IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Југоносталгичар сум...признавам
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Југоносталгичар сум...признавам

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2728293031 213>
Автор
Порака Обратен редослед
Палестинец Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Јуни.2007
Статус: Офлајн
Поени: 12129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Палестинец Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2009 во 14:15
Originally posted by ZoraNaSlobodata ZoraNaSlobodata напиша:

А тебе не те сакат ни творојте во дупката нивна.

Е не ме сакаат....творојте...тебе те сакаат...хахахахаха
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2009 во 13:22
Zabegan, ti navistina si zabegan , ti mozes da izberes bilo koj period od istorijata, no ne si ziveel vo nego i ne e voopsto isto da zboruvas za nesto sto si go doziveal ili samo si go cital ili slusnal.

dosle promeni vo opstestvote i nie ne mozeme da se navikene. pa ne e taka, promenata na sopstvenosta na kapitalot ne e nesto na sto ne mozeme da se navikneme, no primerot za koj vcera te prasav dali ti e vo red ne go iskomentira. na toa nikogas nema da se naviknam .

a problemite vo tranzicijata i tapkanjeto vo mesto ne se poradi yugonostalgicarite tuku poradi politicarite koi nemaat ni p pd patriotizam vo sebe .
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2009 во 10:48
...YU nostalgicarot ne pravi problemi...si se prisetuva na ubavite momenti od zivotot i posakuva pak da mu bide ubavo. Toa ne go pravi pomalku patriot... Da mu branish da bide nostalgicen e isto kako na vozrasen da mu branish da se prisetuva na detstvoto...na mazenata/zenetiot da se prisetuva na mominskite/ moceshkite godini...
Strashno e da mu dozvolish na nacionalistot...fashistot...vo ime na nekakov kvazi patriotizam da gi navreduva site naokolu. Ushte postrashno e shto znaesh deka kvazi patriotot ne  gi saka YUnostalgicarite ama ne ja saka na tatkovinata za koja tolku jako se busi vo gradi zatoa shto sekoj shto ja saka zemjata svoja ne i reproducira neprijateli,,,,

YU nostalgijata ne go isklucuva patriotizmot.
Кон врв
ZoraNaSlobodata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јуни.2008
Поени: 3392
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2009 во 03:43
Поздрав до југоносталгичарската мафија

Не обрнувајте внимание на насловот,нема врска со песната,само ислушајте ја,се надевам дека ќе се пронајдете себе си.

За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2009 во 02:58
ЗораНаСлободата, мислам дека нема потреба и да објаснувам зошто ти е избришан еднаш постот...втор пат...трет пат не знам дали ке има, но четврти пат сигурно ке нема...поздрав
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2009 во 02:55
иначе еве една поише што им одговара намигнување
http://www.youtube.com/watch?v=MOkzA2BsnLA
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2009 во 02:53
абе не се сите југоносталгичари србомани, они не ја сакаат србија или другите земји од Југославија, само им се свиѓало тоа што тогаш го сметале за идеално
а србоманите јас ги мразам до коска, југоносталгичарите само ме нервираат големо%20гушкање, ама србоманите ги мразам лутина

Изменето од moira - 17.Јануари.2009 во 02:56
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2009 во 02:23
Originally posted by Палестинец Палестинец напиша:

Ти си забеган...тебе не те сакаат во партија.
фала им, и ја не ги сакам нив среќа, само ај да не забегуваме од темава со партииве
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2009 во 02:22
Originally posted by butel2 butel2 напиша:

Originally posted by zabegan zabegan напиша:

јас немам ништо против Југославија, тоа било едно општество, на некој му одговарало на некој не, не сум го изживеал и признавам дека веќе немам право да го коментирам, но имам против југоносталгичарите плазењепа дајте бе луѓе, не живејте во минатото и доста цмиздрите за некое поминато време, живејте во сегашноста, ако можам јас да живеам во ова време можете и вие, но знам што ви е проблемот, вие сте од оние на кои се им било дадено, а сега кога треба да го заработите, не ви одговарапоради таквите ко вас сеуште ја осеќаме транзицијата (no offence)

kolku pati treba da kazeme deka ziveeme vo nasata segasna "samostojna" drzava?

ti zivees ubavo sega zatoa sto ne si videl poubavo , pa sega i najmala troska sto ke se frli na narodot tebe ti izgleda mnogu.... besplaten stres test na plostad ... a porano site uslugi vo zdravstvoto bea besplatni ...

i koj te laze deka vo Jugoslavija taka se davalo? sekoj posteno si rabotel i bil platen spored srabotenoto, a so platata mozel mnogu da napravi. denes edna smetka za parno e pogolema od edna plata... treba uste da pisuvam?

vcera od edna tekstilna fabrika gazdata im naredil na rabotnickite otkako ke ja izvadat "platata" od bankomat, da mu ja vratat ... toa tebe ti e vo red?
1 000 000 пати кажав, живејте во сегашноста, во Југославија било онака, било овака може до утре да редиме
можам ја било кој период од историјата да го изберам и да кажувам било вака било онака
вас проблемот ви е што сте живееле во едно општество на кое сте се навикнале, и сега тешко ви е да прифатите промени и да се адаптирате на нешто што ви се гледа потешко, за тоа и сега не ви замерам толку, на секој човек му е тешка промената на навиките
точно, јас можам да живеам во сегашново општесто бидејќи во него сум роден, но којзнае, во иднината секогаш ќе има промени, може нема да ми одговараат на мене, но млад сум и имам шанса да учествувам во нив и ако не ми одговараат да ги променувам, а промената може да ми биде и полесна
вие не сакате да се променувате бидејќи сте исплашени од промената која ја гледате пред себе

а инаку тие проблеми што ги спомнуваш произлегоа во транзицијата, за која не може да превземе вина одделувањето на Македонија од Југославија, туку мртвата точка во која стоиме, е проблем на тие кои не сакаат да се променат, а да биде уште полошо, некој го користи тоа во своја цел, со што ја збркува и влошува целата работа

Кон врв
ZoraNaSlobodata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јуни.2008
Поени: 3392
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2009 во 02:22
А тебе не те сакат ни творојте во дупката нивна.
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Палестинец Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2009 во 02:02
Ти си забеган...тебе не те сакаат во партија.
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2009 во 01:55
еј дај не ми спомнувајте партии, јас не сум припадник на ниедна партија па имам свој став, значи ли дека ако некој има свој став дека е од ВМРО или од СДСМ?

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Палестинец Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2009 во 00:46
Кој....дпмне ли?
Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2009 во 00:44
Originally posted by Палестинец Палестинец напиша:

Признавам....јас сум за Тито и за Југославија.....

ако не ти е мил живототне%20знампризнавај...сега ќе те потепаат демокративе
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2728293031 213>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,344 секунди.