IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Југоносталгичар сум...признавам
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Југоносталгичар сум...признавам

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5152535455 213>
Автор
Порака Обратен редослед
FILIP Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јануари.2009
Статус: Офлајн
Поени: 370
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај FILIP Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2009 во 01:36
хмм афродит! да знаеш дека ние сами се изборивме за МАКЕДОНИЈА!!! македонија постоела и пред тито и се ослободила и од турското ропство!!! така да ние сами си помогнавме, самите се изборивме за државава!
Правдата е релативна работа, но ВИСТИНАТА е една
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2009 во 01:35
Originally posted by FILIP FILIP напиша:

хехе па тито не е со српско... тито е ХРВАТ !
шо па вие му го знаете потеклото и целата негова историја, ќе пишев нешто само ај да не ме сметате за луд
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2009 во 01:34
Originally posted by afrodit afrodit напиша:

da be sami se borevme od koga od 1943 pri krajot na vojnata.niesme narodot na petre prlicko

а АСНОМ зошто го забораваш?
не може да ја заборавиш секоја борба на народот, за еден мочан АВНОЈ
додека да ни ја дадат „на тацна“ Македонија, народот грчевито се борел, и да кажеш дека Југославија ја создала нашата држава
ти ја правиш оваа ситуација
Србин: Здраво
Македонец: Здраво, јас сум македонец, ама знаеш никој не ме признава, па дојдов онака да ѕирнам што правите
Србин: ооооооооо па добредојде, еве ти се што некогаш си поосакал, уживај во престојот во Југославија

Кон врв
FILIP Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јануари.2009
Поени: 370
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај FILIP Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2009 во 01:34
хехе па тито не е со српско... тито е ХРВАТ !
Правдата е релативна работа, но ВИСТИНАТА е една
Кон врв
afrodit Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Декември.2008
Локација: Macedonia
Поени: 272
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај afrodit Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2009 во 01:29
e za toa no coment
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2009 во 01:26

ama ti mesas babi i zabi zboruvame za titova jugoslavija a ne za kralska jugoslavija vo red e toa sto mi go pisuvas toa e tocno no yugoslavija ne bese srbija a najgolem udel za raspadot na taa titova jugoslavija ima taa srbija.i toa da ti bide jasno.
епа ако тито толку многу ја љубел македонија, значи е со македонско, а не српско потелко?
ако ме разбираш намигнување

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај afrodit Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2009 во 01:24
i edno da vi e jasno JUGOSLAVIJA ne bese srbija a i srbija vo nikoj sluvaj pak ne moze da e JUGOSLAVIJA
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај afrodit Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2009 во 01:23
i mene ne kazuvaj mi gi srbite na srbomanite kazuvaj im a jas ne sum srbomanka
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај afrodit Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2009 во 01:21
da be sami se borevme od koga od 1943 pri krajot na vojnata.niesme narodot na petre prlicko
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај afrodit Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2009 во 01:19
ama ti mesas babi i zabi zboruvame za titova jugoslavija a ne za kralska jugoslavija vo red e toa sto mi go pisuvas toa e tocno no yugoslavija ne bese srbija a najgolem udel za raspadot na taa titova jugoslavija ima taa srbija.i toa da ti bide jasno.
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2009 во 01:16

treba da sme blagodarni sto ni ja dade republikata a toa e temelot za denesnata drzava a sto mislis ti zosto albancite od kosovo ne go sakaa tito ne go sakaa zaradi toa sto kosovo stana samo pokraina a ne republika i site albanci toa go znaat kolku se macija za da ja imaat nivnata drzava Kosovo a na nas toa ni bese posluzeno na tanjir tek nie ne treba da zboruvame i toa e realnoto sto ti go kazuvam
не ни ја дадоа публикиата, сами се изборивме, крваво за неа, никогаш никој ништо не ни далк на тањир
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2009 во 01:15

Originally posted by zabegan zabegan напиша:

i apsolutno ne mi vleguva vo glava kako mozaat so tolkava omraza da zboruvaat za Jugoslavija i za TITO bez razlika deka jugoslavija ne postoit kako drzava no edno da ste sigurni Jugoslavija postoit vo istorijata a sekoja istorija treba da se postova zasto i nie sme del od taa istorija
абе дел од историјата е и СХС, и српската влада која сака доминација на балканот преку таканаречено „обединување“ намигнување
ama steta ti nesi del od toa SXS
а го занемари вториот дел од мојов коментар?
СХС предпоставувам дека знаеш дека значи Србија Хрватска Словенија
Формирано е од страна на југословенскиот одбор и Српската влада, одборот бил за создавање на федерација, а српската влада сакала се да биде под контрола на Србија, а со тоа да се создаде и Голема Србија
на 20 јули 1917 била потпишана Крфската декларација, со која се создава монархија на чело со династијата Караѓорѓевиќ, наречена кралство СХС
Македонците, сакајќи да ги избегнат влијанијата од јужните соседи, молат за влез како рамноправен народ во СХС, за жал според Версајската мировна конференција, Македонија паѓа под власт на Србија. Српската власт се обидува да го уништи македонското националноослободително движење, а населението го асимилира и денационализира. Со цел да го „заќути“ населението кралот Александар Караѓорѓевиќ воведува диктатура во 1929.

ете како започнува Југославија, и колку добри пријатели ни се србите, и денес тие ја негираат нашата црква и кога како не сакаат, кога им требаме, не бараат, кога ни требаат ги нема тага
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај afrodit Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2009 во 01:02
filipe gresis site placat za taa jugoslavija samo Sovinistite ne placat
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај afrodit Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2009 во 01:00
bez tebe ne e interesno iskreno
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5152535455 213>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.