![]() |
|
Омилена пица - рецепти |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 45678 11> |
Автор | |
Shaxito ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 260 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
MNogu ja Obozavam Margaritata
![]() ![]() ![]() |
|
''Ceni se samiot ako sakas da te cenat i drugite''
|
|
![]() |
|
Majkl ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Во една пригода еден италијанец ме покани на пица ама вистинска која тој пред наши очи ја готвеше. Вели, тоа што може да се добие низ пицериите ширум светот се лажни пици.
Вистинската пица има само специјално пица тесто премачкано со дебел слој на пасирани домати, украсена со моцарела-сирење, маслинки без семки и оригано. И ништо повеќе! Морам да речам дека беше мнооогу вкусна! |
|
![]() |
|
Гостин ![]() Гостин ![]() |
Само таа... јас што си ја правам..... ![]() |
|
![]() |
|
black angel ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 06.Септември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17 |
so pavlaka,sunka,kaskaval
|
|
you'll be right here in my arms,stop pretending,because in joy and sorrow i'll be only with you,you know your love 's the funeral of hearts!
|
|
![]() |
|
Biba_G ![]() Сениор ![]() ![]() Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
Така е Блашке...нема повкусна од таа сама што ќе си ја направам по мој вкус ![]() |
|
![]() |
|
Keri ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 574 |
capriciozza mi e nezamenliva!
|
|
![]() |
|
LSFC ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 1004 |
pizza so kuk*ruza,kisela krastavicka i pilesko meso mi e najumilena
|
|
![]() |
|
Evenstar ![]() Сениор ![]() ![]() Вечен оптимист Регистриран: 09.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 3388 |
не сакам пица... јадам чисто онака, ако нема друго... и да, ја преферирам пицата што мајка ми ја прави... не можам да ја направам како неа - претпоставувам уште треба да вежбам
![]() |
|
It is our choices who show what we truly are, far more than our abilities.
|
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
преклопена со сусам капричиоза
кога ќе му набутам кечав унутра јуууууу Изменето од anakin - 26.Јули.2009 во 12:58 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
LSFC ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 1004 |
Jas vo Kumanovo sum jadel takva pizza so susam i da vi kazem mnogo mi bese ubava i sladka.bese dobro prepecena i kato ja jades vika griz-griz- griz
Изменето од LSFC - 26.Јули.2009 во 13:03 |
|
![]() |
|
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
капричоза кватро стачоне ................
|
|
![]() |
|
Glenn ![]() Сениор ![]() ![]() Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Немам омилена баш, сите ги сакам со секакви можни додатоци, американските дип-пан пици ми се свиѓаат, класика италијанската со доматна база, моцарела или пармезан и свеж босилок, пици со морски плодови, спанаќ и лосос ама мислам дека најмногу откачувам на онаа со пршута, моцарела и маслинки танка и печена во фурна.
|
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
![]() |
|
Glenn ![]() Сениор ![]() ![]() Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Ова е точно, дека тоа е оригиналната рецепт за Пица вистинската Италијанска Пица но како и многу други светски јадења со потпис и комерцијална употреба, претрпела и поминала низ секакви трансформации, модификации и прилагодувања со цел да задоволи голем број на вкусови. Мислам дека не постојат лажни пици туку само варијации на тема
![]() |
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
![]() |
|
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Пица ала мамамд.
![]() Домашно тесто замесено со малку пченкарно брашно. Прелив- домашен (ја има негде рецептата во зимници ![]() ![]() |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 45678 11> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |