![]() |
|
Бугари - 100% ТуркоМонголи |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 374375376377378 824> |
Автор | ||
Каснаковски ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 130 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Види Платеник - 2002 година 701 Булгарлар во цела Русија. Значи тоа што го тврдиш не одговара на вистината. |
||
![]() |
||
Каснаковски ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 130 |
|
За Татарите не си во право. Тие си се нарекуваат Татари, а тоа што некои од нив сакаат да го променат името на Булгари е факт. На пописот во Русија како Булгари се декларирале 701 души. Тоа е.
Сега ке побарам и доказите. Кај вас се` се оснива на тоj кажал оној рекол. За банатските Блгари - и јас тешко го разбирам јазикот, не се од вистинските, тие од видеото се павликјани, ima i katolici,ама се таму од 17 век и е нормално дека кај нив се настанати многу промени. Фактот што го зачувале националното име и самобитноста е похвален. jazik na blgarite od banat |
||
![]() |
||
Platenik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
|
Каков одговор очекуваш не ми е јасно?! Да, овие луѓе се нарекуваат Бугари, а можеби и навистина се Бугари, од оние правите. Еден збор неможам да разберам, носијата е рзлична, музиката е различна, колку што ми е мене познато и религијат им е рзлична. Оваа група повеќе ми личи на некоја мешавина меѓу Румунци, Унгарци и Шопи. Незнам многу за нив па према тоа и не би сакал да коментирам. Знам дека има разлика меѓу нив и вас бугаризираните по сите сегменти. Не сум сретнал некој од нив да полемизира со Македонците или да се поситоветува со нас или нашата историја. Ти како Бугарин би требело да бидеш позапознаен со оваа група на луѓе. Патем и Татарите себеси си се нарекуваат Бугари! |
||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||
![]() |
||
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
|
i kje poftoram deka denes ti e den i deka predlogot od politika e dostoen za razmisluvanje
![]() |
||
![]() |
||
|
Па и во ДИГИТАЛНИОТ РЕЧНИК НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК постои крак. КРАК |
||
![]() |
||
да бе ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 237 |
|
денес ми е ден - и мирослав_г8 ми го оцени предлогот во политика
|
||
![]() |
||
|
Уште еднаш да прашам, зошто не добив одговор од адресатот. |
||
![]() |
||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
|
vidi ova ti e eden od najdobrite postovi taka i treba koga ne gi znaes korenite pa i koga gi znaes pak treba taka no ba de drugo e kako kje go napises i drugo e kako kje se odnesuvas dinamicen proces e so kje bides dinamicen proces ne e so si bil no vo pravo si toa ne e vazno so si bil, vazno so kje bides no vasata polikita e tolku ogavna sho tvoite zborovi ne mi ostavat vpecatok i ako se edni od najdobrite ikad napisani na ovoj forum Изменето од anakin - 28.Март.2009 во 11:37 |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
![]() |
||
да бе ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 237 |
|
изjаснуванеот е процес - динамичен процес - денес си едно утре друго, другиден трето и четврто
jас гледам космополитно, не пагам во ситници - словен, македон, хун,... па сум и доста комплексен ама вие слободно користете термин коj ви е удобен |
||
![]() |
||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
|
JEBI GA DA BE
PA IZJASNI SE EDNAS SO SI MAKEDONEC. SLOVEN, TURKOMONGOL ILI HUN TOA SE PLEMINJATA a bugari e nova denesna nacija oti jas nesporam so ste denes, da ste bugari taka se narekovte no poteklo bre kazi poteklo |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
![]() |
||
|
да бе, само Анакин ни фали овде |
||
![]() |
||
аминта ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 22.Март.2009 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 15 |
|
Ѕвездата од Кутлеш е називот на симболот на македонците. Тоа е сонце со 16 краци... http://mk.wikipedia.org/wiki/Ѕвездата_од_Кутлеш |
||
![]() |
||
|
neznam toa e od vasa teorija
vie rekovte deka osnovopoloznik vas e HAN ASPARUH toj e rusnak, ili nemec???????? ![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
pa se znae
desifrovan e kamenot od rozeta i jazikot e toj pa za nekoe vreme kje mora da se revidira taa glupost so slovenite i vi ostanuvat dve raboti na bugarite 1.ili kje prizaat deka poteknuvaat od makedoncite ..poradi jazikot 2 ili kje priznaat deka sepak se turkomongoli a deka jazikot im bil tapa pa go prifatija makedonskiot no toa kje ostavime na vas so i da resite cehite poljacite i slovacite si resija pred 10 godini vo ucebnicite vo 6 odelenje se uci deka nivniot jazik nastanal od makedonskiot uste malku pa kje prifatat deka se navistina makedonci |
||
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 374375376377378 824> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |