![]() |
|
Ваша поезија |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 5758596061 146> |
Автор | |
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sonce moe,
te sakam poveke i od tatko ti i majka ti |
|
![]() |
|
mozesk ![]() Група ![]() Регистриран: 21.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 38 |
Ти викат остај го, а ти си тераш посвое и се прравиш дека не приметуваш ништо од ова што го пишуваш. Е тоа ти е љубов! |
|
![]() |
|
mozesk ![]() Група ![]() Регистриран: 21.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 38 |
ЈАС
јас сум чудно соодинение од љубов јарка и омраза темна, раноденица на болката и смрачка на радоста, јас сум конструктор и деструктивен фактор во животот на сите што ме сакаат и сите што кренале раце од мене, јас сум темел од најсилен бетон и песочен ѕид во кулата на љубовта, живот во најтешката болест и болест во соковите на животот, јас сум и грев и покајание чудна сорта и сорта што на се се чуди, јас сум бесмислен живот и смислено умирање, непотребно потрошено време и време во паричник на наконтени стипси, јас сум соединение што не се разложува со ниедна хемиска формула, јас сум амалгам од некое друго време или време кое чека да стане амалгам. |
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Lapni go,
aj sega ti lapni go, da te molam ne me teraj koga do oci potreba ti zraci. Rasiri ti sega krila zemi me i aj da letame |
|
![]() |
|
seka ![]() Сениор ![]() ![]() Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Sakam
Sakam da te vidam, da ti gledam vo tvoite oci sakam da te baknam nezno, da gi osetam tvoite usni sakam da te pomirisam, tvojot miris da me opie sakam nezno na uvo da ti sepotam sakam da te osetam, tvojeto telo na moeto sakam tvoite race da me dopiraat, sekade tragi po mene da ostavaat Sakam,toa od celo srce, barem ednas da te vidam! ok, ova e taka nesto na brzina... no od celo srce, za edna osoba koja .... si znae toj ![]() Изменето од seka - 08.Април.2008 во 22:22 |
|
![]() |
|
seka ![]() Сениор ![]() ![]() Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
ahhh... aj ke ti kazam po mail ![]() |
|
![]() |
|
topsexy ![]() Сениор ![]() ![]() 10-K-H-HOT Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3022 |
toa ne e teloto,
tuku nekoj stranec
nekoj drug
Se kolnam deka sum go imala
...po tragite nesto ide
mozebi e toa
Ako sum spokojna,toj e pospokoen
taka i go zaboraviv
Sepak koga jas tonam
toj mirno stoi
spodeluvame ista senka
CIJA SENKA?
Bi sakala da recam:"i bese vo pocetokot
i ke bide na krajot"
no,ne moze da se bide ubeden.....
noke dodeka sedam
mesajki di mislite
na nasata tisina,mu velaM"
iako go izrekuvas sekoj moj zbor
"TI SI TUGJINEC,VREME E DA PROGOVORIS"
Изменето од topsexy - 08.Април.2008 во 23:43 |
|
![]() |
|
eurydice bravos!!! Stvarno znaes predivno zborovite da gi upotrebuvas!!! |
|
![]() |
|
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
СРЦЕТО НА НОЌТА
Црните очи на ноќта ме пронижуваат со ножевите на бессонот. Јас одамна и го закопав срцето под една од липите во паркот. Некаков бунтовник рие со ноктите на изминатите векови (зарем толку многу се намножија) во армираната почва на прекинатата песна на спокојот ко да сака да и го врати. А што ќе и е срцето на ноќта кога јас одамна ја слеков наметката од душата накинџурена со монистри од себични идеали и манири на крадец на ситни задоволства? Ноќта ме пронижува со црните ножеви на бессонот, со кепенци од гнил инает се обидувам да ги затворам прозорците на истинатите мераци - да не воскреснат, да не ме издадат... |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
![]() |
|
ПодВодно ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Спокој
Само оној кој не се борел за воздух Со брановите на немирот Само оној кој не бил маван Од ураганите на болката Само оној кој не крвавел колена Клекнат очајно пред трагите на изгубеното Со чело залепено на земја За да го прими последниот бакнеж Од оние кои нè напуштиле Само тој не знае колку е мачен Патот до спокојот. Изменето од filmadzijka - 10.Април.2008 во 03:00 |
|
![]() |
|
Quentin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Соништа
Соништата се правливи патишта кои неизодени ги оставам по звукот на будилникот. Кон чешмата се тетаравам за да ги измијам трагите на скинатите светови што несвесно ги посетувам. И само во тие мигови во мене има празнина од напуштените светови, летовите и доживеаната смрт. Полесно е вистински да се умре, отколку на сон. Верувај ми... |
|
![]() |
|
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
СЛАТКО ОД ЦРЕШИ
Не едно девојче што го влечев за прцлата. Кога зрееја црешите, На ќумбетот во малото дворче Стававме големо тенџере и чекавме да зоврие шербетот Твоите очи личеа на презреани цреши И имаа сјај на босоного детство Во солзта што остануваше во нив Секогаш кога ќе те повлечев за прцлата Оти не знаев друг начин На кој ќе ти кажам колку многу Го сакам слаткото од цреши. Полна кофа алкајсии сипуваше мајка Во зовриениот шербет - гостите со слатко од цреши Ги добросувавме тогаш - гостувањето благо да им биде, А мене твоите црши Највкусни ми беа, Но немаше книга Што ќе ме научи како да ти кажам па само за прцлата те влечев... Сето маало мирисаше од слатко на мајка Кога со шербет врел се полнеа алкајсиите, А мене твоите цреши умот ми го блажеа И ги сечев босите табани по маалските сокачиња Вежбајќи акробации на надежен циркузант Кој за награда саде ќотек пред спиење добива оти во незнаење саде за прслата те влечеше. И денес жените поставуваат ќумбети И зовриваат шербет во големи тенџериња, Но денес никој не добросува гости со слатко, И девојчињата немаат очи со боја на презреани цреши ниту има циркузанти што за прцлата ги влечат... Изменето од majstorce62 - 09.Април.2008 во 19:59 |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
![]() |
|
Stani milo pod prozor te cekam,
kamcinja frlam i pesni ti peam, iako kako gavran grakam i po pogresni prozori mavam, a tetki i dadi se smeat mislat za niv sum dosol klucevi mi frlaat, glavata so zmucki mi e zosto i na niv sum im zgoden, a ja ne im se davam, ne zosto paket so sifra sum koja samo ti ja znaes, zosto bavca sum koja da ja rabotis samo ti znaes |
|
![]() |
|
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
_____________________________________________________ ![]() ![]() ![]() ...e ti stvarno si bil zbunet... |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 5758596061 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |