|
DEJA VU |
Внеси реплика | страница <1 9101112> |
Автор | |
james dean
Сениор Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Одлично толкување dejanpp... На претходните страници и јас зборував нешто малку околу ваквото објаснување на психолозите на овој феномен... Но не би се сложил со тебе дека ова е психичка "болест", ниту пак тука би ја вмешувал "екстра интелегенцијата"... Тоа едноставно се случува кај сите луѓе.... Јас би го нарекол тоа случајна грешка на мозокот... (грешка во матриксот ) при "електронскиот" пренос на податоци... Меѓутоа сепак и ова толкување не дава соодветно објаснување на некои чудни дежеву-а.... Како на пример, двојното дежаву... како што кажав и погоре... (значи она кога им се случува на двајца истовремено, во иста ситуација)... и предвидувачко дежаву... Па така ... се уште не сум сигурен.... и единствено објаснување ми останува релативноста на времето.... Изменето од james dean - 05.Февруари.2010 во 15:33 |
|
dudulovski
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 998 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
да се надоврзам на тоа што го рече јул бринер,според д-р стивен хокинг, покрај реалното, постои и имагинарно време, без почеток и крај
|
|
Еден литар ракија на ден и секогаш ќе бидеш здрав како дрен.
|
|
DarlinG
Сениор *Lara*Croft* Регистриран: 09.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1621 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
bas mi se sluci pred nekoj den.
a sosema sum sigurna deka nesto takvo sonuvav |
|
|
|
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sekoj nov den e ist kako i vcera,zavcera.....
|
|
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
|
|
angi
Нов член Регистриран: 14.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I mene mi se ima sluceno toa,naprimer koga razgovaram so nekogo i pred vreme znam sto ke rece.
|
|
Pentakostalec
Сениор Регистриран: 11.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
se sekjaam pred nekoe vreme brat mi trebase da stavi nekoi sliki na mob i i prvo trebase da instalira nekoj si program i jas go instaliruvav i uboo se sekjaam deka go sonuvav se isto ama skroz duri i boite na programot so go instalirav bea isti samo so togas vo sonot stoev a zenskata na bra mi go instalirase toa e a vo jave jas i mu rekov na brat mi deka ja znam taa situacia i use 3 4 pati mi se ima sluceno
|
|
Одете мегу сите народи и создавајте од нив мој ученици крштевајки ги во името на Таткото, Синот и Светиот Дух
|
|
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Има луге коjа постоjана состоjба на животот е Дежа Ву. Jас сум една од нив.
Изменето од pagane - 25.Ноември.2008 во 17:06 |
|
ВАЖНА
Сениор Оптимист Регистриран: 09.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 1664 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sto e spored vas Deza Vu?
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
DEJA VU
se cita dezha vi e cusvstvo na vekje videno poznato se javuva kako mig trae kratko i voglavnom nemozeme da se setime kage ova isto ni se slucilo e psihicka sostojba no srekja so e momentalna inaku da se javuva dolgo kje mislime deka sma taman za pregled |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
ВАЖНА
Сениор Оптимист Регистриран: 09.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 1664 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
bravo petka anakin4e
|
|
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
deja vu
чувство дека тоа што сега ви се случува сте го доживеале претходно тоа е реално психичко доживување и се смета дека тоа се случува ако сте имале исто или слично доживување во претходниот живот и ако сте го доживеале ова значи дека го поседувате најосновното психичко познавање ШЕСТОТО СЕТИЛО |
|
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
|
Sho-Sana
Сениор Регистриран: 24.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2944 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Déjà vu (paramnesia, promnesia)... hm, se sekavam deka bese nesto so matricata... uf, Matrix e odlicen film!!!p.s. Se soglasuvam so Anakin i mojata srcka Litium, da ne se povtoruvame! ... ... za dvajcata po edna! |
|
Ако сретнеш човек со кој:
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот, - не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот. Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe |
|
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
... Deza vu ili правилно напишано .Deja vu....на француски значи веке видено.....моменти кои имаме чуство дека веке сме ги преживеале ,места дека веке сме ги виделе ,иако знаеме дека прв пат поминуваме од тука.....
|
|
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
|
Anarchy
Сениор Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Znaci "veke videno" . Pojavata koja se podrazbira pod toj poim se sliciva koga dozivuvame nesto sto mislime deka se povtoruva. Toj moment trae epten kratko. Nekoi veruvaat deka toa e posledica od sonot. Deka nesto sto sme sonuvale, ni se slucuva vo realniot zivot. Drugi pak, deka toa se ostanati sekavanja od predhodniot zivot, sekavanja sto se slucile na isto mesto. Ima i drugo mislenje koe se bazira na modelot hologram. Kaj hologramot sekoja tocka na slikata sodrzi podatici potrebni da se rekonstruira celina. A sekavanjata vo mozokot se pothranuvaat kako hologram, taka da sekoj del od memorijata sodrzi setila i emocionalni podatoci za da se prisetime na toa iskustvo. Sekoj detal, na primer necij glas ili miris na kosa, e dovolen da pottikne sekavanje na Deja Vu pojava. Vo sekoj slucaj moze da pottikne silni emocii povrzani nesto so nasata psiha, koj nie ne mozeme tocno da si go objasnime. Deja Vu |
|
Внеси реплика | страница <1 9101112> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |