![]() |
|
Интелектуална надмоќ |
Внеси реплика ![]() |
страница <123> |
Автор | |
DAC23 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 357 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
vo sekoja filosovska,retoricka,intelektulna rasprava,konverzacija,komunikacija najmnogu uci i dobiva porazeniot ako pobedam dushata mi e prazna zosto znam deka onoj drugiot sum go napravil popameten,sakam da gubam vo takov razgovor ama za zal se pomalku protivnici za dvoboj od tie razmeri
![]() |
|
SEMPER ETIAM UBIQUE SUPERIORES
|
|
![]() |
|
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Таков пораз може да биде позитивна провокација и стимул. ![]() Но може да се доживее и како лична фрустрација: ако соговорниците се интелектуално далеку еден од друг, ако едниот од нив има неодолива желба за доминација во муабетот, ако непотребно се користат термини кои едниот соговорник не може ни да ги запамти, не пак да си ги протолкува, ако соговорникот се гледа како објект, а не како личност... Лесно е кога двобојот е меѓу двајца со ист појас (да се изразам каратистички ![]() Што кога едниот е велемајстор, другиот аматер.... а се упатени на меѓусебна комуникација? |
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
naslovot mi asocira na " invalidna nemok "
![]() |
|
![]() |
|
DAC23 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 357 |
За да се испраксира аматерот неопходно е да влезе во клинч со ветеранот борбата нема да биде интересна и однапред се знае исходот но во секој случај се знае кој добива а кој губи,само искрено се надевам дека професионалецот нема да се служи со ниски и подмукли удари зошто веке нема да биде тоа фер борба и професионалецот ке показе препотентност,надуеност,промискуитет,тенденциозност ма со еден збор непрофесионализам
![]() |
|
|
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Kako i da e pogrozno nesto od nepismeno i samobendisano nema, site doagame so niv vo kontakt oti stvarno mnogu gi ima. Bez trud vo intelektualno samonadograduvanje saka da dominira( procital samo Zoki Poki i toa ne ja ni docital ) , pa i toa ne se podnesuva. Obicno takvi luge se gazolizaci dodeka dojde do nekakva skala vo hierarhijata za moze da se izivuva i da upropastuva. Najdobar primer za toa e postavenosta na nasata drzava, sve bre maloumni, ko da gi biraa, a u stvari gii biraa za da im bidat poslusni, a toa sto pravi sranja kade ke stigne ne gi interesira, vazno da ima koj da im cesa muda.
|
|
![]() |
|
DRUZE PROST NAROD SILNA DRZAVA ZNACI MAKEDONCETO NE E TOLKU PROSTO SAMO TAKA SE PARVI TAKA MU ODGOVARA ![]() Изменето од DAC23 - 07.Мај.2009 во 12:57 |
|
|
|
![]() |
|
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
a be, drzavata i e silna ,..i toa mnogu ,..ama , samo vo odnos na maliot chovek,...nejzin,...shto ja stvoril,...vo nadvoreshni odnosi ,....nema nikakva sila,...niti nekogash ke ima,...
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|
![]() |
|
ПодВодно ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
ako sogovornikot e samobendisan ili iskompleksiran ednostavno me mrzi da se kacuvam ili simnuvam na negovoto nivo. ako bas moram, se prilagoduvam, no me kosta mnogu energija.
|
|
![]() |
|
Lady Blue ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8431 |
... Samo ako navistina sakas i ako navistina se trudis mozes da bides so prostiot prost a so gospodinot - gospodin (vo slucajov Dama
![]() |
|
![]() |
|
којсумјас ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
а кој е реперот за интелектуална надмоќ...
ако некого го дупиш у здрав мозок... а тој ужива... и мисли дека уствари он тебе те онадува... ... а бе што е уствари тоа интелектуална надмоќ...!!!???? Изменето од којсумјас - 04.Јуни.2009 во 18:44 |
|
![]() |
|
Literatura ponekogas mi asocira na tortura
|
|
![]() |
|
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Прво одговараш, после го поставуваш прашањето ![]() И тоа е дел од интелектуалната надмоќ... Или игра на зборови... Демек, го возиш соговорникот низ галактички предели, теорија на струни, кваркови и антиматерија, ентропија и кибернетика, и на крај од возењето го прашуваш: “А ти, кога ги поправаш чевлите, каков лепак користиш?“ Кај е тука повратната врска...? ![]() |
|
![]() |
|
ПодВодно ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
„... Блажени се сиромашните по дух ...“ ![]() |
|
![]() |
|
Амин ![]() |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |