![]() |
|
ВТОР ПОГЛЕД II |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 9495969798 105> |
Автор | |
Zoran K ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Janus, ne sakav da go posocham toj nachin na postiranje na nov i neiskusen chlen bidejki:
1. Vo posledno vreme mene toj simbol ne mi se pokazhuva sekogash. Moram da go objavam prvin tekstot i da odam nekolku pati napred-nazad so Vnesi reprlika i Edit za da se pojavi. Mozhebi toa e bidejki jas koristam Mac... ne znam, drugite verojatno imaat podobro iskustvo. 2. Koga se odi so taa opcija togash se javuva tochno odreden limit na tezhina na fotografijata koja sto sistemot mozhe da ja prifati, pa na toj nachi se sozdavaat naknadni problemi so namaluvanje na tezhinata i nekolku kratno probuvanje dali ke pomine slikata iii ne. Poradi seto toa jas se otkazhav od toj nachin na postiranje i minav na pogore opishaniot. Iako na prv pogled izgleda podolg i zaobikolen, vo sushtina najdov deka e posiguren, ne zavisi tolku mnogu od tezhinata na fotografijata i zatoa, barem za mene, e - pobrz. |
|
![]() |
|
bobicar1 ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1099 |
Да, лимитот е 75kb инаку лекот за тоа е снимањето на фотографијата во 400х600рх и компресија 6. Тогаш скоро секогаш се добива фотка со тежина од некои 40-70кb |
|
![]() |
|
Janus ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 07.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 499 |
Zoki, limitite znaat da bidat pain in the ass...
Inaku i jas sum isklucivo na mac, ama go nemam problemot sto go posoci... |
|
![]() |
|
GJoe ![]() Нов член ![]() Регистриран: 23.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 21 |
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
![]() ![]() |
|
![]() |
|
pekisix ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Нов член ![]() ![]() Регистриран: 28.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 29 |
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Zoran K ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Tvojata varijanta povekje mi se dopagja Bobi.
|
|
![]() |
|
Original:
![]() Alternativa: ![]() E sega, prvin mislev samo malu da go akcentiram mikrokontrastot i ostrinata na galebot, pa taka da go izdvojam ushte malu povekje od pozadinata... ama reshiv da se poigram i so pozadinata... i taka izleze ovaa varijanta. Prvin mislev pozadinata da ja bluriram ushte malu, pa se reshiv na eden drug, pomalu koristen i malu poneobichen nachin za obrabotka vo vakvi sluchai. Imeno, semplirav boja od vodata i so chetka od okolu 500 piksela i flow od okolu 20% ja oboiv pozadinata. Pred toa ja editirav onaa sina damka od desnata strana. Potoa so semplirana boja od gornata strana na fotografijata ja dotemniv onaa posvetla linija koja odi horizontalno so gorniot kraj. Sledeshe malu boenje so svetlina (PWL) po periferijata za da se dobie blago vinjetiranje ... i toa e toa. ![]() |
|
![]() |
|
Originalna: http://foto.idividi.com.mk/viewphotos.asp?ID=58318. Odlichno ulovena ekspresija.
![]() [/IMG] Alternativna - Mislam deka vakvite portreti dozvoluvat malu kontrastna i poostra obrabotka. Ochite isto taka malu se doobraboteni: ![]() [/IMG] Изменето од Zoran K - 16.Март.2009 во 00:56 |
|
![]() |
|
kaplar ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Група ![]() ![]() Регистриран: 23.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 68 |
Зоран фала на доработката и на твојте добронамерни совети поздрав се читаме
![]() Изменето од kaplar - 16.Март.2009 во 19:43 |
|
![]() |
|
Originalnata e objavena tuka: http://foto.idividi.com.mk/viewphotos.asp?ID=60204
![]() Vtor pogled: ![]() Pozata mi se dopagja... moderno, atraktivno, odlichen kontakt na ochite so kamerata, emotiven naboj... Kadriranjeto vo dolniot del mozhe da e diskutabilen, no ne e presuden. Go popraviv white balansot, koregirani se white i black point, belinata na ochite, gi akcentirav zenicite, korekcija na bojata na kozhata, malu se smireni refleksiite na usnite i potstrizheni se vlaknata na kosata koi si dobile svoj um... Na krajot malu e izostreno, popravena e podekspozicijata i smiren e shumot vo slikata. Изменето од Zoran K - 12.Мај.2009 во 05:04 |
|
![]() |
|
*moon* ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
очи да не те заболат од втор пат
|
|
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
|
|
![]() |
|
Gjoko, na fotografijata imash premnogu elementi koi nepotrebno go odvlekuvaat vnimanieto. Onoa sto najmnogu pagja vo ochi e kantata za gjubre od desno i chovekot od levo. Devojkata pozadi devojcheto da ja ostavime bidejki nejzinoto eliminiranje znachi malu pogolema rabota...
![]() ![]() Znachi najednostavnoto sto mozhe da se napravi e kropiranje: ![]() I so toa rabotata bi bila gotova. Ako sakash da odish ushte eden chekor ponapred, togash mozhesh ushte namalu da ja doblulirash pozadinata, da go izostrish devojcheto i da gi doterash malu ochite... ![]() Pozdrav! Изменето од Zoran K - 30.Мај.2009 во 17:15 |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 9495969798 105> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |