IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Образование
  Активни теми Активни теми RSS - Mатурско славје
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Mатурско славје

Внеси реплика Внеси реплика страница  <123
Автор
Порака Обратен редослед
Santijago Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF

Регистриран: 17.Јануари.2008
Локација: Tuka be ...
Статус: Офлајн
Поени: 21002
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Мај.2008 во 15:23
матуска прослава.......ех кога ќе се потсетам на тоа за последен пат цела генерација заедно......
нашата матурска прослава беше скромна мислам не отидовме никаде на страна......а што би сменило ако се отиде на страна некаде???? повесело ли ќе биде.....иманешто посебно во тоа???.....во тоа не гледам смисла.......матурската прослава треба да се слави на место каде што сите матуранти ќе можат тоа да си го дозволат.......не само ако на некои им е по кеиф да одат некаде па алудираат на тоа......а дали парите предвидени за тоа да отидат во хуманитарни цели......па тоа ми изгледа како добра идеја......човечки и хумано е да се помага........тоа е добро лично јас го оправдувам......
I'm out bcz of pathetic around here
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Мај.2008 во 08:57

МАТУРАТА Се ПОСКАПО ЗАДОВОЛСТВО

Кредити за тридневното матурско славје
Според грубите процени, целосната „прослава на зрелоста“ на средношколците ги чини родителите најмалку две просечни плати
ОД 1000 ДО 500 ЕВРА ЗА ОБЛЕКА
ЗАКАЖУВАЊЕ ЗА ШМИНКА ЧЕТИРИ МЕСЕЦИ ОДНАПРЕД
ПРОФЕСОРИТЕ ПРОТИВ ПОМПЕЗНОСТА
Повеќето професори сметаат дека сегашните матурски прослави се многу помпезни и претставуваат непотребно трошење многу пари. Децата самите си избираат каде и како ќе ја прослават матурата. Затоа самите треба да бидат свесни дека нешто треба да сменат. Иако не ми се допаѓа начинот на кој слават, сепак не треба да им наметнуваме како да ја одбележат матурата. Не ми се допаѓа тоа што прво одат во ресторан за кој дале многу пари, а седат само два-три часа. После одат во дискотека. Зошто прават двоен трошок, кога веќе се собрале некаде? Не изгледа убаво ни кога наутро доаѓаат во училиште со музика и поднапиени, зашто им даваат лош пример на следните генерации - вели Горица Илијоска, директорка на скопската гимназија „Никола Карев“. Професорка од скопската гимназија „Георги Димитров“ смета дека на матурантите најмалку им треба фрлање многу пари за големи прослави, скапи тоалети, шминка и за фризури. Треба да се надминат кичот и шундот при славењето, како и непотребните трошоци. Нема потреба од собирање гости дома или во кафеана. Еве, од следната учебна година средното ќе биде задолжително. Матурантите мора да сфатат дека не направиле ништо посебно со тоа што завршиле средно училиште. Парите наменети за целата прослава може да ги искористат за патување или да ги дадат за хуманитарни цели - вели таа.

Ova mi se vode mnogu simpaticno i aktuelno. Ajde malku iskazete gi svoite stavovi okolu ova. Mnogu burno se diskutirashe za polaganjeto maturski ispit, ama za maturskite proslavi neshto ne se zboruva. Tuka gi vbrojuvam i polumaturskite proslavi, zatoa shto bogami i tie vo nishto ne se razlikuvaat od maturskite.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <123
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,436 секунди.