![]() |
|
Како би објасниле, ШТО Е ЉУБОВ? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 6869707172 100> |
Автор | |
којсумјас ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
J koa e**m
zlo ne i mislam.. Toa ljubov e...?? |
|
![]() |
|
butterfly1436 ![]() Нов член ![]() Регистриран: 20.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 33 |
Ljubovta e najubavoto custvo koe ne izluduva,vo rozov svet se naogas koga ljubovta ti se ponuduva
|
|
![]() |
|
Delicia ![]() Сениор ![]() *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
.....Ljubovta ne e samo custvo,taa e umetnost...
Paul Morand
|
|
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
|
![]() |
|
RUSHKA ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2837 |
Кога две енергии стамуваат една
|
|
4ISTA SOVEST=MIREN SON
|
|
![]() |
|
Biba_G ![]() Сениор ![]() ![]() Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
Љубовта гледа низ наочари низ кои: железото е злато, сиромаштијата е богатство а камењата се бисери.
|
|
![]() |
|
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Toa sto go imam sega vo srceto...
![]() |
|
![]() |
|
Biba_G ![]() Сениор ![]() ![]() Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
Таа е најчистиот посед,капки пот на усните на Купидон,путер што се топи на јазикот на ангелот,атмосфера на душата!
Љубовта е онаму каде што најмногу се плашиш да отидеш,каде што не постои јасно изразување на себеси ниту се укажува архитектурата да ги одреди телесните сали низ кои се’ лута,се’ попушта под отпечатоците на срцето,и пак се појавува при најслабиот здив. |
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Koga ke vi se pokazat ovie skali togas ke znaete, a ja...moram da odam
![]() |
|
![]() |
|
ZeZnAtA ![]() Сениор ![]() ![]() Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Љубовта е само збор се додека не ја најдеш личноста што ќе ти го покаже нејзиното вистинско значење!
|
|
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
magicna hemija
razbudena sto ja budi???- neznam tocno mozebi sprotivnosta- koja treba da se uskladi so godinite naj srekjnite umirat vo uskladenosta narecena pripadnost |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
ZeZnAtA ![]() Сениор ![]() ![]() Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
ljubovta e delfin koj ogrean od mese4inata spie vo sjajot na tvoite o4i,, zatoa ne zatvaraj gi o4ite bidejki delfinite umirat vo temninata!
|
|
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
da mozam da kazam - bi kazal sto e
no podobro e ljubav da se zivee nego preraskazuva |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
Mindy ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14599 |
Сега ке ви пастирам една сказна која мислам дека сепак има некоја допирна точка со љубовта
Еднаш се шетале Бог и Свети Петар по земјата. Кога паднала ноќ поминале во една куќа на спиење. Во таа куќа ја нашле само жената и ја замолиле да ги прими на преноќевање. Таа им рекла дека би ги примила со задоволство, но оти имала лош маж кој ќе ги истепа и нив и неа кога ќе се врати. Н, тие и понатаму продолжиле да бараат да ги прими, инаку ќе морале да спијат надвор, бидејќи во близина немало други куќи. - Во ред, – рекла на крајот жената, - но јас нема да бидам виновна ако маж ми ве истепа. И така тие останале. Жената им направила вечера. Но, се појавил нејзиниот маж. По одот се познавало дека не е добар човек. Влегол тој во куќата и ништо не рекол, ами само ги погледнал Бог и Свети Петар. Потоа почнал а и вика на жената како можела да ги прими дома. Потоа го фатил Свети Петар и почнал да го тепа колку можел. Петар му кажал на Бога: - Боже, не гледаш ли како ме тепа? Не гледаш ли дека сака да ме убие? - Па, Петре, тој е господар во својата куќа. Во своја куќа може да прави сé што сака. - Ама, Господе, направете нешто да не ме тепа, дојдете барем вие на моето, а јас на ваше место. - Во ред, - рекол Бог. Нека ти биде. Тие си ги смениле местата. Но, Свети Петар се прелажал зашто мажот рекол: - Во ред, доста го тепав тој, сега ќе го фатам другиот да го тепам. И така, почнал повторно да го тепа Свети Петар. - Господе, - рекол Свети Петар, повторно мене ме тепа. Готов сум ако набргу не престане. Направете нешто да престане да ме тепа! Се смилувал Бог на Свети Петар, па ја зел својата палка и го удрил мажот по плеќите. Мажот, пак, паднал во огнот и изгорел. Тогаш жената почнала да тажи и да жали по својот маж, а Бог и рекол: - Како можеш да плачеш за него, та не може да ти биде полошо одошто ти беше. - Ах, точНо е дека беше лош, но сеедно, поубаво ми беше со него. Лош беше, ама без него ќе ми биде уште полошо. - Би сакала повторно да е жив? – ја запрашал Бог. - Како не би сакала? - Во ред, тогаш ќе го оживеам. Тогаш го зел Бог стапот, пробркал по пепелта, и мажот се појавил жив од огнот. Но, наместо да му се заблагодари на Бога што го оживеал, мажот го зел стапот и почнал да ја тепа жената. Па, сега жената почнала да му вели на Бога: - Господине, кажете му да не ме тепа! Но, тој не сакал да го послуша Бога, ами откако добро ја натепал жената, му се свртел на Бога, па и него почнал да го тепа. Но, Бог го зел стапот, замавнал со него, па мажот се претворил во коњ. Кога се разденило, Бог и Свети Петар се подготвиле и го зеле коњот со себе. Кога стасале во градот еден трговец ги прашал дали го продаваат коњот. Бог му рекол дека го продава, па го прашал трговецот колку ќе даде за него. Трговецот му рекол дека вреди триесет цекини. - Не! – рекол Бог. – Вака ќе направиме. Јас ќе ти го оставам коњот цела година да го товариш, а потоа ќе се вратам и ќе си го земам коњот и половина од заработката. Трговецот се согласил. И така Свети Петар и Бог продолжиле понатаму по белиот свет. Поминала една година, се вратиле во градот и го нашле трговецот, па го прашале колку заработил од коњот. Трговецот рекол дека никогаш не видел подобар коњ и дека многу заработил со него. - Во ред, - рекол Бог, - дај ми ја тогаш мојата половина и коњот, а другата половина нека биде твоја како што се договоривме. - Не, господине, - му рекол трговецот, - јас ќе ви ја дадам сета заработка, а вие дајте ми го коњот. Но, Бог не се согласил ами му дал на трговесот две третини од заработката, а тој си го зел коњот и една третина, па си тргнале со Свети Петар по патот. И така дошле до истата онаа куќа и таму ја нашле жената. Ја замолиле да преспијат кај неа. Но, таа им рекла дека пред една година им дозволила на двајца да преспијат во нејзината куќа и оти тие и го изгореле мажот и оти така и заблагодариле за нејзината добрина. - Па, жал ти е за мажот? Јас слушнав дека бил многу лош и оти постојано те тепал. - Точно е, господине, тој беше лош и постојано ме тепаше, но без него ми е полошо. - Би сакала ли да ти се врати мажот? – ја запрашал Бог. - Ах, господине, како не би сакала! - Во ред, ако сакаш тој ќе ти дојде. Потоа Бог го удрил коњот со стапот и тој се претворил во човек, па го испратил кај жената и така тие продолжиле мирно да си живеат. |
|
![]() |
|
orlov ![]() Сениор ![]() ![]() army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Само збор и ништо повеќе.
|
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 6869707172 100> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |