IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - ЗА КОГО KE ГЛАСАТЕ ?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ЗА КОГО KE ГЛАСАТЕ ?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2122232425 50>
Прашање: Za kogo bi glasale ako utre ima izbori?
Одговор Гласови Статистика
73 [50,69%]
22 [15,28%]
6 [4,17%]
17 [11,81%]
1 [0,69%]
5 [3,47%]
20 [13,89%]
Не може да гласате на оваа анкета

Автор
Порака Обратен редослед
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2008 во 00:39
Сонце коалицијата за Европа објави дека им се придружува уште една партија. Демократски Сојуз на Власите.

„Денеска коалицијата „Сонце“ е побогата за уште една политичка партија, Демократскиот Сојуз на Власите од Македонија. Ова е уште една потврда на политиката на СДСМ за интеграција, како најдобар доказ и потврда за интеграцијата кон Европа и почитување на етничките заедници“, изјави Јани Макрадули, Сонце Коалиција за Европа.

„Ја сакаме Македонија како слободна и среќна држава. Држава во која ќе имаме реален економски раст и држава која што во најбрз можен рок ќе се интегрира во Европските структури“, вели Никола Бабовски, Сонце Коалиција за Европа.

Me interesira za kogo ke glasaat vlasite na ovie izbori?

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2008 во 00:38
Originally posted by kire_nedelkov kire_nedelkov напиша:

Originally posted by kultuzin kultuzin напиша:

Poentata mi bese, ne trebase da se sluci unistuvanje.
I toa deka ne e rabotata na nekoj da mu se dade tuku e rabotata kako ke se vodi takvo pretprijatie.
Nemam nisto protiv ako privatizacijata vo Makedonija se slucese vednas i site tie firmi koi se unistuvale vednas se dadele ako trebna i za 1 evro na vistinski investitori.

A za Zaevi imam slusnato i citano deka domakinski gi vodat firmite i deka rabotnicite se zadovolni.

pak da povtoram: lesno e da si sposoben so toa sto ti e pokloneto na upravuvanje.

zatoa vo politikata postojat jasni pravila deka politicarot ne smee za licni interesi da ja koristi svojata funkcija. NIKOJ ne mu brani na Zaev da bide biznismen, ama so cesni zaraboteni pari, so cesni funkcii i so otkazuvanje od politikata. vaka, jasno e deka se raboti za cista koristoljubiva korupcija.

Znaes li sto rabotese Zaev pred da stane gradonacalnik.

Znaes li voopsto sto i kako poseduval?

Ne e fer da gledame na lugeto od partiski aspekt.

Osobeno gradonacalnicite treba da se biraat po sposobnost a ne po partiska pripadnost.

I zatoa mislam deka Zaev za gradonacalnik DA ama NE za vo parlamentot.
Кон врв
kire_nedelkov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 23.Февруари.2008
Поени: 1228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2008 во 13:54
Originally posted by kultuzin kultuzin напиша:

I toa deka ne e rabotata na nekoj da mu se dade tuku e rabotata kako ke se vodi takvo pretprijatie.
Nemam nisto protiv ako privatizacijata vo Makedonija se slucese vednas i site tie firmi koi se unistuvale vednas se dadele ako trebna i za 1 evro na vistinski investitori.

A za Zaevi imam slusnato i citano deka domakinski gi vodat firmite i deka rabotnicite se zadovolni.

pak da povtoram: lesno e da si sposoben so toa sto ti e pokloneto na upravuvanje.

zatoa vo politikata postojat jasni pravila deka politicarot ne smee za licni interesi da ja koristi svojata funkcija. NIKOJ ne mu brani na Zaev da bide biznismen, ama so cesni zaraboteni pari, so cesni funkcii i so otkazuvanje od politikata. vaka, jasno e deka se raboti za cista koristoljubiva korupcija.
Кон врв
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2008 во 13:30

pa taka e novace.

unistuvanjeto ne e voopsto slucajno. toa e so smislena cel nekoj posle toa da se bogati nad toa unistuvanje.

zatoa e cudno sto kultuzin veli vo isto vreme unisten e kako del od kupi-prodaj strategiite, a potoa odobruva kupuvanje od strana na zaev bas na eden takov kombinat koj e unisten za licno negovo (i partisko) bogatenje.

Најголемата несреќа што ја снајде Државата на Македонците после 1948 година е што на власт дојдоа комунистите...
Насекаде се набркани од сите институции ..освен кај нас ...каде сеуште им го перат мозокот на  заблудените макеоднци..или барем за такви се преставуваат...
Сите кои ги набркаа..почнаа да живеат поубав од нас живот..а кај нас до вчера беа и останаа главните извршители на реформите..оти се напикани со децении насекаде..и никоја реформа не даде резултат..оти овие ја кочеа...затоа што секоја реформа подразбираше нивна елиминација..
Сега во последниве 2 години ..при таков засилен напор на Владата..нема такви резултати..какави се очекуваат..ама сега треба да почне со чистка на сите кои не даваат резултати (читај кочат) ..
Па не може една букарија или албанија да биде пред нас...кога ние бевме со децении пред нив ..во се ..од инфраструктура па до култура..
голема%20насмевка
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2008 во 13:28

pa taka e novace.

unistuvanjeto ne e voopsto slucajno. toa e so smislena cel nekoj posle toa da se bogati nad toa unistuvanje.

zatoa e cudno sto kultuzin veli vo isto vreme unisten e kako del od kupi-prodaj strategiite, a potoa odobruva kupuvanje od strana na zaev bas na eden takov kombinat koj e unisten za licno negovo (i partisko) bogatenje.

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2008 во 13:08
pa taka e novace.

Кон врв
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2008 во 13:02

oh kolku naivno gledas.

kolku lesno e da se bide sposoben kostovski, gusterov, stevo pivara, da se bide uspesen so toa sto e drzavno i unisteno, prodadeno za bagatela, za nekoj bezobrazno da se bogati vrz zaednickiot trud. kolku e lesno da se bide "uspesen" biznismen koga rabotnicite se otupsteni, dolgovite otpisani, monopolot obezbeden, se sto ostanuva e da se bide sposoben da se bogatis.

ne drugar, nemase da bide podobro car samuil da se dade za dzabe, kako sto se dadoa site firmi vo vremeto na sdsm. ke bese najdobro, da se napravi kako sto se napravi so telekom: firmata da se zajakne i da se prodade po NAJVISOKA mozna cena, na NAJDOBRIOT mozen ponuduvac. toa e patriotizam, a se drugo se licni interesi.

Џабе пишувате за хотелот..кој го знам одлично..ама да е само тој таков...и така „одржуван„...
Погледнете ги исто и Астибо во Штип...во Струмица ..оној над споменикот на Гоце...во Охрид ...и насекаде ..каде не е дефиниран сопственикот..
Најголемата грешка е направена што воопшто им е некојпат дадена власт на комунистите..оти иделе против природниот закон кој особено разликува и нагласува ....што е разликата помеѓу МОЕ и НАШЕ..
Додуше во цивилизирани средини разликата ..помеѓу поимите погоре кажани се намалува..но сеуште (и ќе) постои...
голема%20насмевка
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2008 во 12:45
oh kolku naivno gledas.

kolku lesno e da se bide sposoben kostovski, gusterov, stevo pivara, da se bide uspesen so toa sto e drzavno i unisteno, prodadeno za bagatela, za nekoj bezobrazno da se bogati vrz zaednickiot trud. kolku e lesno da se bide "uspesen" biznismen koga rabotnicite se otupsteni, dolgovite otpisani, monopolot obezbeden, se sto ostanuva e da se bide sposoben da se bogatis.

ne drugar, nemase da bide podobro car samuil da se dade za dzabe, kako sto se dadoa site firmi vo vremeto na sdsm. ke bese najdobro, da se napravi kako sto se napravi so telekom: firmata da se zajakne i da se prodade po NAJVISOKA mozna cena, na NAJDOBRIOT mozen ponuduvac. toa e patriotizam, a se drugo se licni interesi.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2008 во 12:41

haha... sposobnost... sakas da mi kazes deka sdsm-ovskata oligarhiska privatizacija bese zaradi sposobnost?

me razocara so ova kultizine... tolku e ocigledno deka se raboti za koristenje na politckata mok za sebicni ekonomski celi, a ti uste aplauz....

vaka li ke reagirase ako premierot si kupese firma, ili si go dobiese, eve na primer telekom?

Vaka ke reagirav na sekoj sto ke kupi firma ako treba i za 1evro, ama znae da ja vodi i zaposluva luge a firmata ja modernizira i vadi profit od nejze, a na drzavata i plaka danoci.
Ne e vazno kako ja zemal, mnogu povazno e sto napravil od nejze.

Licno mislam deka Makedonija ako uste po raspadot na Jugoslavija imase hrabrost da im gi pokloni firmite na sposobni luge denes nemase da imame 35% nevrabotenost ( iako ovaa brojka e nerealna poradi golem broj na neprijaveni).
A sto se desi, nisto firmite se odrzavaa vestacki, bea teret na drzavniot budjet za da na kraj se tolku propadnati sto nesakat ni bez pari da gi zemat.

Primer ke ti kazam Hotelot Car Samuil vo Bansko Strumicko.
Poradi licni interesi i kupi prodaj strategija denes e vo ocajna sostojba i mislam deka edinstven spas e da se srusi i na negovo mesto izgradi nov.
Taka prijatele banjata koja vo Jugoslavija bila poim za ovoj vid turizam denes e vo katastrofalna situacija.

Dali mislis deka nemase da bide podobro uste od start da mu se dadese na nekoj sposoben da go vodi ovoj objekt i go razvie turizmot vo ovoj kraj.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2008 во 12:27
haha... sposobnost... sakas da mi kazes deka sdsm-ovskata oligarhiska privatizacija bese zaradi sposobnost?

me razocara so ova kultizine... tolku e ocigledno deka se raboti za koristenje na politckata mok za sebicni ekonomski celi, a ti uste aplauz....

vaka li ke reagirase ako premierot si kupese firma, ili si go dobiese, eve na primer telekom?
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2008 во 12:19

sakam da kazam deka zaev ja kupil tulanata vo caska.

ne li bese jasno?

Jasno bese ama so toa se pokazuva negovata sposobnost.
Koga Makedonija bi imala poveke biznismeni kako negovata familija ne bi morale sekoja firma da ja prodavame na stranci i so toa parite da se izlivaat od Makedonija tuku kapitalot da ostane vnatre.
Osven toa Zaevi kolku sto sum informiran firmite gi vodat mnogu domakinski , a rabotnicite se zadovoni od platite i uslovite na rabota.

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2008 во 12:05
sakam da kazam deka zaev ja kupil tulanata vo caska.

ne li bese jasno?
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2008 во 11:30
„Сонце - коалиција за Европа“ е сојузот што ќе го предводи СДСМ и кој на предвремените парламентарни избори ќе ги одмери силите со патриотско-портокаловата коалиција „За подобра Македонија“. Називот на европската коалиција, во која заедно со социјалдемократите ќе настапат уште шест партии - НСДП, ЛДП, ЛП, Нова алтернатива, Зелената партија и Партијата на пензионерите, има своевидна симболика дека „сонцето од македонското знаме ќе стане дел од европското соѕвездие“.

SMESNO...
A koe sonce od Makedonskoto zname.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2008 во 11:26

Зоран Заев ја купи туланата во Чашка

Струмичка ИГМ Еленица е нов сопственик на туланата во Чашка, која до неодамна беше дел од керамичката индустрија Киро Ќучук од Велес, беше потврдено на вчерашното акционерско собрание. Акционерите го прифатиле купопродажниот договор со кој Еленица за 10 милиони денари го купи погонот во Чашка. Сега менаџерскиот тим на Еленица од велешкиот Катастар ќе може да побара имотен лист, а од општината Чашка дозвола за изградба на нова печка и поставување на нови машини.

Иако керамичката индустрија од Велес има неподмирени долгови кон УЈП, ПИОМ, Фондот за здравство и други институции од над 100 милиони денари, менаџерите на ИГМ Еленица се заинтересирани покрај погонот во Чашка да го купат и управувачкиот пакет и во Киро Ќучук од Велес. Зоран Заев, градоначалникот на Струмица и еден од сопствениците на компанијата Еленица, вели дека во Киро Ќучук сега поседуваат 24 отсто од капиталот на фабриката, а планираат да го откупат и управувачкиот пакет до 61 процент.
-Киро Ќучук од оваа тешка состојба и од стечајот што му се заканува, единствено може да се спаси само ако во најскоро време ги подмири обврските кон доверителите - изјави Заев.

Sto sakas da kazes?
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2122232425 50>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,281 секунди.