![]() |
|
Југоносталгичар сум...признавам |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 141142143144145 213> |
Автор | |
butel2 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
vo pravo si Marsale
|
|
![]() |
|
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
popusto se obiduvas da objasnis nekomu koj od samoto radjanje e zadoen so omraza kon ona sto go imal a sega go mrazi toa sto go nema
![]() |
|
![]() |
|
butel2 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
SFRJ ne ni odzema nisto , tuku ni go ovozmozi ona sto porano nikogas go nemavme kako narod.Veke napisav nekade po temive na forumov, togas bevme republika na makedonskiot narod i malcinstvata koi ziveat vo nea... sto sme denes? nekoj ne saka da vidi deka ako ne odcepuvanje , federacija ne ni gine.. Na edna Jugoslavija i bile potrebni godini da zastane na noze , no se bese razruseno od II svetska vojna ...za razlika od Makedonija koja nemase vojna, izgradena ... a ja opustosija site onie "pravi makedonci" jas vo taa Yugoslavija imav i ambicii i perspektiva i moznosti za se .... vo ovaa Makedonija moite deca nemaat ni troska od toa... kolku jas i da gi ucam so trud i sposobnost da se borat za se vo zivotot , ne se ni glupi ni slepi... gledaat kako nekoi mnogu lesno dobivaat se iako ne zasluzuvaat, a nekoi gubat se zatoa sto na nekogo taka mu cini |
|
![]() |
|
nelson ![]() Сениор ![]() ![]() НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
priznavam.....
|
|
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
|
![]() |
|
DelijaSkopje ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1580 |
Повеќе востанија против Србија...??/ ХАХАХАХАХА!!! Па да нула востанија против Хитлер, а дупло повеќе против Србија... ![]() А да останеше СХС, кој ќе им ја земеше Македонија...??? Ај одговори ми...??? Знаеш кој??? Оној истиот што им ја зема на Бугарија и Грција... ![]() Слободата сами сме си ја извојувале...!!!??? ![]() НИЕ ОВАА ДРЖАВА ЈА ДОБИВМЕ НА ТАЦНА , а кој тоа несака да го признае нека му служи на чест...!!! |
|
![]() |
|
Гостин ![]() Гостин ![]() |
Има! Преку Милвокија
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Го знаеш тој вицот...
Ех да ми беа сега тестисите под мишка... колкав ќе ми беше п....
(извинете, ама морав да го кажам...)
Така да, остајте тоа шо било и шо можело да биде...
И Македонија можела сега да биде обединета, да не ни ги праќале дедовците да војуваат по туѓи фронтови, ама јбг... затоа е историја...
Минато свршено време...
Иако за некои сеуште не е свршено, па повеќе милуваат да живеат во историјата, отколку во сегашноста...
|
|
![]() |
|
Boogie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Или ко нокија- трето нема
![]() |
|
![]() |
|
Гостин ![]() Гостин ![]() |
Да останеше СХС ќе беше до Токија ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
И јас ке го оспорам - имаме ние повеке востанија против Србите отколку против Хитлер - и да останеше СХС немаше многу делови Србија денес да има(Војводина,Пирот,Вардарска Македонија и др.).
И на нас слободата не ни ја извојува никој - ние сами се боревме против Србите,Анаутите,Грците и Бугарите но кога си сардисан од сите страни и ова денес што го имаме е јуначки освоено.Па ни Хитлер неможел да ги победи сите фронтови затоа и потклекнал ![]() |
|
![]() |
|
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
..jas go osporuvam..vremeto ja kroi istorijata... Makedonija mozeshe da bide do Solun... toa shto ne se sluci...ne go znaeme...samo go pretpostavuvame... a ovdeka zboruvame za toa shto beshe...shto se sluci... |
|
![]() |
|
DelijaSkopje ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1580 |
Едно е јасно како солза...
Да не се случеше втори светски рат, кралот немаше да избега во Англија и ќе си останеше кралството СХС... Така да Македонија ДЕНЕС НЕМАШЕ ДА ПОСТОИ КАКО ДРЖАВА, ТУКУ КАКО ЈУЖНА БАНОВИНА...!!! Ете колку сме се избориле ние за независност...!!! Нека го оспори ова некој...!!! Ова е како некоја ИРОНИЈА, благодарејќи на ХИТЛЕР ние денес имаме држава...!!! ![]() Изменето од DelijaSkopje - 01.Ноември.2008 во 14:43 |
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Значи потполно не подценуваш а со тоа поголем .... и од нас излегуваш,ИМА ДУША ВО ОВОЈ НАРОД МАКЕДОНСКИ - ПИРЕЈ НЕ СЕ ЧИСТИ МИСЛЕЈКИ
![]() |
|
![]() |
|
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
gresis ... jas samo kazuvam kako VAS ve tretiraat
![]() |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 141142143144145 213> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |