|
|||
![]() |
|||
||
Ги повокувам сите останати националности, да си побараат верски храм на плоштадот Кутра Македонија.
Па има место и за тотеми и за синагоги и некоја катедрала....не чекајте...сега му е мајката СЕ ГЛУПИРАМЕ.... Влада на Република Македонија Изменето од ninja_34 - 09.Јули.2009 во 10:32 |
|||
|
|||
![]() |
|||
mileg ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 1758 |
||
|
|||
![]() |
|||
||
Млада дамо, Јас не навредувам никого....предлагам секој да си го побара својот верски храм на плоштад....бидејќи од оваа Влада, се може да се очекува....
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
abnormalen ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 05.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 168 |
||
Gluposta e najneobična od site bolesti - od nea NE pati bolniot tuku, SITE OSTANATI!
|
|||
![]() |
|||
ABC ![]() Сениор ![]() Регистриран: 12.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 371 |
||
На местото од поранешната Бурмали џамија имало црква според зачуваните фотографии на истата.Тоа се гледа и на сочуваните фотографии од истата,особено кај нејзините темели каде постоеле остатоци од влезот во црквата кој е секогаш оринтиран кон запад,нешто како на прилогот подолу: http://i455.photobucket.com/albums/qq274/abc_072/staracrkvanamestotokadetucinapravil.jpg?t=1247360734 Изменето од ABC - 12.Јули.2009 во 03:17 |
|||
![]() |
|||
zabegan ![]() Модератор ![]() ![]() Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
||
|
|||
размисли пред да напишеш глупост
|
|||
![]() |
|||
||
Точно е,плоштадот е бојно поле на политичко пазарење од осамостојувањето до денес.Нов сум на форумов и не знам дали има дискусија за изборот на локација окулу новата црква која треба да никне пред влезот во трговски,иако сум против било каква изградба на било каков нов објект,вклучително и оној на Камчеви кој ја купија локацијата од Буџаку за по 25 евра од квадрат,и каде беше најпогодно да се гради црква,доколку веќе се гради,ама за џамија сум исклучиво против затоа што објектите кој се изградени на темелите од поранешни други верски објекти доколку се срушени подолго време не треба да се обновуваат. |
|||
![]() |
|||
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
||
ABC, комплетната дискусија околу изградбата на црквата на плоштадот е водена на оваа тема, меѓу другото и за нејзината локација.
Има уште една тема за оваа црква на подфорум Вероисповед - Враќање на инквизицијата, се разбира таму се дискутира од друг аспект. Добредојде на форумов ![]() Изменето од Анастеа - 13.Јули.2009 во 23:37 |
|||
![]() |
|||
||
Упсс стварно,мислев дека е за Бурмали џамијата,во контекст на предходната реплика,мислам дека не погрешив премногу.Инаку благодарам за срдечното добредојде и се надевам дека ќе продолжиме со квалитетни дискусии на овој форум. Поздрав до сите кој читаат. ![]() |
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 101102103104105 114> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |