![]() |
|
Ваша поезија |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 7071727374 146> |
Автор | |
La Ninja ![]() Сениор ![]() ![]() She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
![]() |
|
eurydice ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 429 |
![]() |
|
![]() |
|
ПодВодно ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Трка со препреки
Напнати мускули Пулс во ушите Адреналин во вените Оган во пазувите Трчаме еден кон друг Низ замислени патеки со препреки Отпрвин зачудени Како оддалеку не ги гледаме А потем одеднаш, а-пуу! - Се испречуваат пред нас Во последен миг земаме замав Се одбиваме од земјата И ги прескокнуваме Се дочекуваме несмасно Остра болка во глуждовите Продолжуваме кривејќи Посрамени од шинатата гордост Но упорни да издржиме до крај До црвената лента Зад која нè чека Алката која ни недостасува Делот што ќе нè доврши, дополни, За да бидеме целосни Или ударот што ке нè Докусури. |
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
kdybych moh zit jeste jednou
jeste jednou, dat si repete zit jeste jednou mozna k vuli zmoudreni natah bych si klobouk a zit jak bohem, zit jeste jednou mel bych cas na sebe , tebe i na nas a ted bych vzal vas sebou a zit jeste jednou, jednou a ne pro lahev prokletou jednou jednou jeste jednou |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
ekszi88 ![]() Сениор ![]() ![]() In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Ја мразам ноќта...
се чувствувам осамена, исплашена од чувствата кои ме обземаат и не ми даваат мирен сон. Ветив пред други и пред себеси дека ќе продолжам напред но, еве ме, стојам во темницава и гледам како се напуштам себеси... ги знам веќе сите лажни ветувања наизуст. Додека Сонцето ме позлатува мислам дека сум изодела предолг пат и дека можам да чекорам сеуште до бесконечност како да не постои ниту време ниту простор, но кога навечер последните зраци ќе ме поздрават и ѕвездите ќе го накитат црното небо јас го затворам цветот, овенувам и ливчињата разнобојни кои биле свежи навечер паѓаат на студената почва заборавени и потоа однесени од ветрот некаде далеку, далеку во заборавот... Посакувам да сум таму на тоа далечно место, посакувам да бидам во заборавот и да спијам во убавите нешта кои навечер додека стојам немоќно крај шините ги испраќам со последниот воз... ги гледам како заминуваат од мене. Зошто им дозволувам да заминат? Зарем јас ко пес ги бркам од себе? Ги чувам ли демоните во мене кои ме опседнале од ангелите кои сакаат да ја запалат онаа мала газиена ламба во мене и да ги избркаат оние штетници кои во темната ноќ ме заробуваат и обземаат? Ко срна треперам во ноќта и гледам во водената површина како се напуштам себеси, гледам како го расцепуваат моето кревко месо дивите ѕверки во мене и гладно завиваат. Каде е овчарот во мене да ме засолни во трлото за да престанам да се плашам? Зарем ме заборави? Едвај чекам да замине ноќва со проколнатиот кочијаш во неповрат... неуморно го чекам новиот ден. |
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
![]() |
|
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Многу убави стихови, убави метафори, искрени и силни емоции, но кога би ја компримирала содржината, кога би исфрлила некои стихови или би ги фузирала со други, емоционалното поле би било уште посилно... Непотребно е толку долга, тоа го разводнува емоционалното јадро... Сепак, прекрасна е...
|
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
![]() |
|
ekszi88 ![]() Сениор ![]() ![]() In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Благодаран на забелешката, но вчерашната вечер ми беше лошо и морав тоа црно во мене да го истурам на бела позадина... сепак благодарам на забелешката и коментарот ![]() |
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
![]() |
|
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
се гледа од стиховите твоето рассположение, нема потреба од доплнителен коментар...
ПС: Не барај го овчарот, тој е во тебе, само очигледно, напати заспива, или е мрзелив, или не му е гајле за тебе... ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Хм, јас знам многу за тој овчар... се повикувам себеси ... во тие мигови заминувам од себе... но еве денес си се вратив
![]() |
|
|
|
![]() |
|
ДОБРО ДОШЛА...
![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
alan ford ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Techno thief Регистриран: 02.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 10782 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() p.s te guskam milijarda pati,i znaes ![]() ![]() |
|
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
|
|
![]() |
|
НЕКА ЈА ИМА И НА ОВАА СТРАНА, ЗАСЛУЖУВА... |
|
|
|
![]() |
|
A бре луѓе ќе ме расплачете... ова никогаш ми се нема десено.. Ве сакам и ве гушкам
![]() |
|
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 7071727374 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |