![]() |
|
Airlija Nikon :) |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 34567> |
Автор | |
itan14 ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 545 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
aboskovski ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 336 |
Ne me intersira bas mnogu, no ete dzirnav, pa prvo za ovaa se fativ: ![]() Nikoj od vas ne vide shum tuka? BTW - ISO 200 Airlija neka im e (na onie sto se raduvaat). Inaku, za cenata, jas bi rekol: za sekoja stoka ima musterii....na koj sto mu treba.... Изменето од aboskovski - 06.Декември.2008 во 15:30 |
|
![]() |
|
Janus ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 07.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 499 |
Zoki, tokmu toa mi bese muabetot.
Na koj do sto mu e. ne mora da ja plukame "konk*rencijata" za da si ja pocituvame opredelbata... |
|
![]() |
|
Zoran K ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Poleka, poleka... povtorno pochna C/N prepukuvanje.
![]() Ne znam zoshto dozvoluvate da se vovlechete vo vakvi muabeti i rabotite da gi zemate tolu lichno, nebare vie sti gi napravile kamerive i chuvstvuvate nekakva dizjanerska gordost. Vchera beshe Canon, denes e Nikon, utre ke bide povtorno Canon i t.n. OK, ponemogash ke koketira Sony... ![]() Ne e problem da se zboruva za tehnikata na kamerite i za novitetite vo reshavanjeto na nekoi tehnichki predizvici, no ova da se prefrli na privatna osnova i da se respravame kako mali deca koj ima poubavi dzhamlii e malu... deplasrano. |
|
![]() |
|
Janus ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 07.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 499 |
mercedes:spark=mnogu nevkusna sporedba. mnogu.
kvalitet na slika: respect. Inaku, mene mi e dovolna 1 fokus tocka. 49? zosto?!?!?! 4.500 fotki so edna baterija. Ok. nisto vo zivotot ne mi znacat. Sporedba so MF... Abe ajde. Ke mi go sporedis ova so noviot level one???? Ako e ova mercedes, toa e, ich da ne e rolce royce. Ova e vo momentot verojatno najdobra 35mm digitalka VO MOMENTOV, koj ke trae kratko, kako i sekogas. 1Ds markIII e sekako kategorija mnogu pobliska do ova, i ne gledam sto e tolku problematicna sporebata so nego. Blisku se po mpixeli, ima 45 fokusni tocki, 300.000 shutter life, 2-3.000 fotki po polnenje baterija, a star e vekje godina i pol. 5D mark2 si e klasa za sebe i po cena i po moznosti. Sekoja cest na nikon za masinava, ama toa mercedesi i sparkovi, zaboravete. ne za drugo, mnugu ke boli koga ke go pluknat 1ds mark4 na pazarot... Miroljubiva koegzistencija is the way... |
|
![]() |
|
pekisix ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Нов член ![]() ![]() Регистриран: 28.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 29 |
![]() |
|
Tegla ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Ic ne se zamaraj, za edna godina kje ima nov model - Podobar
![]() ![]() ![]() edit: za 2-3 meseci ![]() ![]() Изменето од Tegla - 05.Декември.2008 во 15:41 |
|
That is called grain. It is supposed to be there.
|
|
![]() |
|
mdeni ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 23.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 719 |
Мудро, пред се мудро! САкам МОЈ!
![]() П.С. Таман ми иде роденден за некој ден... И оп се собрале познаниците и ми го купиле... A man can dream, a man can dream indeed. Изменето од mdeni - 05.Декември.2008 во 15:28 |
|
![]() |
|
Александар_А ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1271 |
Посакувај си твој, а не апаратот на тој што ќе го има. Така ем нема да ја прекршиш заповедта ем ќе си посакуваш.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
mdeni ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 23.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 719 |
Znam deka 10tata zapoved e da ne go posakuvam tugjoto. Ama ako vidam nekoj so D3x, moram da ja prekrsam. Toa e definitivno najboljeto nesto sto navistina bi go sakal. Ako toa bil spark togas sto se site drugi DSLR osven novata Leika? Edvaj rolsuli. A neznam dali e tolkava razlikata do eftinite digital back.
Sekoj so svoeto. Konecno nema tepacka za ISO. Se nadevam deka ke ima vakva verzija na D80 vo dalecna idnina... |
|
![]() |
|
Александар_А ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1271 |
Nikon-џија.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
photomacedonia ![]() Нов член ![]() Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 19 |
Здраво на сите !
Чест ми е прв да ве информирам дека во РЕФОТ М, Скопје, Македонија пристигна првиот Никон Д3Х. Посебно задоволство ни е што сме меѓу првите земји во Европа што го имаат добиено, а со тоа посебно се гордее сопственикот кој наскоро ке го дознаете. Што се однесува на пишувањата на форумот околу карактеристиките, цената и споредбите со Canon 5Д Mark II, можам само да кажам дека споредбите се смешни од едноставна причина што се споредуваат Спарк и Мерцедес.Имаат сите право кои велат дека и со Југо и со Спарк се стига до Охрид исто како и со Мерцедесот, но разликата ја знаат само тие што имале можност да ги возат и двете.Има огромни разлики ( освен основните)како на пр; 300000 циклуси на окинување на шатерот,( дупло повекје од Канонот) 51 точка на автофокус( Канонот има само 9) 4400 фотографии со една батерија(канонот има околу 900) два слота за картици, можност за додавање на GPS уред,2 години гаранција, вграден D-Lighting софтвер ( мојот омилен) и најважната разлика од се , квалитетот на фотографијата.За ова последново можам да кажам дека подобро ке беше да го споредувавте со Canon EOS 1D Mark III, но тоа очигледно не може бидејки ги нема потребните карактеристики, освен близината со цена. Цената е висока за наши услови, што се сложувам, но за оној кој што живее од фотографија ( кај нас ги има малку, за разлика од Западот) оваа сума воопшто не е проблем да се издвои кога се знае што се добива. Што се однесува на квалитетот уште еднаш ке кажам дека нема споредба со било што до сега постоело. Ова ви го кажувам затоа што сум имал прекрасна можност да го испробам овој модел, затоа што сум имал можност да фотографирам со Mamiya Медиум формат дигиталка, и сум работел 4 и пол години во претставништвото на Канон во Македонија, и баш заради тоа многу добро знам што е разликата во квалитет. За крај само сакам да му честитам на дечкото кој го има ова чудо на кое искрено му завидувам. |
|
![]() |
|
emilio ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Група ![]() ![]() Регистриран: 13.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 73 |
Да влезеш во златарница и да купиш златен ланец од едно кило,веднаш кога ќе излезеш губиш 50%.Не е проблемот во технологијата,туку во фората да го имаш тоа што го посакуваш.Се разбира ако ти дозволува џебот. А за Никон секоја чест за чекорот понапред,кој реално и се очекуваше во трката за конк*ренција. |
|
You create your own universe as you go along!
|
|
![]() |
|
lazoroski ![]() Група ![]() Регистриран: 05.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 45 |
Iskreno site sto me poznavaat ovde znaat deka ne sum mnogu ljubitel na ovie Canon / Nikon trki a i voopsto na tehnologija koja gubi vrednost od momentot koga ke izlezete od prodavnica so kamerata.
NO, ova sto go gledam e vistina impresivno. Bravo za Nikon i nadez deka drugite ke go sledat primerot i so tek na vreme site ke profitirame od nivnata trka i bezpostedna borba za pazar. Pozdrav ! |
|
http://www.flickr.com/photos/23131621@N07/
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 34567> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |