IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео > Купи - Продај
  Активни теми Активни теми RSS - Se prodava Canon 40D....
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Se prodava Canon 40D....

Внеси реплика Внеси реплика страница  12>
Автор
Порака Обратен редослед
dimi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Септември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 406
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dimi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Se prodava Canon 40D....
    Испратена: 02.Април.2009 во 16:18
zasto ne se olabavite malku!
ako nekoj moze da si kupi na novo, neka si kupi! ako nekoj pak moze da kupi nesto od amerika, slobodno neka go napravi toa!!!

koga go kupuvav 70-200 L f/4 go kupiv na staro od skopje za 600 evra. vo srbija istiot bese 650 na novo. sepak ne mi se isplatese da idam do belgrad (kartata do tamu e 2000 denari) i posle da se zamaram so povratok na danok i slicni gluposti!
vo amerika istiot objektiv bese 450 evra!!! ama nemam nikoj vo amerika i isto taka ne mi se isplati da idam do amerika za objektiv!

e sega ako resham da go prodavam objektivot za 800 evra toa e moja rabota i eventualno na potencijalnot kupuvac! zatoa f**k off so glupite muabeti deka vo Bh e poeftino... ako mozes idi kupi go od tamu i ne go drvi na forumov

PS: zatoa cenite na rabotite sto gi prodavam gi dobivaat onie sto se zainteresirani da kupat. nemam potreba od komentari od faci sto ne se zainteresirani da ja kupat opremata sto ja prodavam (na primer prodavam canon, a tie slikaat so nikon i davaat komentari za cenite)

Изменето од dimi - 02.Април.2009 во 16:21
Кон врв
mobicom Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 24.Септември.2008
Локација: Macedonia
Поени: 65
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mobicom Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Април.2009 во 13:43
Originally posted by mickeymkd mickeymkd напиша:

Тој што ке сака да купи половно ке сака да го купи тоа за 40-50% поевтино од ново...

Opremata se prodava, ne e na poklon!

@all
Da zavrsime, cenite se fiksni!!!
Кон врв
ang3l4o Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Февруари.2008
Поени: 230
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ang3l4o Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Април.2009 во 13:27
Originally posted by mobicom mobicom напиша:

luge da se razbereme opremata e za 600e poevtina nego li za vas najdostapniot BMfoto toa e 30-40% poevtino. Opremata e pod garancija samo treba da se odi do USA .
Najverojatno naskoro ce ja povlecem ovaa prodazba zatoa sto ova se pretvori vo chat a ozbilen kupec nema do sega ni da prasa. Ve sovetuvam site da ne kupuvate polovna oprema tuku samo nova pa da vidite kolku cini.Zar ne gledate kolku cini objektivot so zonericata i rezervnata baterija vo BMfoto i deka kaj mene teloto e na poklon?
I kaj vidovte vie deka opremata da e stara i 1 den ili e slikano po svadbi 3 godini deka isto gubi cena od 40%?
Vo B&H gubi od 10-15% na new i used
http://www.bhphotovideo.com/c/product/580462-REG/Canon_2807B006_EOS_50D_SLR_Digital.html

Prvo nikoj ne rece deka opremata ja davas skapo, tuku blicot.
Drugo B&H na polovnata oprema dava 3 meseci garancija, ti ne davas ic.
Treto, opremata velis deka ti e od avgust lani, znaci do sega vkupno 8 meseci a toa e stara. I nevina baba e nevina, ama e stara. Taka da ne sporeduvaj stara so nekoristena. Uste pa nekoristena po svadbi. Znaci li toa deka svadbarskite fotografi ne znaat kako da cuvaat oprema ili.... Jas koristam Nikon d80, sum slikal i po svadbi i super e, a eden moj kolega zema d80 lani, se slikase na odmor i odtogas go nema upotrebuvano. Pred nekoe vreme go izvadi od kutijata so namera da go koristi, no vidovme deka senzorot popustil(utvrdija vo BMFoto) i sega dava losi fotki. A garancija e ista kako tvojata vo B&H. I sega spored tebe, koja oprema e podobra, mojata ili negovata. B&H prodavaat koristena oprema so 10-15& poniska cena, no ako opremata ne e postara od 6 meseci i e koristena od nivna strana. Vo drug slucaj toa ne e taka.

Кон врв
itan14 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Јануари.2007
Поени: 545
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај itan14 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Април.2009 во 13:09

luge da se razbereme opremata e za 600e poevtina nego li za vas najdostapniot BMfoto toa e 30-40% poevtino. Opremata e pod garancija samo treba da se odi do USA .
Najverojatno naskoro ce ja povlecem ovaa prodazba zatoa sto ova se pretvori vo chat a ozbilen kupec nema do sega ni da prasa. Ve sovetuvam site da ne kupuvate polovna oprema tuku samo nova pa da vidite kolku cini.Zar ne gledate kolku cini objektivot so zonericata i rezervnata baterija vo BMfoto i deka kaj mene teloto e na poklon?
I kaj vidovte vie deka opremata da e stara i 1 den ili e slikano po svadbi 3 godini deka isto gubi cena od 40%?
http://www.bhphotovideo.com/c/product/580462-REG/Canon_2807B006_EOS_50D_SLR_Digital.html

Te podrzuvam potpolno, zatoa sto na forumov site se "eksperti" za cena лутина, a sto e najstrasno nikoj od tie ne e zainteresiran za kupuvanje, tuku samo za "delenje" pravdina i koregiranje na cenite.
I jas imav komentari od toj tip, a se znae deka pazarnoto pravilo e toj sto prodava si bara cena, a kupecot ako mu odgovara obiduva da se pazari. I 100 pati e kazano da ne se spamiraat oglasite za prodazba, no ocigledno moderatorite gi toleriraat ovie ispadi.

Изменето од itan14 - 02.Април.2009 во 13:09
Кон врв
mickeymkd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Август.2006
Поени: 368
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mickeymkd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Април.2009 во 12:39
Тој што ке сака да купи половно ке сака да го купи тоа за 40-50% поевтино од ново, затоа и не се исплати да се продава многу малку користена опрема бидејки се губи доста од вредноста.

А ако некој сака да ја купи истава опрема од БМФото ке ја земе со повраток на данок со што ке испадне околу 1850 евра, со што и разликата од ново до половно е минимална.

Изменето од mickeymkd - 02.Април.2009 во 12:40
Canon Powershot S90,Sony DSLR A700,Sony 18-70mm f3.5-5.6 DT,Sigma 10-20mm f4-5.6 EX DC,Sigma 17-70mm f2.8-4.5 DC, Tamron 90mm f2.8 SP AF Di,Minolta 70-210mm f4 AF,Minolta 50mm f1.7 AF,Sony HVL-F56AM.
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mobicom Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Април.2009 во 02:34

Изменето од mobicom - 02.Април.2009 во 02:45
Кон врв
ang3l4o Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Февруари.2008
Поени: 230
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ang3l4o Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Април.2009 во 00:38
Ne ocekuvaj nikoj da ti go plati stravot stosi go pretrpel, nitu pak rizikot na koj si bil izlozen. Ednostvano se znae deka polovna oprema ne e ista so nova (uste pa bez garancija). Ne me sfakjaj pogresno, no ednostavno ako sakas nesto da prodades, mora da odis spored nekoi pravila (osven ako ne najdes laik, ama ovde takvi nema), a ako ispipuvas puls kolku ti vredi opremata, toa e drugo prasanje
Кон врв
olympus Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 11.Јануари.2008
Поени: 14
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај olympus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Април.2009 во 00:03
не ме сваќај погрешно... дали има 2 саата или 200, или уопште не е распакуван е помалку битно.

се работи за користена опрема која секој момент може да откаже, а нема никаква гаранција. Ризикот е огромен.

јас имам канон 40д кој само по неколку месеци рикна (шутерот). среќа што беше под гаранција па се извадив...

значи никој овде (барем јас) неќе да ти руши цена и да земе нешто "беспари".

едноставно барам реална цена што ќе го оправда ризикот што го презимам кога купувам користена опрема без гаранција.

ако искочи некаква комбинација контактирај ме.

поздрав
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mobicom Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Април.2009 во 23:33
ne mozam da kazam deka e nov, tocno na staro, ama blicot ima samo 2 seta baterii isprazneto. Ovaa oprema ne se koristi za nisto drugo osven za slikuvanje na moite deca i toa isklucivo vo nedela zatoa sto samo togas sum sloboden, a da ne spomenuvam deka i povece od slikite sakam bez blic da mi se slikani
Vo red ako se prodade teloto i objektivot i kupecot ne go saka i blicot, ce te kontaktiram i ce se dogovarame.

Pozdrav.
Кон врв
Нов член
Нов член

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај olympus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Април.2009 во 23:04
па еве чим ме прашуваш...

реална цена на скапа техничка опрема на старо (БЕЗ НИКАКВА ГАРАНЦИЈА за производот) е минус 30% минимум... од цената која може да се купи во продавница.
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mobicom Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Април.2009 во 22:12
@olympus
Ja stvarno ne znaem koja ti e realna?
Vo BMfoto tie 435e a vo pixplus ti e 640e
http://www.bmfoto.co.yu/katalog/shp_product.php?id=802
http://www.pixplus.com.mk/index.aspx?tabindex=0&tabid=1&productid=760&directoryid=+185&ctrl=productdetails

Blic 580EX II Speedlite + Bounce Dome (Diffuser)(se prodava dokolku se prodade i aparatot)=400e

Znaci blicot se prodava do kolku se prodade prvo aparatot (cenata moze da dobie mala korekcija).Kolku sto gledam nisto ne se prodava i cela ovaa ponuda ja povlekuvam vo MAJ mesec.Ceni nema povece obaranje na teloto i objektivot, zatoa sto ne sakam nekomu da mu go skrsam so nova oprema za eftini pari da ja dobie.Ja znaem kolku se tresev dur ne pristigne od USA do mene ovaa oprema, pa i rizikot da dobiem nesto neispravno go pominav uspesno.Vprocem mojata oprema ja ima vo BMfoto pa bujrum neka ja kupi nekoj koj saka skroz nova oprema za 600e povece samo na teloto+objektivot+baterija+zonerica.

Pozdrav.

Изменето од mobicom - 01.Април.2009 во 22:20
Кон врв
Нов член
Нов член

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај olympus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Април.2009 во 16:26
druze pusti mi zadnja cena za blicot na PP... zosto ovaa ti e daleku od realna :)
Кон врв
mdeni Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2007
Поени: 719
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mdeni Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Март.2009 во 13:31

Originally posted by mdeni mdeni напиша:

Јас имам земено еден куп работи... Еден фотоапарат, еден објектив, филтер, блиц...

Vo vremeto na Ante Markovic?

Lani. A inaku bas pred nedela dena zborev so kirjama za cadori i softboksovi.

P.S. Seuste mislam deka 40D e najbolji izbor od kanon...
Кон врв
fichot Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Ноември.2007
Поени: 783
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fichot Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2009 во 20:46
emi sho sakate - recesija e :D
dodushe kaj nas od pamtivek e, a ova e samo the "new wave" :D

btw, ja od ovde imam zemeno objektiv i nekoi filtercinja miltercinja... taka da, trpenie spasenie. moze ke se nae nekoj.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  12>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,250 секунди.