IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Морален парадокс - Pro & Contra Vita
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Морален парадокс - Pro & Contra Vita

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 10111213>
Автор
Порака Обратен редослед
mrzla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
натурална девојка

Регистриран: 14.Мај.2008
Статус: Офлајн
Поени: 13330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mrzla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Септември.2008 во 02:52
да сум размислива,затоа реков абортусот е тежок за секоја жена
Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Септември.2008 во 02:49
...и затоашто ке нема татко треба да се абортира...?

...не гледам рационално оправдување...ама баш никакво...девојче била за да има дете, ама не е девојче за да има секс...или да абортира...се и сешто...

...си размислила дека тој чин може да остави и трајни психички и здравствени последици...или и тоа нема врска...?

Кон врв
Палестинец Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Јуни.2007
Поени: 12129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Палестинец Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Септември.2008 во 02:49
Originally posted by mrzla mrzla напиша:

добро, еве бремено девојче сеуште е средно,детето кога ќе се роди татко ќе нема.........и сега што??????(по твое ти би го задржала детето)

не дека го оправдувам абортусот, тој е лош за секоја жена,ама сепак неможам да речам и дека ова е убиство

не бе тоа не е во ред....во ред е Копиле да биде.... Сирак да биде.....Кретен да испадне (ако е силувана жената-ова не е медицински случај)....Сестра му да му биде мајка и ред други фини работи.

Изменето од Палестинец - 16.Септември.2008 во 02:49
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
натурална девојка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mrzla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Септември.2008 во 02:45
добро, еве бремено девојче сеуште е средно,детето кога ќе се роди татко ќе нема.........и сега што??????(по твое ти би го задржала детето)

не дека го оправдувам абортусот, тој е лош за секоја жена,ама сепак неможам да речам и дека ова е убиство
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Палестинец Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Септември.2008 во 02:39
Originally posted by moira moira напиша:

...ајде тогаш нека се абортира...тоа е оправдано одземање живот,  читај убиство и не е злостор, а убиството во афект или од разни други побуди е злостор, нели...?

Која е разликата...едното е убиство од кеиф и поради непромисленост а другово што е...?

...истотака е убиство од кеиф и непромисленост, затоашто не верувам дека некој при здрав разум и да размисли што прави доколку убие човек би го сторил тоа...која е разликата...?

...но ова некако подобро и полесно ни изгледа...имаме оправдание...убиваш ембрион и секако ти одлучуваш дали ке стане човек или не...си играш Господ...животот е во твои раце...а зошто го убиваш? Од себичност...и нема проблем...проблем е кога ке убиеме човек, тогаш е за осуда и претставува злостор!!!

Грешка сте...размислете...

Абе што вадат дете ли? не ми одговори?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Септември.2008 во 02:38
Originally posted by mrzla mrzla напиша:

...сите сме доволно едуцирани да знаеме за контарцепцијата...21 век е...а доколку сум знаела на 15 години да водам љубов и сум била спремна за тоа, ке треба да бидам спремна и на последиците од водењето љубов, доколку не сум користела заштита...
да моира лесно е кога си искуна жена,ама некои родители не им зборуваат на децата се за сексот уште на 14 год

...а тие деца ако се спремаат за секс, треба да бидат спремни и за тоа што може да произлезе од тој чин...или што има врска...ке абортирам...ако не сакаат да ги прашаат мама и тато, има и друг начин да дознаеш за заштита...но поентата е сосема друга на темава...од тој аспект ме интересира...

Изменето од moira - 16.Септември.2008 во 02:40
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Септември.2008 во 02:37
...ајде тогаш нека се абортира...тоа е оправдано одземање живот,  читај убиство и не е злостор, а убиството во афект или од разни други побуди е злостор, нели...?

Која е разликата...едното е убиство од кеиф и поради непромисленост а другово што е...?

...истотака е убиство од кеиф и непромисленост, затоашто не верувам дека некој при здрав разум и да размисли што прави доколку убие човек би го сторил тоа...која е разликата...?

...но ова некако подобро и полесно ни изгледа...имаме оправдание...убиваш ембрион и секако ти одлучуваш дали ке стане човек или не...си играш Господ...животот е во твои раце...а зошто го убиваш? Од себичност...и нема проблем...проблем е кога ке убиеме човек, тогаш е за осуда и претставува злостор!!!

Грешка сте...размислете...

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Палестинец Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Септември.2008 во 02:36
Од тогаш само наголо мавам..... јас сум си контрацептивно средство.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Палестинец Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Септември.2008 во 02:33

...сите сме доволно едуцирани да знаеме за контарцепцијата...21 век е...а доколку сум знаела на 15 години да водам љубов и сум била спремна за тоа, ке треба да бидам спремна и на последиците доколку не сум користела заштита...

за секс можеш да бидеш спремна и на 13 години......ама за мајка тешко дека ќе бидеш спремна на тие години.........

Во твое време толку ли биле распространети контрацептивните средства?

100 % ли нудат заштита?

мене еднаш еден кондом....ми се скина при сексуалниот чин.....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
натурална девојка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mrzla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Септември.2008 во 02:31

...сите сме доволно едуцирани да знаеме за контарцепцијата...21 век е...а доколку сум знаела на 15 години да водам љубов и сум била спремна за тоа, ке треба да бидам спремна и на последиците од водењето љубов, доколку не сум користела заштита...
да моира лесно е кога си искуна жена,ама некои родители не им зборуваат на децата се за сексот уште на 14 год
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
натурална девојка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mrzla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Септември.2008 во 02:29
незнам како да речам.........ако знаеш дека си бремена,и си мала,знаеш дека тоа дете нема да расте правилно а ќе бидеш мајка на 16год........тешко е, некои ќе го родат па после во дом,тоа е полошо мислам
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Септември.2008 во 02:27

Изменето од moira - 16.Септември.2008 во 02:29
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Палестинец Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Септември.2008 во 02:23

...физиолошки за живо се смета се она што живее...ембрионот е жив затоашто се развива и има размена на материи, а подоцна се развива во човек.

Да се уништи ембрион, значи да се убие човек!!!

нема грешка.........20 000 убиства годишно има во Македонија.......не си во право.....ако си забременила на 15 години ќе родиш ли или ќе абортираш?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Септември.2008 во 02:21

...физиолошки за живо се смета се она што живее...ембрионот е жив затоашто се развива и има размена на материи, а подоцна се развива во човек.

Да се уништи ембрион, значи да се убие човек!!!

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 10111213>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.