![]() |
|
Југоносталгичар сум...признавам |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 135136137138139 213> |
Автор | |
ZoraNaSlobodata ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3392 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kako so znam,to ne e na ni eden forum dozvoleno,ama neznam kaj vide deka mi e gajle.
|
|
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
|
|
![]() |
|
butel2 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Тажна приказна за велешанката Светлана Андонова
-------------------------------------------------------------------------------- Гладна и жедна, во мрак и без огрев на минус 4 степени, вака живее 54 годишната велешанка Светлана Андонова. За да ги исшколува трите ќерки оваа самохрана мајка се откажа од се па и од храна. Светлана вели, во 24 часа доволен и бил само топлиот оброк во фабричката менза но не и 8-те илјади денари плата за да ги дошколува децата и да ги плати комуналиите. - Постојано сум гладна, а во недела кога не одам на работа варам чај и само го голтам, ја пијам водата за да го наполнам желудникот и да ја потиснам гладот. Немам дома ниту парче леб да каснам затоа што не ми останува ниту денар од платата - вели Светлана. Секој навреме положен испит на трите ќерки, апсолвентки на педагошкиот факултет и на високата медицинска школа во Битола, се единствената надеж за живот на оваа мајка. Во мрачната, ладна и руинирана соба фотографиите се сведоштва на најголемата гордост на светлана. - Многу ми е срам, повеќе ми е срам за децата оти тие повеќе ќе се срамат отколку јас. Многу ми е тешко и телефонот ми го исклучија, сега на ред е водата - додава Светлана. Светлана не може да ги плати комуналиите оти со парите од сите кредити што ги зела плаќала студентски испити и години како и сместување во дом. Солидните студентки до сега од никаде не добиле помош. - Побарав помош, најнапред лани отидов во Министерството за образование во скопската населба „Пролет“, но ме избркаа. Ме истера секретарката Вида, сакам ова да го слушне, таа лично ме истера, ме истурка од канцеларијата, а јас немав пари ниту за воз за да се вратам во Велес – рече Светлана. Работничките плеќи на Светлана повеќе не можат да го издржат товарот. Банките го бараат долгот , а таа единствено успева да ја плати каматата. Светлана бара помош од добронамерни луѓе и ветува штом децата ќе завршат и се вработат ќе го врати секој подаден денар. (28.12.2008) -------------------------------------------------------- Vakvi prikazni nemavme vo Yugoslavija , zatoa sto vrabotenite so platite uspevaa da si gi platat komunaliite, i da imaat kredite koi isto redovno si gi odplakaa .... a solidnite studenti dobivaa sipendiii ete zatoa sekoj den se poveke zalam za normalniot zivot vo Yugoslavija i nemam zosto da se sramam poradi toa sto sakam da ziveam vo zemja kade lugjeto ke bidat lugje. Neka se sramat onie koi ostanuvaat gluvi i slepi pred vakvite slucaevi |
|
![]() |
|
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
nemavme ....... vakvi tazni prikazni ......... zosto imavme BESPLATNO skoluvanje ............ STIPENDII koi se dobivaa spored zasluga i znaenje a ne spored nepotizam ( samo jas licno imam milion prijateli , clenovi na VMRO koi se i povekje od dobro situirani a nivnite deca dobivaat vladini stipendii , samo primer ) .................... sto moze da se kaze osven ona sto sekogas go kazuvam ............EBATI DRZAVATA ........................ SEGA SKOLUVANJETO STANA privilegija na bogatite ............... koj ima pari , kje zavrsi , normalno koga plakja skoluvanje po nekolku iljadi evra godisno ....... a toa sto nema aber od toa sto go zavrsil , toa e najmal problem ........... bitno na vreme da si izvadi clenksa kniska ............ pa posle , se cudime koga po vesnicite citame oglasi dadeni od firmi vo koi eden od uslovite za vrabotuvanje e diplomata da ne e od FON ili ŠTUL ( inkubator university ) .........................
Изменето од miroslav_g8 - 29.Декември.2008 во 09:41 |
|
![]() |
|
butel2 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
zatoa nekogas imavme doktori na koi i ne im bese potrebna dokumentacija , samo sto ke go videa pacientot znaeja sto mu e , Cepreganov, Nestorov, Kuturec , Sabolic ....
nasproti nekoi denesni doktori koi ni imobilizacija ne znaat da napravat |
|
![]() |
|
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
ubavo kaza ............. IMAVME Изменето од miroslav_g8 - 29.Декември.2008 во 09:51 |
|
![]() |
|
ZoraNaSlobodata ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3392 |
Komedii ste zivi,ko ke ve citam jugonostalgicarite.
VMRO vi e krivo za se ![]() Krivi se i VMRO i SDSM koi se deca na sistemot od pred 20 godini. |
|
|
|
![]() |
|
mileg ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 1758 |
|
|
![]() |
|
Можи да се речи,македонците се едни од главните виновници за состојбата денес во Македонија.
|
|
|
|
![]() |
|
nelson ![]() Сениор ![]() ![]() НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
sigurno...i zatoa ne plukaj...se plukas sebesi...
|
|
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
|
![]() |
|
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
narodot nikogash ne bil kriv...Krivi se onie koi go gazat sopstveniot narod i uvo ne gi boli. |
|
![]() |
|
narodot sekogas veruva vo onoj koj najubavo go laze .......... lazele i porano .......... ama ne volku i ne vaka ........ barem narodot bese srekjen koga veruvase vo tie lagi ........... odese na odmori , zimuvanja , spiese bez strav deka nekoj kje mu frli bomba niz prozorecot , ili deka nekoj kje go napadne poradi veroiispoveddta ili razlicnata nacionalnost , zaedno proslavuvaa novi godini i drugi praznici , se skoluvase besplatno , se lekuvase besplatno , patuvase nasekade bez bilo kakvi vizni barieri , bese ponosen koga odese na otsluzuvanje na voeniot rok so iljadnici kilometri razdalecenost od domot , tamu bese pocituvan i respektiran i uste mnooooooogu raboti ............... lazea ama i ziveevme poubavo za razlika od vremeto na ovie PREVARANTI
![]() Изменето од miroslav_g8 - 29.Декември.2008 во 20:52 |
|
![]() |
|
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
... Zalosno e shto ako si kazesh deka ti bilo ubavo odma lepat etiketa ..anti drzaven element...a aramiite vo ime na patriotizmot izleguvaat heroi...
![]() |
|
![]() |
|
zalosno e za onie koi imaat i hrabrost i najgolemoto nesto od toa vreme ....... MORAL ....... zalosni se onie koi toa go nemaat a sepak si zemaat za pravo da lepat etiketi ....... a koga kje razmislam dobro , kakva druga namena imaat ako ne da lepat ... etiketi ili plakati , seedno ........ zavisi od softverot koj im e vgraden
![]() |
|
![]() |
|
nelson ![]() Сениор ![]() ![]() НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
ova na kraj bese najdobro...
![]() |
|
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 135136137138139 213> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |