![]() |
|
Pascal-Програмирање |
Внеси реплика ![]() |
Автор | |||
neo_wmaster ![]() Сениор ![]() ![]() Angel of Death. Регистриран: 29.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 660 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Испратена: 13.Октомври.2008 во 17:30 |
||
Почнав да програмиран нешто во Паскал и кога ке го компајлирам, не можам да го отворам извршниот фајл. Што е проблемот?
|
|||
I love Daphne Millbrook.
|
|||
![]() |
|||
Flix ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Клабинг Регистриран: 14.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 9229 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Дали притисна на create executable file ? Мислам дека и во Паскал така требаше, баги време не сум го отворил. |
|||
![]() |
|||
neo_wmaster ![]() Сениор ![]() ![]() Angel of Death. Регистриран: 29.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 660 |
||
Compile е во Паскал. Го компајлирав и не може да се отвори. |
|||
I love Daphne Millbrook.
|
|||
![]() |
|||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Клабинг Регистриран: 14.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 9229 |
||
Како неможи што ти излегува.? Дали го отвараш .exe фајлот?
|
|||
![]() |
|||
||
Да. Го отварам фајлот и автоматски пак се затвора, за неколку милисекунди, односно се отвара и одма пак се затвара сам. Не знам и јас што е проблемот, а Паскалот баш сега ми треба. |
|||
I love Daphne Millbrook.
|
|||
![]() |
|||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
||
Сигурно на крајот на програмата не си напишал за да застанува додека не притисниш нешто, знам дека се ставање на крајот нешто како writeln;
и така се оставаше и ќе застанеше програмата додека не притиснеш ти нешто. Мислам дека ме разбра. |
|||
![]() |
|||
||
Да, да. Те разбрав, ама како се правеше тоа, односно што код треба да напишам. |
|||
I love Daphne Millbrook.
|
|||
![]() |
|||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
||
Дај ми го кодот од програмата што ја имаш ќе ти средам ќе ти додадам и ќе видиш како е ![]() |
|||
![]() |
|||
||
Сега работиме такви глупи програми, здраво, пријатно и слично. Еве ти го кодот. Program Ravenka; VAR x,y,resenie:integer; BEGIN x:=8; y:=6; resenie:=2*x-2*y; WriteLn('resenieto e', resenie); END. |
|||
I love Daphne Millbrook.
|
|||
![]() |
|||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
||
е па тогаш вака ќе треба да направиш
Program Ravenka; VAR x,y,resenie:integer; BEGIN x:=8; y:=6; resenie:=2*x-2*y; WriteLn('resenieto e', resenie); readln; END. еве само ова ќе го додадеш и готово, пробав работи така кога ќе притисниш run ќе ти го вади решението и нема одма да се исклучва прозорецот. |
|||
![]() |
|||
||
Добро е бро. Фала за помошта. |
|||
I love Daphne Millbrook.
|
|||
![]() |
|||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
||
Нема проблем пак ти ако треба нешто друго кажвај |
|||
![]() |
|||
buterflym ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 23.Декември.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 3 |
||
здраво
луѓе од усб префрлив pascal на лап топ и таму можам да програмирам, но истиот го ставив и на персонален и кога ке отворам turbo.exe ми се отвора прозорецот за програмирање, ама одма после тоа ми се појавува file is not ready on drive F. што да правам? ![]() ![]() |
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
|
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |