![]() |
|
Интелектуална надмоќ |
Внеси реплика ![]() |
страница <123 |
Автор | |
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
,...bog da gi prosti!
![]() |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|
![]() |
|
Popi ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 1664 |
Spored mene koga bash vaka se zboruva za intelektualnosta kako "nadmok" a ne "mok", se podrazbira ZLOUPOTREBA na intelektualnosta, koja pak spored mene, ne sekogash se sveduva na; nachitanost, slatkorechivost, "bogat rechnik", dobro shkolo.....i sl. Na primer, jas voopshto ne gi "uprazhnjavam" intelektualcite koi se vo sostojba da zboruvaat dva saati....koristat nesekojdnevna terminologija, deluvaat samouvereno i silno.....ako za seto toa vreme SEPAK NISHTO NE KAZHAT!
![]() ![]() Da zaklucham....intelktualnosta spored mene, ako i koga se koristi smisleno i odnapred za da se pokaze "nadmok" za mene NE E INTELEKTUALNOST, tuku se raboti samo za dobro informirana lichnost koja od seto toa shto uchel za....edinstveno neshto shto nauchil e toa kako da manilupira so svojata "mok".
![]() |
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Mnogu tesko se priznava intelektualna nadmok megu onie koi te poznavaat od mal
|
|
![]() |
|
ПодВодно ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
сакам да се дружам со интелектуално надмоќни се додека не ми се потсмеваат
|
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Често во нашите краишта ги мешаат интелектуална надмоќ со класна разлика и дури се убедени дека е исто
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <123 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |