|
Старо и Црковно словенски(Средовековен Македонски) |
Внеси реплика | страница <1 2345> |
Автор | |
russia
Сениор Регистриран: 22.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 120 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ти пишав лична порака, затоа што е на руски, а аовде како таква ке ја избришат.
Ја симнав од Википедиа,затоа што таму подетално е објаснето за етимолошкото име на Украина. Другите прашања не се од мојата фела, па затоа и нема да ти ги одговорам. и да се држиме до точната тема на форумот |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mil moj
toa e greska KRAJ se vika od nasiot jazik ne e kraina isto taka , samo makedoncite vikat KARPA site drugi sloveni stena ili stjena taka da zbor Karpati e razbirliv samo na makedonskiot jazik |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
inaku bog na moreto pOSEJDON
E TOJ STO SEE DNO DURI RUSITE VIKAT USTE don |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
russia
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
а русите немаат термин крепост(тврдина)
крепост - керпост - (со отфрлање на суфиксот СТ), ке се добие керпо, и многу лесно мозе да се променат вокалите, и да се добие карпа |
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
NE BE BATO
KARPA I TVRDINA E RAZLICNO NE MESAJ |
|
|
|
russia
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
можеби имаат хомонимична функција,но вреди да се размисли.
не се работи за карпа и игла, се работиза два објекта слични по големина и структура |
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
MILO
KARPATI SE SAMO KARPI NELICAT NA TVRDINI RAZMISLI RAZMISLI I ZASTO GRCITE GO ZAPECATIJA GROBOT NA FILIP 2 |
|
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
KJE TI KAZAM EDNA IDEA
AKO NA ZIDOVITE BI PISUVALO DEKA OVDE LEZI FILIP 2 NA GRCKI DO SEGA KJE GO SLIKAA I NA CEL SVET KJE OBJAVIJA DEKA FILIP E GRK NO TAMU IZGLEDA PISUVA SO KIRILICNI BUKVI NA MAKEDONSKI I SE ISPLASENI DO DASKA I GO ZAPECATIJA GROBOT I ZA GRCKATA JAVNOST NE SAMO NA SVETSKATA Изменето од mamamd - 06.Март.2009 во 12:28 |
|
da be
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 101 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ну заяц, ну погоди! еве уште една идея A skeleton thought by some to be that of King Philip II of Macedon, is not, in fact, that of the accomplished military leader and father of Alexander the Great, but rather one of Alexander's half brothers, Philip III Arrhidaeus, a far less prominent figure in the ancient world, according to a new study published in the April 21 edition of the journal Science. Science, не е идивиди аj стига се прави на разбираш и доста со дезинформациата и демагогиата како рекох - тешко ви оди логиката во историата Изменето од mamamd - 06.Март.2009 во 12:30 |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ве молам и двајцата да дискутирате на темата... Приватно...вон тема на ПП
|
|
russia
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Искрено, очекував повеќе дискусии и прашања за оваа тема
Навистина е премногу убава, па жално ќе биде да остане вака. поздрав |
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas nemam mnogu so da dodadam kazav deka vo ucebnicite na cehite poljacite i slovacite jasno pisuva seka knezot rostislav mu napisal na vizantiskiot car, deka mu se potrebni uciteli za da ne izumre jazikot i da nonesat pismo vo knezestvo Golema Morava i vizantiskiot car im gi pratil kiril i metodij t tie jazikot koi go zboruvaa, naznaceno e makedonski od solun i toj zazik stanal LITERATUREN STAROSLOVENSKI i CRKOVEN taka bato pisuva kaj niv e sega neki drzavi tvrdat deka nivniot jazik poteknuva od makedonski i se naogjas ti koj toga kje go praglasi za glupost i indicira deka cesite poljacite i slovacite se idioti i nemat pojma sto pisuvat toa za potekloto na jazicite nivni se pojavi vo ucebnicite za osvovno od 1999 se do denes taka da malite cehi slovaci i poljaci toa si go ucat pozdrav Изменето од anakin - 17.Март.2009 во 22:38 |
|
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nego me interesira
so pisuva vo tvoite knigi za ova SO GJAVOL GO NATERAL KNEZOT ROSTISLAV TAMU DALEKU NA SEVER BLISKO PRAGA DA MU PISUVA NA VIZANTISKIOT VLADETEL DA MU PRATI UCITELI ZA JAZIK KOJ MU BIL ZAGROZEN OD NAJEZDA NA GERMANITE I UPOTREBA NA LATINICA KOJA ZAGROZUVALA NEGOVIOT JAZIK POTOA VO TIE KRAEVI SE PISUVALO NA KIRLICA OD 860 DO 1300 SO KIRILICA KOJA NA KRAJ SEPAK BILA ISTISNATA SO LATINICA SO GJAVOL GO TERALO DA SE JAVI ZA JAZIK I PISMO TOLKU DOLE NA JUG ZA DA GOJDAT TIE OD MAKEDONIJA VO OLEMA MORAVA AJ DA TE CUJAM KOJ GJAVOL??????? Изменето од anakin - 17.Март.2009 во 22:45 |
|
|
|
ZoraNaSlobodata
Сениор Регистриран: 03.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3392 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ајде објаснете,ако сме пливале со трски в уста од преку дунав и сме иделе од русија,шо не пуштија на киевците или московјаните да им бараат некој што ќе им смисли стандарден јазик а?Туку барале од Римската Империја?
|
|
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
|
|
Внеси реплика | страница <1 2345> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |