IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Признавање на Косово
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Признавање на Косово

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4142434445 155>
Автор
Порака
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Статус: Офлајн
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Мај.2008 во 21:26
Originally posted by novace novace напиша:

Originally posted by DelijaSkopje DelijaSkopje напиша:

Не ми одговори... Како ќе го браниш својот став ако и овде бараат дел, (а ќе бараат), кога веќе си признал една отцепена држава???

А Црквата ни ја негира цело ПРАВОСЛАВИЕ , стопати ли ќе кажувам...?

„Твојата„ црква е промотор за тоа..и главен лакеј и поттикнувач..заедно со грчиштата...како наредбодавачи.
Инаку ...другите православни цркви ..не се интересераат за туѓи проблеми..по дифолт
Со други зборови ...спц си го извади „посраните гаќурини„ на јавен увид..пред целата  православната Екумена...
И сега немаат соодветен излез за повлекување..а идење напред  е само пат кој (ги) води кон деветиот круг..кон пеколот.
А и божјата казна (најверојхатно) ги стигна..наскоро и тие нема да ја имаат и најверојатно нема да можат да се нарекуваат наследници на Пеќката Патријашија..оти таа реално е вон нивна контрола..како што идат работите..
И наскоро ...некоја православна тамо црква на косово мислам ...ќе си го побара правото да биде наследник на Пеќката Патријашија..со што спц...ќе биде во иста положба во која нас не наведе..или барем слична на нас.
 КОЈ ДРУГОМУ КОПА ЈАМА..САМ ВО НЕА ПАЃА
намигнување

Изменето од novace - 08.Мај.2008 во 21:29
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
only_me Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Ноември.2005
Локација: Israel
Поени: 295
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај only_me Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Мај.2008 во 21:47

Не ми одговори... Како ќе го браниш својот став ако и овде бараат дел, (а ќе бараат), кога веќе си признал една отцепена држава???

А Црквата ни ја негира цело ПРАВОСЛАВИЕ , стопати ли ќе кажувам...?
Pa sto se cukas u gradi so toa "pravoslavje pa pravoslavje!!!????? eve ti go na pravoslavjeto...ili da beee ti si srbin, izvinjavam se!голема%20насмевка
Кон врв
DelijaSkopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Март.2008
Поени: 1580
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DelijaSkopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2008 во 12:29
Originally posted by novace novace напиша:

Не ми одговори... Како ќе го браниш својот став ако и овде бараат дел, (а ќе бараат), кога веќе си признал една отцепена држава??? А Црквата ни ја негира цело ПРАВОСЛАВИЕ , стопати ли ќе кажувам...?

„Твојата„ црква е промотор за тоа..и главен лакеј и поттикнувач..заедно со грчиштата...како наредбодавачи.

Инаку ...другите православни цркви ..не се интересераат за туѓи проблеми..по дифолт

Со други зборови ...спц си го извади „посраните гаќурини„ на јавен увид..пред целата православната Екумена...

И сега немаат соодветен излез за повлекување..а идење напред е само пат кој (ги) води кон деветиот круг..кон пеколот.

намигнување

Ако сакаш да ти стане појасно погледај ја оваа емисија, ама цела... Па после ќе збориме ОК?
http://www.poa-info.org/frameset.php?l=mk&r=video
Кон врв
kire_nedelkov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 23.Февруари.2008
Поени: 1228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2008 во 17:08
ic ne ja gledaj. linkot e od poa, t.e. srpskata prodolzena raka Jovan Vraniskovski... covekot sto dusata si ja prodade na gjavolot.
Кон врв
DelijaSkopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Март.2008
Поени: 1580
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DelijaSkopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2008 во 22:20
Originally posted by kire_nedelkov kire_nedelkov напиша:

ic ne ja gledaj. linkot e od poa, t.e. srpskata prodolzena raka Jovan Vraniskovski... covekot sto dusata si ja prodade na gjavolot.

А бе сега јас реков ако сакаш да ја дознаеш вистината, ако не, не го гледај твој проблем... Не те терам со сила...
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2008 во 22:30
ako sakas ti da ja doznaes vistinata, prvo i osnovno treba da sfatis sto si i koj si. se dodeka si zbunet po prasanje na nacionalnost, drzava, a mozebi i pol, ne mozes da delis lekcii na drugi.

covekot koj stoi zad tvojot link, e platenik za unistuvanje na makedonskata crkva i idnetitet. neli ti e toa dovolno za da mu gi znaes namerite?
Кон врв
Red`Black Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 25.Јули.2007
Поени: 845
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Red`Black Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2008 во 22:45

celo pravoslavje ja negira MPC tokas zs ne se bunat drugite derzavi sto su pravoslavni orientirani

da ne Serbija e Porparol na Pravoslavna cerkva ?
Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2008 во 23:34

Дискутирајте на темата, и ве молам престанете да дискутирате за МПЦ на оваа тема!

Без ОФФТОПИЦИ!!!

Изменето од moira - 09.Мај.2008 во 23:34
Кон врв
Duduk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Февруари.2008
Поени: 342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Duduk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2008 во 23:45
Zosto da ne se diskutira za MPC na ovaa tema ?! Onoj koj se smeta za pravoslaven hristijanin a e soglasen Kosovo i Metohija da bide suverena i nezavisna drzava,uste od odma neka odi i neka si smeni vera.Neka stane baptist,ili uste poubavo sundist....

Изменето од Duduk - 09.Мај.2008 во 23:50
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2008 во 23:49
Originally posted by Duduk Duduk напиша:

Zosto da ne se diskutira za MPC na ovaa tema ?! Onoj koj se smeta za pravoslaven hristijanin a e soglasen Kosovo i Metohija da bide suverena i nezavisna drzava,uste od odma neka odi i neka si smeni vera.

hmmm.... mislis istite tie spored koi i nie ne sme drzava, ne sme narod i nemame crkva???

im poracuvam na tie da procitaat istorija, i od kaj im korenot.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Duduk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2008 во 23:56
Ajde be Kire, daj da ja procitam taa istorija, da vidam od kaj im e korenot...daj link,kazi kaj da nabavam literatura,daj ime na avtor,kniga,bilo sto..ajde bidi konkreten, ne izigruvaj samo dezuren kontras na forumov.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2008 во 00:04
hehe... vidi go...se prepozna megju tie sto ni negiraat i jazik i nacija i drzava i crkva... hahaha... pa ti si bil posmotan od sto mislev (brisi moira slobodno...)   
Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2008 во 00:10
Originally posted by Duduk Duduk напиша:

Zosto da ne se diskutira za MPC na ovaa tema ?! Onoj koj se smeta za pravoslaven hristijanin a e soglasen Kosovo i Metohija da bide suverena i nezavisna drzava,uste od odma neka odi i neka si smeni vera.Neka stane baptist,ili uste poubavo sundist....
'

Затоа што темата гласи Признавање на Косово а не Признавање на МПЦ!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Duduk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2008 во 00:35
Kire,ajde daj konkretni fakti,ne begaj celo vreme,daj da vidime na sto sme...crnogorcite na primer, pravoslavieto ne go primija od Rusite,go primija od Grcite.Ne navleguvam kakov odnos ima CPC so Ruskata pravoslavna crkva i patrijarhot Moskovski i na cela Rusija Aleksej II,na takvi diskusii ne im e mesto tuka.
Jas tebe te prasuvam dali ti si ja poznavas svojata religija,tvrdo stois na stavot deka si potomok na A.M. ,te prasuvam da mi kazes od kogo si go primil pravoslavieto i zosto niedna pravoslavna crkva ne te priznava ?! Imas li odgovor koj mozes da go potkrepis so validni fakti,ili samo ke se prepukuvas celo vreme?!
Ako ti kako pravoslaven hristijanin si podgotven da gi podrzis onie sto rusat i palat verski pravoslavni objekti vo KiM,togas mozam slobodno da ti kazam otkazi se od ovaa vera,ima mnogu drugi veri koi ke te precekaat so rasireni race.
Kolku za informacija,ti teknuva sto se slucuvase vo Kosovo na 17.mart.2003 ? 28 mrtvi,1000 povredeni ,spaleni i celosno unisteni okolu 40 crkvi i manastiri.Vkupno 50000 luge ucestvuvale vo toa diveenje.Od tie 50000 protiv trojca se podneseni krivicni prijavi,znaes koja kazna im e odredena?? Da platat po 20 evra.Eeej 20 evra....28 mrtvi,40 crkvi unisteni.
I ti ako gi podrzuvas tie luge,ODI KOMOTNO SMENI SI VERA,NA PRAVOSLAVIETO TAKVI KAKO TEBE NE MU SE POTREBNI !!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4142434445 155>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.