![]() |
|
Југоносталгичар сум...признавам |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 118119120121122 213> |
Автор | ||
Boogie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Кој ги меша работите - на АСНОМ свирела химната на ВМРО - изгреј зора на слободата,знаеш ли ти тоа ![]() |
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
|
Ти ова сериозно - сакаш да кажеш дека поубаво скриен(платен кодош)лопов отколку јавен лопов,па младиќу имам и јас живеено во СФРЈ,радни акции имам во мојот живот видено ама имам видено и луѓе како се апсат за лоша мисла која не успеал ни да ја искаже. И на крајот плукаш по се она за што загинале партизаните и гниеле по голи оток асномците само заради некое убаво живеење,плукам јас на убав живот без чест и почитување на предците - или сакаш пак улиците со кодоши да се наполнат и да мораш да ги почитуваш. Абе има ли господ само да ве прочита што пишувате,ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ,на вас државата ли ке остане ![]() |
||
![]() |
||
butel2 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
|
Ne gi mesaj rabotite Boogie
|
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|
Не зборам јас за пред 100 или пред 200 год туку зборам што тито им направил на оние што се избориле ти да учиш на македонски јазик - или ти мислеше тито ти ја дал азбуката и писмото поклон а?
|
||
![]() |
||
zenmaster ![]() Сениор ![]() ![]() Interceptor Регистриран: 05.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 4262 |
|
Ako zemas pari za ovakvi napisani komentari Ok te razbiram ama ako stavrno razmisluvas ovaka....kako da ti kazam da ne te navredam .
Razlika na dva sistema na vladeenje Socijalizam-Kapitalizam . Nie sme momentalno vo epten zaebana situacija napred ne mozeme , nazad nikako ne mozeme .
Ok Kapitalizam , demokratija seto toa e ubava raboata ama kaj sme nie tuka.....NIKADE
Jugonostalgicni lugje se oni e koj ostelie kako e da zivees vo normalna drzva so normalni lugje . Denes tuka se poremeteni opstite pravila i normi za zivot . LOPOV vo kostim e GOSPODIN covek.....taka e denes porano bese toa sramota . Sekoe opstestveno ureduvanje ima dobri i losi strani denes e mnogu poloso za obicniot covek .
Jugonostalgicni lugje ne se onie koi im nedostasuva Tito !
Neznam koj napisa deka porano nemalo od kaj da si kupis za nosenje , samo edna prodavnica poluprazna so dve partalcinja.....Ok denes polni raznovrsni brendirani proizvodi NO dostapni samo za pomalku od deset procenti od populacijata.....ostanatite ke se zadovolat so kineski tekstil na kilo . Изменето од zenmaster - 08.Ноември.2008 во 22:38 |
||
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
||
![]() |
||
butel2 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
|
a kade ti vide deka nie plukame po onie sto gi dale zivotite za Makedonija. Nekoi od tie bile i moi predci i se izborile da jas ucam na makedonski jazik , nesto sto tie go nemale. Jas vo taa Jugoslavija ucev na makedonski jazik a vo idnina prasanje e dali moite vnuci ke ucat na makedonski ... najnakraj nasata nostalgija e za vreme vo koe ziveevme mnogu podobro od denesnovo , ne zboruvame za pred 100 ili 200 godini , za ona sto go znaeme od knigite, tuku za ona sto sme go imale |
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|
Англичаните преговарале со тито бидејки македонците биле проруски расположени,се знае и ден денес сите архиви покажаа дека тито го предал македонскиот народ со тоа што оставил цела дивизија од пирински и егејски борци да загинат чекајки ги браќата македонци во помош.Наместо браќата македонци да преминат граница и да го сопрат колежот над своите браќа од другата страна на границата тие од страв со чело на тито отишле на сремски фронт.Ви се молам и кога го пишувам ова срце ме боли како можете вакво нешто да заборавите и само на финансиско добро да размислувате - па и денес може да се погледне во Солунскиот залив и да се видат трупови од македонци расеани по егејското дно - жалосно за вас што душа немате само џеп имате
![]() |
||
![]() |
||
Гостин ![]() Гостин ![]() |
|
А што мајка бараш у Шпанија тогаш? |
||
![]() |
||
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
|
Na koj ne mu se bendisuva Makedonija - aj prijatno!!!
---------------------------------------------------------------- ...mislam deka ova e mnogu ne dolicno... ne moze da se manipulira... dase imputiraat raboti nekomu... proteruvanjata se karakteristicni za fashisticki zemji i narodi...proteruvanja vidovme od grcite vrz egejcite...zatoa... malku pretpazlivo so izjavite...ne e na odmet... edno e diskusija i stav... drugo e iskazuvanje neprijatelstvo... boogie..se soglasuvam deka mozelo da se odi na Solun...ama ne zaboravaj deka Grcite bea sojuznici so Anglicanite... a Italija beshe fashisticka... nejze polesno mozeshe da i se zeme teritorija... a i vistina e deka Tito si gledashe za tie teritorii...primorje e primorje...strateshkite i ekonomskite moznosti bea pogolemi... |
||
![]() |
||
|
Тито не ја обедини македонија и ја растури Србија.Единствено работеше он за Словенија и Хрватска за другите републики ни око не му трепнуваше.
|
||
![]() |
||
|
Чудна работа викате иднина за општествено уредување што е скоро античко,а минано за скоро ново
![]() |
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|
Чекајте чекајте - не ми е јасно,дали вие сеуште ги читате оние книги за тито и југославија од пред седумдесетите години,па зар не гледате колку книги излегоа за тоа тито што направил не само на Македонија туку на сите нации во југославија,зар не гледате колку документарни филмови излегоа за неговата превртливост и самобендисаност.Аман те бе луѓе вие перде ли на очи имате,Биљана знам јас како и каде треба да напредува една држава за 18 год. но замисли Македонија денес море да има дали нема Европа интерес за нас да има,замисли Пирин планина да е у Македонија дали за туризам само Охрид ке го имаме.
За денешниве Македонци не кажав ни трунка збор - пишувам цело време дека плукате по луѓе кои го изгубиле својот живот за да Македонија биде обединета и независна,самостојна држава - дали вие сте ја прочитале прокламацијата на АСНОМ некогаш. Лелеееееееее свој човек да се гази за марпшаловото име да остане вечно - браво ![]() |
||
![]() |
||
zenmaster ![]() Сениор ![]() ![]() Interceptor Регистриран: 05.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 4262 |
|
Arno i kaza
Kade be prijatno , kaj ke odam so ovoj pasos . Srbija ili Albanija
![]() |
||
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
||
![]() |
||
biljana.madrid ![]() Сениор ![]() ![]() Прилепчанка Регистриран: 22.Ноември.2007 Локација: Spain Статус: Офлајн Поени: 358 |
|
Ne me poznavash i ne znaesh zoshto sum tuka... samo me davite so ova.. vie odamna ste so umot na drugo mesto i so gordost toa go kazuvate pa nikoj ne ve zadeva... ![]() Изменето од biljana.madrid - 08.Ноември.2008 во 22:20 |
||
Прилепчанка
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 118119120121122 213> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |