![]() |
|
РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 158159160161162 242> |
Автор | |||
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Па како ќе одговори, те молам?
Ако се согласи-тоа би значело, што знам, негација на Пејгамберот а.с. А такво нешто не смее да се случи. Ма не смее и крај. ЈОК. |
|||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|||
![]() |
|||
zidarski ![]() Сениор ![]() Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
||
Аиша, има голема контрадикторност...
Ако некој сака една од жените повеќе, тогаш веќе нема рамноправност. Ако се прави дека ги сака сите подеднакво, за да не се осеќаат тие повредено, тогаш тоа е лицемерие и е уште поголем грев! |
|||
![]() |
|||
Templarius ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
||
Nikoj nema da odgvori .... |
|||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||
![]() |
|||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
||
SO PA SEGA PENDING???????????????
![]() |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
![]() |
|||
Burak ![]() Група ![]() Регистриран: 26.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 42 |
||
Marijo ako sakas da se omazis za musliman, bi trebalo prvin uslov da mu postavis..ako me razbiras!
|
|||
„Ние Вселената со моќта Своја ја созададовме, а Ние, навистина и ја прошируваме.“к*р’ан,Ez-Zarijat, aјет 47
|
|||
![]() |
|||
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
||
АЈША; ајде уште еднаш, со сета почит кон твојата вера, но овде сме за дискусија, нели... Poslanik, s. a. v. s., bio je upitan: "Ko ti je najdraža osoba na svijetu?" "Aiša", odgovorio je. Nije se ustrucavao reci da je njemu najdraža i navoljenija osoba Aiša, r. a Од друга страна Пророкот ви рекол дека 4 жени ви се дозволени....под вакви и такви услови, а меѓу нив И ДА ГИ САКАТЕ СИТЕ ПОДЕДНАКВО, како услов, а самиот тој ПРЕФЕРИРАЛ една жена пред другите а вам ви рекол: НО ВИЕ ТОА НЕ ГО МОЖЕТЕ...(да ги сакате сите исто), нели е тоа само по себе контрадокторно? Нема љутиш |
|||
|
|||
![]() |
|||
Aisha ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
||
Pa tuka nema nisto kontradiktorno, aloooo se citate li...
|
|||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|||
![]() |
|||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
||
POKAZAL NE POKAZAL
NEGI SAKA ISTO TOA E FAKT MARIJA E VO PRAVO |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
![]() |
|||
Aisha ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
||
Draga ne go poznavas islamot, nitu nudis dokazi za da TVRDIS deka stanuva zbor za kontradiktornost vi zborovite na pratenikot.
Malku respect za cuvstvata i veruvanjeto na muslimanite, ok ![]() Изменето од Aisha - 03.Мај.2008 во 01:21 |
|||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|||
![]() |
|||
||
Ako VNIMATELNO ja sledese temata za poligamija, togas ke procitase, deka mazoto treba da bide ednakov vo zadovoluvanjeto na zenata vo materijalan aspekt...
A sepak ljubovta ne e vidliva, i samo covekot znae kogo najmnogu saka.
Znaci toj moze da ja saka ednata zena poveke od drugata, no toa ne smee da go pravi na vidliv nacin, i poradi toa da ja zakine vo nekoi prava koi i se dozvoleni vo Sehrijatskoto semejno pravo.
|
|||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|||
![]() |
|||
||
Да е до мензисот-лесна работа... Суштината е крвава како коскената срж, убаво си кажа ти... Освен тоа, види ја контрадикторноста на пророковите зборови наспроти постапки... |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
Зошто специјално? Зар прашањето/констатацијата не е логична? Ако Пророкот ви рекол дека 4 жени ви се дозволени....под вакви и такви услови, а меѓу нив И ДА ГИ САКАТЕ СИТЕ ПОДЕДНАКВО, како услов, а самиот тој ПРЕФЕРИРАЛ една жена пред другите а вам ви рекол: НО ВИЕ ТОА НЕ ГО МОЖЕТЕ...(да ги сакате сите исто), нели е тоа само по себе контрадокторно? ![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
abe nebilo do menzisov
![]() ona be ... a... sustinata ![]() NO BILO DO RIBLJA CORBA ![]() Изменето од anakin - 03.Мај.2008 во 01:15 |
|||
|
|||
![]() |
|||
Omer El Faruk ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
||
![]() ![]() |
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 158159160161162 242> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |