IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Југоносталгичар сум...признавам
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Југоносталгичар сум...признавам

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3132333435 213>
Автор
Порака Обратен редослед
skywaker Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Јануари.2009
Статус: Офлајн
Поени: 96
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај skywaker Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2009 во 07:07
Originally posted by ZoraNaSlobodata ZoraNaSlobodata напиша:

Абе колку пати треба бе да повторам дека нас никој не ни призна држава и не ни даде.
Ние како МАКЕДОНСКИ НАРОД,се боревме против фашизмот и како такви имавме загарантирано право на создавање сопствена држава од антифашистичката алијанса и од лигата на нациите.

koj se tie drzavi ja prvapat slusam za ova,ni dale pravo na nezavisnost.
Samo odgovorimi koj se tie drzavi so ni dadoa nezavisnost 1945?
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2009 во 22:10
malku gi mesate poimite, nie ovde voopsto ne zboruvame za nicija nacionalna pripadnost , toe e sosema nesto drugo
Кон врв
dras Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јануари.2007
Поени: 858
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dras Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2009 во 20:01

Можеби и Јас бев југоносталгичар....но сакам моето поколение да живее во егзктно реално време со минимум услови за разумен живот....а најмалку сакам да се справува со патриотска демократска утопија!??? ....каква филозофија...ха,..... моите дедовци се за жал од поголем дел ...баш од таа СФРЈ,....а Јас  секако сум МАКЕДОНЕЦ,...таков каков сум....

Кон врв
ZoraNaSlobodata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јуни.2008
Поени: 3392
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2009 во 19:41
Се разбира
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dras Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2009 во 19:11

Не ама дедо ми,да.А прадедо ми Турците.

предците одработиле за тебе.... а тебе ти останува да работиш за подобро утро на идните поколенија....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2009 во 19:06
Не ама дедо ми,да.А прадедо ми Турците.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dras Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2009 во 19:05

И што сакаш да кажеш со ова,дека дури ние седевме дома во периодот 43-45,бугарите сами си отидоа или пак самовилите дојдоја за да ги избркаат?
 ....Ти ги бркаше Бугарите!?....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2009 во 18:52
И што сакаш да кажеш со ова,дека дури ние седевме дома во периодот 43-45,бугарите сами си отидоа или пак самовилите дојдоја за да ги избркаат?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dras Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2009 во 18:51

Не ти сум јас крив ако си бегал од часови по Историја.

...толку сум блиску до Историја... мораш да ми веруваш.... дека секое сабјле ме буди!.... а што се однесува до тебе, ќе мораш и малку книги да читаш,.. историјата се учи со разбирање ....ја пишува обично победникот ,....каде си ти тука,.... мора да се најдеш....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2009 во 18:46
Не ти сум јас крив ако си бегал од часови по Историја.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dras Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2009 во 18:43

Абе колку пати треба бе да повторам дека нас никој не ни призна држава и не ни даде.
Ние како МАКЕДОНСКИ НАРОД,се боревме против фашизмот и како такви имавме загарантирано право на создавање сопствена држава од антифашистичката алијанса и од лигата на нациите.

...само кажи кај се бореше ,...., веројатно под јорган палнина,....

Изменето од moira - 11.Јануари.2009 во 18:48
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2009 во 18:38

Изменето од moira - 11.Јануари.2009 во 18:48
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dras Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2009 во 18:31
Originally posted by Andjelina Andjelina напиша:

ај просветлиме?
татко ми го прашувам и вели,,абе ние ако не ја признаевме Југославија,никој немаше да ја признаегазење%20од%20смеење,,
ај сеа ти прашај го татко ти,па кажи минамигнување

...би го прашал но за жал неможам, тој е таму кај сите некогаш ќе одиме! ...а баш и неверувам дека татко ти ја признавал СФРЈ.... на крај краишта сегашната македонска историја како и историјата на сите држави произведени од таа СФРЈ... допрва ќе си пишуваат истории ...и верувај уште многу време ќе треба да ја најдеме СФРЈ во позитивна конотација во идната историја....
Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2009 во 18:17
ај просветлиме?
татко ми го прашувам и вели,,абе ние ако не ја признаевме Југославија,никој немаше да ја признаегазење%20од%20смеење,,
ај сеа ти прашај го татко ти,па кажи минамигнување
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3132333435 213>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,359 секунди.