![]() |
|
Југоносталгичар сум...признавам |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 6768697071 213> |
Автор | |||
Polar Bear ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Канада Статус: Офлајн Поени: 1152 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Нагоричанци ги чував македонци, ама с’к и шиптари од срби. Добро си га работив братство-јединство.
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
Boogie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Точно дека вашите родители од магаре на коњ се качија - па вие од коњ на југо и застава 128 отидовте а следните генерации гледам само по Скопје на колку убави коли се качиле - колку сообраќај има - тоа поради неубавиот живот е сигурно - плус пари за бензин немаат бидејки од Титово време до ден денес многу поскапе горивото ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Изменето од Boogie - 02.Јануари.2009 во 23:48 |
|||
![]() |
|||
nelson ![]() Сениор ![]() ![]() НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
||
badijala...si tera i si tera ...i ic ne mu obrnuvajte vnimanie...ne replicirajte mu...toj toa i go saka...kako da ne e prisuten , a nie i nataka ke se sekavame na dobrite vreminja...
nasite roditeli odea napred - od magare na konj, nie stagnirame i odime v sprotivna nasoka , a za nasite deca - ne znam....ne daj boze i magareto da im izbega... |
|||
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
|||
![]() |
|||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
||
Е ке те разочарам за поразителните податоци - моето семејство доаѓа од Младо Нагоричино - последниот бедем на отпор на Српската конолизација во Кумановскиот крај - и ден денес ако погледнеш Младо Нагоричино сеуше постои како такво(а постои од Римско-можеш на стари карти да го најдеш) - се граничи со Србите од другата страна на ридот а им чува гради на Македонците од Кумановско - најголемо село во твојата Југа каде што ни Тито немал контрола
![]() |
|||
![]() |
|||
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
||
vidi vamu .... nema da ti replicram za dedo ti i baba ti pa i site pred niv , zosto so ogled na blizinata na srbija , mozes da dojdes do porazitelni podatoci vo tvoeto DRVO a za pokolenijata , kje ti kazev medjutoa ne sakam da padjam na deredje na koe se naodjas samiot
![]() |
|||
![]() |
|||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
||
Не сум јас Југословен(ко..ле) - имам јас и дедо и баба и они имаат дедо и баба ама срежа недод`гани 9Југословени) никогаш не станале ниту тие ниту јас
![]() Него друго ме интересира - дали ти утре кога ке имаш поколение и кога твоето поколение ке стане ППП ке се самоубиеш од мака бидејки денес те гледам од петокраката подалеку неможеш да погледнеш а истата само бледее и изумира ![]() |
|||
![]() |
|||
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
||
a be ti samo na vekov si imal dedo ?
![]() |
|||
![]() |
|||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
||
Точно така - ме радува што се разбравме - тоа е она јас што цело време го објаснувам - нормално дека и дедо ми кога би го прашале тој секако ке каже дека најубав период од животот му бил кога имал 18 год а не дека тогаш државното уредување било феноменално -
![]() |
|||
![]() |
|||
||
ne se obiduvaj da mu objasnis ....... nemu gordosta ne mu dozvoluva da priznae deka gresi ............. premnogu gluposti vo imeto na " patriotizmot " istrese za da priznae deka pogresil
![]() |
|||
![]() |
|||
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
||
... jasna granica nikoj ne moze da napravi...za opshtestvenoto ureduvanje na YU kje zboruvaat, debatiraat politikolozite... za ubaviot zivot...za mladosta i slobodata na patuvanje nie koi toa go doziveavme... a za segashnosta nekoi novi generacii...
..a okolu teglenjeto ![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
||
PRERODBATA VO 100 CEKOLI PLODOLZUVA ............ 546 semesjtva bez PLATA ............... bez osiguruvanje .... bez zeleni karoni .......... ako tebe ovaa nesrekja te pravi " patriota" , togas imas seriozen problem ............. otkako kje ti e kupat celata drzava , kje donesat zakon .......... site na ulica vo satori sto ostanale posle cunamito ................ Изменето од miroslav_g8 - 02.Јануари.2009 во 18:19 |
|||
![]() |
|||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
||
Да но ние треба да заклучиме што воопшто вие жалите од Југата ваша - младите години или убавото уредување и државноста перфектна.
п.с.МамаМД никогаш не сум престанал да се удварам на жена ми,така сакам да биде и до смрт,човек што може сам да си направи никој друг неможе да му направи па барем да го тегли машки до крај ![]() |
|||
![]() |
|||
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
||
Boogie, boogie... tolkavo udvaranje na zenata nemam cueno odamna.
![]() Okolu nostalgicarstvoto... sekoj covek ima pravo na svoi ubavi spomeni. Sekoj covek ima pravo da se sekjava i da zboruva za niv. Toa ne znaci deka ne ja saka segashnosta deka ne posakuva ubava idnina. |
|||
![]() |
|||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
||
![]() ![]() И да сум бил со девојка друга пред да се оженам но бидејки таа не ми се допаѓала не сум останал со неа и воопшто не ми е криво сега што не сум со неа,си ја сакам сопругата и обожавам што сум со неа - многу просто и едноставно,добар пример,се надевам ке сватиш ![]() И секако дека ке ти се чини дека имам диктаторска предиспозиција кога не е прифатливо за тебе да има човек кој не уживал во Југата твоја стара - јас со тоа имам расчистено уште пред да се распадне Југославија,уште пред Македонија да се отцепи. Ти напишав неколку пати да направиш еден реален заклучок според 50те год. постоење на Југославија а не само заклучуваш според убавиот живот кој ти или еве целата твоја генерација сте го живееле тогаш - Што станува со генерациите пред тебе и после тебе,тие не ли се луѓе,на нив Југославија ако им го уништила животот зошто ти е толку неприфатливо јас не разбирам и кој е во случајов со диктаторски предиспозиции ![]() |
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 6768697071 213> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |