![]() |
|
Што готвиме денес? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 5859606162 63> |
Автор | |
lane62 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7583 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sukam mali elipsovidni loricki -objasni
a ke probam sigurno
![]() fala
samo ne mi e jasno...filot e vnatre ili nadvor
![]() |
|
Daj više odmora jeziku nego rukama!
|
|
![]() |
|
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Jas obicno si mesam standard kvasno testo - brashno, mleko ili voda, 1 lazicka sol i edna sheker, zameseno so prethodno stasan kvasec. Go ostavam da stasa i posle go delam na topcinja golemina -pomalo od tenisko apogolemo od ping pong topce ![]() Sukam mali elipsovidni loricki (naedna gi teram po 3-4) i gi premackuvam so margarin prethodno ostaen na sobna temperatura. Na gorniot del minuvam dve tri recki so noze (koga ke se vitka kifla od gorna strana doaga kako zasek- za dekoracija) Vaka isukani dolzina edna peda shirina pola peda ![]() Edni rendan kashkaval i shunka, moze i pecurki Drugi krenvishla svitkana vo kashkaval Treti sirenje so jaca Cetvrti so seckano sezonsko ovoshje posipano so malku prezla, malku pushtaat sok od ovoshjeto - preeska pravev so jagodi ![]() Vitkam kako klasicna kifla ama malku se pogolemi, gi ostavam d astasaat edno 30 min, mackam so zolcka, posipuvam susam i zadolzitelno tenki lenti margarince i pecam. Po pecenjeto zadolzitelno pokrivanje so vlazna krpa da se ladat, malku da omeknat. Probaj ![]() |
|
![]() |
|
Glenn ![]() Сениор ![]() ![]() Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Денес колбаси свински и помфрит, салата нешто такво....
|
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
![]() |
|
lane62 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7583 |
mi trebaat recepti za nesto interesno od testo...kiflicki...pogacici...taka nesto...da se lapni goltni
![]() |
|
|
|
![]() |
|
blackeye ![]() Сениор ![]() ![]() The Body Регистриран: 24.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 4058 |
![]() ![]() |
|
Ne znam kako da pobegnem
od sna, I ne znam dal' te iko voli kao ja, Al' ne bi ova noc tako bolela, Da me nisi volela.... |
|
![]() |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
blackeye ![]() Сениор ![]() ![]() The Body Регистриран: 24.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 4058 |
obicen bel sos so pavlaka...ama namesto sampinjni stavam bukovki, zosto na site im bile povkusni...potprzuvam sitno seckan kromid, gi przam i pecurkite, prethodno potprzuvam brasnence 2-3 lazicki i varam kocka supa(pileska denes zosto kombiniram so pilesko, ako e so svinsko ili telesko so teleska supa) ja dodavam supata vo brasnoto, krckam 5 minuti i toa go dodavam na pecurkite..krckam taka 15 minuti na tivko, pre serviranje dodavam pavlaka...i tolku...se slucuva sosot so lebce da si go izmakaat a mesto da go ostavat |
|
Ne znam kako da pobegnem
od sna, I ne znam dal' te iko voli kao ja, Al' ne bi ova noc tako bolela, Da me nisi volela.... |
|
![]() |
|
a kako go pravis sosot?
![]() |
|
|
|
![]() |
|
a denes jas gotvam pileski prsti so bel sos od bukovki
![]() |
|
Ne znam kako da pobegnem
|
![]() |
|
polneti piperki:ama so izvarok , jajce i rendana salama
se preliva so sos od patlidzani i pece vo rerna.
|
|
|
|
![]() |
|
abnormalen ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 05.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 168 |
жена ми готвеше мусака
![]() |
|
Gluposta e najneobična od site bolesti - od nea NE pati bolniot tuku, SITE OSTANATI!
|
|
![]() |
|
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Za eden del od semejstvoto- rasturena drob sarma, a za drugiot del gra[ok so teletina
![]() |
|
![]() |
|
Glenn ![]() Сениор ![]() ![]() Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Денес Лазања
![]() |
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
![]() |
|
pcelka ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 3326 |
Ловечка...!!!
![]() |
|
секој нов ден, носи нова надеж...
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 5859606162 63> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |