IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 166167168169170 242>
Автор
Порака Обратен редослед
Aisha Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2007
Локација: Palestine
Статус: Офлајн
Поени: 1119
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 01:36
E pa vidi sega ti:
Imas 3 biblii i EDEN k*rAN!
Jas normalno ja smetam najverodostojna muslimanskata vezija, bidejki analogno na toa imame cvrsti dokazi za Verodostojnosta na k*ranot, gledaji od naucna strana....
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 01:28
Ajsi
10 zapovedi i niva vrednost
e pisuvana vo driga tema

tuka me interesira drugo
dali postojat
i so toco pisuva na niv
zatoa so
postojat- kolku mene mi e poznato
katolicka
judeisticka
ortodoxna
muslimanska verzija

so e tocno-- prasane e sega- a e prasanje zatoa so plocite gi nema
samo inerpretacija vo 3 te bibii i k*ranot

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 01:14
brza e masko
Ne znaev...
Izvini brz(a) ako te navrediv, no z's imas takov zenski nick?
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
Omer El Faruk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Декември.2007
Поени: 997
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omer El Faruk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 00:57
Originally posted by Aisha Aisha напиша:

Znam anakine sto pisuvalo, BIDEJKI NIVNIOT TEKST I ZNACENJE E POVAZNO OTKOLKU MATERIJALOT NA KOJ SE NAPISANI.
Za mene kako vernik e pobitna sustinata otkolku formata....
Zatoa Bozjite zapovedi koi mu se upateni na Mojsej, stojat kako vecna poraka upatana kon celoto covestvo...Napisani se vo Edinsvteniot nepromenet Bozji Govor - Quranot.
Mislam deka vo predhodnite stranici nekoj od muslimanite ti gi imase napisano...
Kako i da e......
Znam deka si covek koj traga kon razumnoto, i kon ispravnoto, i se nadevam deka ke go pronajdes.
Zemi citaj go Quranot i ke gi najdes Bozjite zapovedi, kako Vecna mudrost i upatstvo za site nas...

By the way brza, pa ti nekolku pati go oslovuvase anakin so brate, i analogno na toa ti si mu sestra. Spored "veruvanjeto" zar ne?

Не бе сестро,Брза е машко,и јас така се залетав,па морав после да му се извинувам лично на Анакин.

Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 00:45
ajde sega,...teshko bilo,намигнување...a,shto mislish ,...od kamen bi bile mnogu ,..polesni?,....mi tekna na charlton heston ,..vo 10 zapovedi,....kako lesno gi nosi plochite vo racete,...kako od stiropor da bea napraveni,....shto i bea!!,....samo shto,...koga bi bile stvarno kameni,...teshko deka ke gi nosish taka lesno,...
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 00:44
Znam anakine sto pisuvalo, BIDEJKI NIVNIOT TEKST I ZNACENJE E POVAZNO OTKOLKU MATERIJALOT NA KOJ SE NAPISANI.
Za mene kako vernik e pobitna sustinata otkolku formata....
Zatoa Bozjite zapovedi koi mu se upateni na Mojsej, stojat kako vecna poraka upatana kon celoto covestvo...Napisani se vo Edinsvteniot nepromenet Bozji Govor - Quranot.
Mislam deka vo predhodnite stranici nekoj od muslimanite ti gi imase napisano...
Kako i da e......
Znam deka si covek koj traga kon razumnoto, i kon ispravnoto, i se nadevam deka ke go pronajdes.
Zemi citaj go Quranot i ke gi najdes Bozjite zapovedi, kako Vecna mudrost i upatstvo za site nas...

By the way brza, pa ti nekolku pati go oslovuvase anakin so brate, i analogno na toa ti si mu sestra. Spored "veruvanjeto" zar ne?
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 00:31
Originally posted by brza brza напиша:

a,shto brat, si zapnal  ,...titanium pa titanium,...dobro ti kazaa taa "ruda" ne bila poznat ado "skoro",...tuku,....mozel toj gospod,...da gi napravi tie plochi  i od zlato,.....i taka bi se sochuvale vechno,......намигнување

zlato e tesko
trebal da se kilavi Mojsej so niv
sepak titanum e lesen metal
голема%20насмевка
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 00:28
Originally posted by Aisha Aisha напиша:

Anakine poslusaj sa tvojata sestra, sto si zapnal so plocite...."Gledaj iza kulisa"
Pobitno e sto pisuva....za ne.
Koga nekoj tebe nesto ti praka, go gledas li kvalitetot na hartijata, penkaloto i sl.
Ne tuku citas STO TI PORACUVA, STO TE SOVETUVA....
Cunki toa e taka, znam deka ke se soglasis so mene.
Pozz

ajshi
da mnogu e povazno toa napisanoto

no sakam da znam - so e vistinata- dali toa go napisal covek - negovoit um
ili gospod

plocite se izgleda legenda
ami  togas so e gospod

baska - ako posloelo
so pisujelo na niv tocno

znaes ti so pisuvalo??????

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 00:27
?!,...koja mu e sestra na,...bratot?!,..збунетостзбунетост
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 00:21
Anakine poslusaj sa tvojata sestra, sto si zapnal so plocite...."Gledaj iza kulisa"
Pobitno e sto pisuva....za ne.
Koga nekoj tebe nesto ti praka, go gledas li kvalitetot na hartijata, penkaloto i sl.
Ne tuku citas STO TI PORACUVA, STO TE SOVETUVA....
Cunki toa e taka, znam deka ke se soglasis so mene.
Pozz
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Април.2008 во 23:52
a,shto brat, si zapnal  ,...titanium pa titanium,...dobro ti kazaa taa "ruda" ne bila poznat ado "skoro",...tuku,....mozel toj gospod,...da gi napravi tie plochi  i od zlato,.....i taka bi se sochuvale vechno,......намигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Април.2008 во 23:23
abe
brzo
da beja titaniumski- kje te viknav da gi barame
ne deka kje gi najdevme- no ako upali- znaes bre so pari vredi Titaium
ELEMENT NE ruda kako so misli zidarski

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Април.2008 во 23:08
...........................gotov si bil ti,...brat,...тага
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Април.2008 во 22:23
Originally posted by anakin anakin напиша:

ete gi procitav i 10 bozji zapovedi kaj muslimanite

aj sega koj kje kaze

so svusnost pisuvalo na plocite dadeni od samiot gospod?????

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 166167168169170 242>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,578 секунди.