![]() |
|
Ваша поезија |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 5657585960 146> |
Автор | |
ПодВодно ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ovaa moze da si ja posvojam? kako jas da sum ja napisala ![]() |
|
![]() |
|
Quentin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Може. За тебе се е дозволено
![]() |
|
![]() |
|
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
КОТИЛО НА ЈАНЅИ
Сонот мој свикнал да ноќева на постела од паламиди и коприви, да ја траќа главата на зглавје во кое се ројат стршлените на страшната помисла на врзаната вреќа на новиот ден. Сонот мој од штрекала расновен, - гнездо без потка на птици прокудени... Трагот мој - беспредметна расправа на неродени пишувачи на книги, штуровез на кошула на неофајдени мисли глуво семе во испукана иловица, Трагот мој - врволешник од мравки под кожата... Јанѕи... Котилишта на јанѕи: во мислите во сонот... Ми ги бодат очите на радоста со ножеви од инфицирана клетва на времето што одамна го заклав, сакајќи да си го издлабам трагот длабоко во неговата недопрена срцевина. Изменето од majstorce62 - 06.Април.2008 во 11:24 |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Mi velat
se gasam kako sijalica podrumska, mi velat evtin proizvod stanuvam zatapen noz oci sto gnjavi. Diviot svet me povikuva kade rezenje i krici se dovolni, namesto zborovi metalni so ruzi kraseni sega sto se cenat. Sto bese si pomina vetrista i buri novi brcki mi stvorija, vreme e za son, vreme e za zaborav, seedno pesokot ke pokrie se i koj bese gospodar i koj bese sluga. |
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
seti se na sonceto koga zaogja
po prekrasna gledka nikoj ne naogja zastanuvat site vo ubaviot Maj minutka trae so celiot svoj sjaj dali velicenstveni bi bilo, zalezot da nema kraj? seti se na zvezdeniot mig i dopir mal prvo vo srceto oseti zhal no vo migot se zbral celiot Maj sekunda trae kako vekovi so sjaj dali bi bila metar nad nebo, momentot da nema kraj? seti se na ubavite oci na deteto dlabok najiskren bunar na vremeto vo niv cvekje vo ubaviot Maj godini, ocite takvi traat so maliot sjaj dali velicenstveno bi bilo, rastenjeto da nema kraj? seti se sto pomina niz zivotot tvoj go ispreplete del vo chipkata pajakot moj vo kjosinjata najiskrena pletka e znaj do kraj e pleten kako pokrivka za Raj dali mozes so nego da se pokriesh Zivotot da nema kraj? Изменето од anakin - 07.Април.2008 во 12:14 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
topsexy ![]() Сениор ![]() ![]() 10-K-H-HOT Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3022 |
-Te opkru`uva li mrak? Se ogleduva li vo tebe mra~no nebo? Si igra ve~erva demonot vo tebe,neli? Saka[ da si ispla[en, Da se zasolne[, Da se raspla~e[…… Zo[to? Zo[to pla~? Koga ni[to nikomu ne mu dol`i[, Koga nikoj za ni[to ne te goni…….. Изменето од topsexy - 06.Април.2008 во 18:15 |
|
![]() |
|
topsexy ![]() Сениор ![]() ![]() 10-K-H-HOT Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3022 |
-Se la`eme sebesi sega ti I jas Deka postoime,a ne sme prisutni… Deka sakame,a ne znaeme [to toa e…. Deka ]e se razdelime A seu[te se gledame vo o~I gorko. Kade si ti,tamu sum I jas. }e se ogleduvame vo toa ogledalo I kolku I da saka[ da pobegne[, ]e se vrti[ nazad I ]e si pripomnuva[ za tvojot star pat, Bezuspe[no..! Nema da me najde[…. Jas otidov bez da se zavrtam nazad. Изменето од topsexy - 06.Април.2008 во 18:15 |
|
![]() |
|
-Mestoto mi e tuka… Zad yvezdite, Zad pritaenata gusta magla, Zad stravot od temninata, Zad pogledot poln so omraza, Zad o~ite polni nade` Koi govorat za delata moi… Vo `ivotov protkaen so gordost, Nani`an so lagi, Obes~esten od vistinata. Изменето од topsexy - 06.Април.2008 во 18:15 |
|
![]() |
|
-Dopri go,]e go uni[ti[, ]e go skr[i[ na milion male~ki staklenca Koi ve~no ]e se baraat Kako ti I jas. No,tie mo`ebi ]e se pronajdat I bez da uspeat da se spojat. ….jas I ti uni[tivme se [to vo nas ima[e… Se ubivme me\usebno……. Изменето од topsexy - 06.Април.2008 во 18:15 |
|
![]() |
|
Quentin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Одлично!!! ![]() |
|
![]() |
|
Денот
Попладнево, две гугутки непрекинато си ветуваа вечна љубов. Децата на игралиштето ги минуваа кратките мигови на невиност. Автобусите во движење прикажуваа уморни лица со нацртан кревет во очи. Еден старец со бастун чекореше нанапред, а броеше години наназад. Црквите и џамиите мешаа крстови и полумесечини како вода и масло. Двајца се маваа со камења заради имоти и меѓи кои еден ден ќе ги угостат. Ги затворив прозорците кон денот. И ролетните ги спуштив. Ех, колку би било убаво и срцата и душите да имаат прозорци и ролетни... Изменето од Quentin - 07.Април.2008 во 18:21 |
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Pozolteni lisja vrz krenata dlanka
tuka e esen vecna kade vecen pomen sekojdnevie e samo kade krajot i pocetokot kako raskarani ljubovnici na balkon se menuvaat sramezlivo i nevino. |
|
![]() |
|
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
ИДИЛИЧНА ПЕСНА
На Евридиче Овој пејзаж, што не ги спознал уште скриените искри во гламјите на човечката велеиздаја, суште ги бара безгрижните стадата срни, кога должината на скокот се мереше со единици радост, и потоците со песната на идилата на првото пролетно утро во чие небо се огледуваа белите бакнежи на срамежливите качунки, и жолтите миризби на глуварчињата. Овој пејзаж што ги прескокнал во сонот озабените очи на скриените вистини за сите современи митови, тагува по шепотот на мајските роси и вљубениот одраз на утринското сонце во нивните насмевки, Овој пејзаж, што ме буди на полноќ како молежливо тропање на прозорец од некој заталкан намерник, е прекрасна илустрација за насловната страница на читанката на заборавената етика... |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
![]() |
|
seka ![]() Сениор ![]() ![]() Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
se osudiv uste ednas da probam na makedosnki jazik da napisam nesto... znam deka ne e kvalitet kako sto citam jas tuka, no sepak sakam da je postiram tuka
Stranec Mi vikas, cudna sum, a ustvari toa si ti... mi vikas, sum se smenila, no ne sum jas taja sto se smenila toa si ti... Mi vikas, imaj razbiranje jas te razbiram, no ti si toj sto mene ne me razbira... Mi vikas, zrtvuvaj se malce no ti ne gledas, kolku pati se zrtvuvam mi vikas deka me sakas no zosto ne ja osekam ljubovta tvoja? Sakas da me grees so tvoite race no jas ne osekam toplina tvoite usni na moeto lice... ne mi se vise poznati... kolku bevme blisku, kolku topla bese ljubovta nasa kolku se sakavme... se prasuvam, sto ostana? sega te gledam samo kako stranec na stranata moja... |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 5657585960 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |