IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Религија - ДА или НЕ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Религија - ДА или НЕ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567>
Автор
Порака
Ateist Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Јуни.2007
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 757
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јануари.2008 во 09:38
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Зависи што подразбираш под религија. Според мене и атеизмот е еден вид на религија и зависно на која деноминиација на атеизам и припаѓаш, во една гранка од неа богот може да ти бидат парите, богатството, во друга гранка тоа може да ти биде славата, моќта..во трета убавината на своето тело, во четврта твоите сетила, во петта твојот прекрасен интелигентен ум итн.

Еве го твојот прв пост, бидејќи не сакаш да видиш да те потсетам. А тоа беше поводот на мојата реакција.
Веројатно ни овде не гледаш ништо навредливо нели?
Да бидеш верник е исто како да си слеп, а да раскажуваш за светлината (Атеист)
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јануари.2008 во 12:04
Originally posted by Ateist Ateist напиша:

Абе да ме утепаш, не гледам среќа
Како што мене не ми смета некој мојата вера да ми јанарекува религија, а мене верник, јас воопшто не знам зошто некој атеист би се нашол навреден доколку и неговата вера биде наречена религија, а самиот тој верник. Зарем ако ти речам дека си човек и дел од човештвото, тоа ќе те навреди? Ај не зезај, опушти се малку.
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
marco_antony Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2006
Поени: 11062
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marco_antony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јануари.2008 во 13:19

covekot se sostoi vo materijalniot svet od:
1. minerali
2. vitamini
3. proteini
4. jaglenohidrati i
5. masti

no ne e samo toa ...
tuku se sostoi od:
1. verba
2. nadez i
3. ljubov

Ako se primeni teorijata na verojatnosti...

do kolku e :
1. verba 100 %
2. se nadeva 100 % i
3. ljubov 100 %

ke bide produhoven ...
moze da stigne i do svetec ...

no dokolku e:
1. verba - 100 %
2. nadez - 100 % i
3. ljubov - 100 %

moze da bide prav djaol...

no kako sto znaeme da bideme vo se prosecni ...
1. verba 50 %
2. nadez 50 % i
3. ljubov 50 %

togas 12,5 % sme covecka priroda ...
a 87,5 sme djaolska priroda ...

PREMA TOA TREBA MNOGU ZA DA BIDEME COVECKA PRIRODA ....
1. verba 80 %
2. nadez 80 % i
3. ljubov 80 %

ZA DA BIDEME POVEKE COVEKOVA PRIRODA ...
VAKA KE BIDEME 51.2 % COVEK...
I 48.8 % DJAOL ...

Изменето од marco_antony - 08.Јануари.2008 во 13:21
                             PARADISE MACEDONIA
Кон врв
marco_antony Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2006
Поени: 11062
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marco_antony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јануари.2008 во 13:26

znam kakvi komentari ke dobijam ...

no so teorijata na verojatnost toa e tocno ... !!!

PARADISE MACEDONIA
Кон врв
badredboy Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Јануари.2008
Поени: 11
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај badredboy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јануари.2008 во 15:33
Ок КРАЈ ЗА ОВАА ТЕМА !!!
Целта не е да има препукувања....
Ние што сме атеисти си кажавме што мислиме,тие што веруваат во некој бог си кажаа (на што се мамат!)...па доста е...
Кога тогаш ке се образуваат и ке сватат дека господ не постои...и религијата е само една обична (додуша...малку поголема)идеологија!!

Не давајте ги вашите пари за црквата...туку на сиромавите што се пред црквата!!
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јануари.2008 во 16:54
teoretski,...site mozat da bidat vernici,...zatoa shto imaat vo shto da veruvaat,.pa,zatoa i taka se imenuvani,..
...ama,...ni teoretski,...ne bi mozelo site da bidat nevernici,...mislam,... ne bi bile imenuvani kako takvi,....zatoa shto neveruvanjeto vo neshto,...ne moze da se definira, bez da ima nekoi shto veruvaat vo toa,....sakam da kazam,..."nevernicite" se posledica na postoenjeto na vernici,....ama ,sami po sebe ne bi mozele da postojat,....ako nema na primer,..nieden vernik,...koga ke dojde toa vreme,..nema da ima ni "nevernici",..."malku zavrzano",....ama ,taka e,..голема%20насмевка
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Ateist Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Јуни.2007
Поени: 757
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јануари.2008 во 20:01
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Originally posted by Ateist Ateist напиша:

Абе да ме утепаш, не гледам среќа

Како што мене не ми смета некој мојата вера да ми јанарекува религија, а мене верник, јас воопшто не знам зошто некој атеист би се нашол навреден доколку и неговата вера биде наречена религија, а самиот тој верник. Зарем ако ти речам дека си човек и дел од човештвото, тоа ќе те навреди? Ај не зезај, опушти се малку.

Опушти се и ти малку, дека си атеист видовме.
Ако не ти е сеуште јасно Дека немам Вера во ништо не може да го нарекуваш Атеизмот религија. Ако за тебе плукањето по се што не ти е во најмала рака глупо колку и тебе, не е навреда не знам што е. Ако за тебе речам дека си дел ол глупите и тоа не треба да те навредува.
Да бидеш верник е исто како да си слеп, а да раскажуваш за светлината (Атеист)
Кон врв
becenevem Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Септември.2007
Поени: 2108
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај becenevem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2008 во 09:57
Religijata samo gi deli lugjeto,
laga e religijata.
Кон врв
Anthony Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 3379
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anthony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2008 во 12:48
vernik -da
religiozan-ne
It’s nice to be important....it’s   important to be nice!
Кон врв
becenevem Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Септември.2007
Поени: 2108
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај becenevem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јануари.2009 во 18:17
kolku i da e dobra religijata,
sepak gi razdeluva lugjeto
Кон врв
ANITA11 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Јануари.2009
Поени: 21488
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ANITA11 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2009 во 18:49
pa da
Кон врв
DAC23 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Декември.2008
Поени: 357
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAC23 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2009 во 19:03
relegija e tesno povrazan sistem na praktiki ili veruvanja veruvanja vo nesto ne mora da e bog a veruvam site vie veruvate vo nesto ima nesto mora da ima nesto ne sme nie sade tuka i ne sme sade taka zato veruvajte imajte verba praktikuvajte da veruvate
Кон врв
criminal-F Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Јануари.2009
Локација: Japan
Поени: 173
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај criminal-F Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јануари.2009 во 00:51
ne znam i da i ne veruvaj ama samo na gospod ne odi tolku dlaboko zs religijata e kako bunar ke vlegvis ama nikogas ne ke izlegvissss
Кон врв
nelson Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
НАИВЕН НА МАЈКА

Регистриран: 11.Октомври.2008
Поени: 6313
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nelson Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2009 во 22:34
opijum za narod
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,250 секунди.