IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Југоносталгичар сум...признавам
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Југоносталгичар сум...признавам

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 124125126127128 213>
Автор
Порака
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Декември.2008 во 18:06
ova kaj nas se narekuva odgovor od PUKNATA DUŠA смеење
Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Декември.2008 во 18:08
Па тоа е -  душман да знае дека постоимеголема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Декември.2008 во 18:11
a koj toa ti e dusman ? .... si rascistil so toa ili uste se obiduvas da definiras ? голема%20насмевка
Кон врв
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Локација: Macedonia
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Декември.2008 во 18:47
Хм, душман! Претпоставувам дека под тој поим подразбираш човек кој се родил некаде во периодот од 1940 па се до негде 1970 година и кој во сеќавање има убави спомени од едно минато време. Да, да. Тој мора да е антидржавен елемент - душман.
Ееееј, луѓе! Навистина неможам да ве разберам! Од една страна го критикувате Тито зошто ги праќал на Голи оток луѓето кои биле против тогашната држава, а од друга страна вие сте во состојба нас да не’ испратите таму и тоа само заради тоа што велиме дека ние во еден поранешен период подобро сме живееле отколку сега.
Ретко доаѓам во ваква ситуација да незнам што да речам!не%20знам  тага
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Декември.2008 во 19:06
nema ni sto da se rece

koj ja gledase Mirka vcera, mozese da go cue nejziniot odgovor na Trifun, deka Skopje ne moze da bide metropola zatoa sto skopjanite ne cinele... a Mirka mu kaza deka nekogas skopjanite ne trebase da go gledaat casovnikot, tuku stom ke ja cueja nautro prskalkata znaeja deka e 5 casot , a denesnite deca ne ni znaat sto e prskalka i mienje na ulicite... i red drugi raboti koi funkcioniraa a denes gi nema ...

nie sme dusmani zatoa sto sakame stranskite rakometarki da kazuvaat ubavi vpecatoci koga ke prosetaat po nasite ulici, a ne i niv da gi napagjame deka ne se realni i tendeciozno davale takvi izjavi....ili da se tesime deka sigurno setale po plasticnata ulica ...

pa neka sum najnakraj i dusman , jas ne sum sebicna i da gledam samo za mojot dzeb, tuku mnogu pati pisav, sakam i moite prijatelki da mozat da si dozvolat mnogu raboti, nitu nekomu mu velam deka nema mozok ako ne misli kako mene, nitu mu velam da crkne, nitu deka treba da se ubie za da trgne konecno drzavata napred , nitu deka ne znae sto zboruva ili deka pak ima problemi so domasnite i ne menuvam stavovi kako corapi i ne go gledam interesot na drzavata tamu kade sto go nema i ne si ja prodadov nacijata za nieden tugj pasos....

Изменето од butel2 - 13.Декември.2008 во 19:07
Кон врв
nelson Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
НАИВЕН НА МАЈКА

Регистриран: 11.Октомври.2008
Поени: 6313
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nelson Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Декември.2008 во 23:26
Originally posted by kultuzin kultuzin напиша:

Originally posted by Boogie Boogie напиша:

Не е ситна риба - тој е круната на СФРЈ случувањата и титовото школство кое се пренесува во југословенска Македонија и нормално модерната денешна Македонија.Некако гледам темава станува напад на денешниов Македонски систем а забораваме дека денешните Македонски политичари се баш таа Југословенска школа која незнаат како да се снајдат во случувањата од 21 век па само посакуваат да се вратат “старите добри времиња„.Треба иновација и народно образовљание кое ке исфрли човек кој ке знае како да се носи со денешнината но не по ју стандардот туку по нов светски глобален стандард за надминување на оваа криза.Гледајки за случувањата во светот и коментарите на паметните татковци на европа денес ниту Хитлер не е толку лош кога доаѓа економијата во прашање - да видиме дали ке се земе нешто во предвид од ексЈу системот кој фала богу запаѓа полека ама сигурно во заборавнамигнување

Сигурно дека Хитлер не бил толку лош ако ништо друго сакал да ја признае Македонија како независна држава.

ti treba poftorno da odis na skolo...ocigledno e deka imas propusteno mnogu casovi...sramno e da reces deka hitler ne bil tolku los...i ova govori za tebe do kaj si stignal so svojata omraza prema site koi ne se makedonci..
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Декември.2008 во 23:53
Грешка си - ти треба да одиш во школо повторно - да научиш прво да слушаш(читаш) се па подоцна да заклучуваш и судиш(ако си судија).

Јас коментирав паметните Европски татковци што коментираат во врска со Хитлер - но очигледно ти само чаршиски муабети слушаш па некако ова од 10 рака ти избегало од логичностнамигнување
Кон врв
Gorazd777 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2008
Локација: Евразија
Поени: 1584
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Декември.2008 во 01:07
Originally posted by nelson nelson напиша:

Originally posted by Gorazd777 Gorazd777 напиша:

Боки, доста добро презентирани работи,но ете вистината некои ги боли,како оној погоре што се мава по главата и за него секогаш тоа време ќе биде убаво,тие и тогаш не признаваа ништо друго освен нивната вистина и секогаш му се вртеа наметнати некакви синдроми во главите.
Но да знаете од србин полош е србоман,а тие се клетите петтоколонаши кај нас и предавници!

- a od kaj znaes pa so sme nie ? gledaj za sebe i ne davi....i za tebe vazi...ako ne ja sakase juga odi na drugi temi...

Јас одамна се прашувам зошто вие не давевте тплку години и што мајка бараш на нашите форуми?
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Декември.2008 во 01:12
Originally posted by nelson nelson напиша:

ne ke da e bas taka?kolkava e zadolzenost po glava na zitel togas i sega? kreditite koi togas se zemaa gi gledavmesite:patista,mostovi, fabriki itn...i sega zemaat krediti...da li gi gledate parite vie dvajca?

Можеби заслужните како вас гледаа од тогашните кредити,но јас знам дека само страдавме и гледавме како да го поминеме тој јаден дел од животот.Да има и сега стари борци кои се прашуваат зашто треба да се тргне сликата на тита ,каде што стои особено по пензионерските домови,оти нив им дал дебела пензија и убави мрсни денови на нивните денови,нема крај на себичноста ,а каде сме ние тука демек ние ништо не сме заслушиле.
Затоа ви беше убава југославија?
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Декември.2008 во 01:15
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

... pa tokmu za toa i zboruvav... site se borime protiv etiketiranje... a site lepime etiketi...zatoa shto vo Makedonija vladee sindromot...ima edna vistina."Taa shto jas ja zboruvam" Site nie zamizuvame pred vistinata shto ja zboruvaat drugite, pa ne se ni zamisluvame dali mozebi e poinaku. Makedonija ne stradala od Bugarite, Srbite, Grcite, Albancite i neznam koj, stradala od onie "golemi patrioti" koi mnogu lesno im lepat etiketi srbofili, bugarofili,grkofili  i kakvi li ne fili na onie shto mislat poinaku od niv.Bespredmetno e da se diskutira za neshto shto znaci "tropanje na zacimentirana vrata".

Ценета,пред се мислам дека добро треба да проучите од каде доаѓаат тие - фили - и кој ги измислил и со каква цел,но незнам зошто се наоѓате за повикана во секоја дискусија,па сами велите дека не треба се да знаеме и се да кажуваме,нели???
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
Кон врв
zenmaster Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Interceptor

Регистриран: 05.Јануари.2007
Поени: 4262
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zenmaster Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Декември.2008 во 01:29

Originally posted by mamamd mamamd напиша:

... pa tokmu za toa i zboruvav... site se borime protiv etiketiranje... a site lepime etiketi...zatoa shto vo Makedonija vladee sindromot...ima edna vistina."Taa shto jas ja zboruvam" Site nie zamizuvame pred vistinata shto ja zboruvaat drugite, pa ne se ni zamisluvame dali mozebi e poinaku. Makedonija ne stradala od Bugarite, Srbite, Grcite, Albancite i neznam koj, stradala od onie "golemi patrioti" koi mnogu lesno im lepat etiketi srbofili, bugarofili,grkofili  i kakvi li ne fili na onie shto mislat poinaku od niv.Bespredmetno e da se diskutira za neshto shto znaci "tropanje na zacimentirana vrata".

Ценета,пред се мислам дека добро треба да проучите од каде доаѓаат тие - фили - и кој ги измислил и со каква цел,но незнам зошто се наоѓате за повикана во секоја дискусија,па сами велите дека не треба се да знаеме и се да кажуваме,нели???

Imas nesto protiv clenot ili ti smeta nacinot na koj sto deabatira i gi objasnuva rabotite ?
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Декември.2008 во 01:57
Пак одиме со персонално оценувања - мислам треба да се дискутира по темата а не да се анализираат членовите - сепак ова е политика а не психологијанамигнување
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Декември.2008 во 11:10

Можеби заслужните како вас гледаа од тогашните кредити,но јас знам дека само страдавме и гледавме како да го поминеме тој јаден дел од животот.Да има и сега стари борци кои се прашуваат зашто треба да се тргне сликата на тита ,каде што стои особено по пензионерските домови,оти нив им дал дебела пензија и убави мрсни денови на нивните денови,нема крај на себичноста ,а каде сме ние тука демек ние ништо не сме заслушиле.
Затоа ви беше убава југославија?

da, tatko mi bese obicen rabotnik, lozac na parno greenje vo edna institucija i kako eden od onie so najniski plati vo taa institucija nemase problem da dobie kredit na 30 godini za da ja isplati barakata. nemase problem ni pokasno kako penzioner da zeme kredit, pa da ja srusi barakata i napravi kuka. I ne mu bea potrebni ni vrski ni pisuvanje na lazna plata kako sto denes se pravi.

neka odi denes neka zeme nekoj kredit najobicen rabotnik ili cistacka i komu mu se plakaat pridonesi spored realnite primanja? eden del prima plata i po 500 evra a se osigureni na minimalec, drugi rabotat 8 casa a se prijaveni na 4, tretiot i najgolem del voopsto ne se prijaveni ....

e pa vo Jugoslavija gi nemase tie raboti , zatoa mene mi bese poubava
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Декември.2008 во 11:12
I MENE голема%20насмевка
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 124125126127128 213>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,422 секунди.