![]() |
|
Југоносталгичар сум...признавам |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 5152535455 213> |
Автор | |||
FILIP ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 370 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
хмм афродит! да знаеш дека ние сами се изборивме за МАКЕДОНИЈА!!! македонија постоела и пред тито и се ослободила и од турското ропство!!! така да ние сами си помогнавме, самите се изборивме за државава!
|
|||
Правдата е релативна работа, но ВИСТИНАТА е една
|
|||
![]() |
|||
zabegan ![]() Модератор ![]() ![]() Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
||
|
|||
размисли пред да напишеш глупост
|
|||
![]() |
|||
zabegan ![]() Модератор ![]() ![]() Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
||
а АСНОМ зошто го забораваш? не може да ја заборавиш секоја борба на народот, за еден мочан АВНОЈ додека да ни ја дадат „на тацна“ Македонија, народот грчевито се борел, и да кажеш дека Југославија ја создала нашата држава ти ја правиш оваа ситуација Србин: Здраво Македонец: Здраво, јас сум македонец, ама знаеш никој не ме признава, па дојдов онака да ѕирнам што правите Србин: ооооооооо па добредојде, еве ти се што некогаш си поосакал, уживај во престојот во Југославија |
|||
|
|||
![]() |
|||
FILIP ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 370 |
||
хехе па тито не е со српско... тито е ХРВАТ !
|
|||
Правдата е релативна работа, но ВИСТИНАТА е една
|
|||
![]() |
|||
afrodit ![]() Сениор ![]() Регистриран: 23.Декември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 272 |
||
e za toa no coment
|
|||
![]() |
|||
||
ако ме разбираш ![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
afrodit ![]() Сениор ![]() Регистриран: 23.Декември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 272 |
||
i edno da vi e jasno JUGOSLAVIJA ne bese srbija a i srbija vo nikoj sluvaj pak ne moze da e JUGOSLAVIJA
|
|||
![]() |
|||
||
i mene ne kazuvaj mi gi srbite na srbomanite kazuvaj im a jas ne sum srbomanka
|
|||
![]() |
|||
||
da be sami se borevme od koga od 1943 pri krajot na vojnata.niesme narodot na petre prlicko
|
|||
![]() |
|||
||
ama ti mesas babi i zabi zboruvame za titova jugoslavija a ne za kralska jugoslavija vo red e toa sto mi go pisuvas toa e tocno no yugoslavija ne bese srbija a najgolem udel za raspadot na taa titova jugoslavija ima taa srbija.i toa da ti bide jasno.
|
|||
![]() |
|||
||
|
|||
|
|||
![]() |
|||
||
СХС предпоставувам дека знаеш дека значи Србија Хрватска Словенија Формирано е од страна на југословенскиот одбор и Српската влада, одборот бил за создавање на федерација, а српската влада сакала се да биде под контрола на Србија, а со тоа да се создаде и Голема Србија на 20 јули 1917 била потпишана Крфската декларација, со која се создава монархија на чело со династијата Караѓорѓевиќ, наречена кралство СХС Македонците, сакајќи да ги избегнат влијанијата од јужните соседи, молат за влез како рамноправен народ во СХС, за жал според Версајската мировна конференција, Македонија паѓа под власт на Србија. Српската власт се обидува да го уништи македонското националноослободително движење, а населението го асимилира и денационализира. Со цел да го „заќути“ населението кралот Александар Караѓорѓевиќ воведува диктатура во 1929. ете како започнува Југославија, и колку добри пријатели ни се србите, и денес тие ја негираат нашата црква и кога како не сакаат, кога им требаме, не бараат, кога ни требаат ги нема ![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
filipe gresis site placat za taa jugoslavija samo Sovinistite ne placat
|
|||
![]() |
|||
||
bez tebe ne e interesno iskreno
|
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 5152535455 213> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |