![]() |
|
Ваша поезија |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 9293949596 146> |
Автор | ||
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Toa bese vcera
kako pred godini mnogu, ni prasinka ni trag, preku grobovite stari nikna poljana i sega decinja trckaat i vreskaat i skari se tokmat i gledaj i priredba ke ima, recital i hor. So segasnosta se zboguvaat veselo i nasmeano so po nekoe pivo istureno, cekaat Betmen da se vrati, onoj istiot sto pola grad go srusi za losiot da go fati, ama izgleda samo mu se fati. Gi navlece gakite preku hulahopki tenki i rece zaripnato : - Ideme ponataka ! |
||
![]() |
||
Quentin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
|
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
KaLiNa ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Јули.2006 Статус: Офлајн Поени: 8416 |
|
||
kuliraj
|
||
![]() |
||
Quentin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
|
Октомври
Липите копнежливо се виткаа тој октомври, кога дождот им беше насликал на улиците мозаик од жолто лисје. Мојот чадор радосно се вртеше, оти под нашите нозе немаше сенки, па тој ја црташе границата меѓу нас и светот. Тој октомври, Сите песни за тебе ги споив со еден бескраен сврзник, што повеќе не стои меѓу моето име и твоето. Тој октомври, ни ластовиците на југ не заминаа, оти собираа трошки од нашата љубов. Тој октомври, те имав како што окото ја има солзата, врело и ронливо, а кратко како сон... |
||
![]() |
||
Tamawa ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 26.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 41 |
|
Аууууу па јас не знам како да ти се заблагодарам...вакво нешто до сега никој ми нема кажано..ама мислам баш вакво за текстот како за најголемите хитови на сите времиња !
ФАЛА ТИ ПРЕМНОГУ незнам што друго да ти кажам ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
Гостин ![]() Гостин ![]() |
|
баш ми се допадна
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
Tamawa ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 26.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 41 |
|
Да да девојко,ова е од мене ![]() ![]() Фала за аплаусот мноооогууууу и мило ми е што ти се допага (како што можам да воочам од него нАли ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
Гостин ![]() Гостин ![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() тамаwа ова од тебе е пишувано ?? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
И еве сега зашто сме на арно (што би се рекло)
![]() ![]() FRANKLY... They say you have a voice like Franklyn, But frankly I don't think as well, They say you have a face like an angel, But I honestly disagree, They say when you smile, the whole world starts smiling, But the ironical smile inside they can't see, You just want to have me, why don't you say it, while I'm putting my bet, You just want to funk me, why don't you do it, while I'm boring to death. You say I can really feel what you feel, Then start acting sad and write your will, You say when you kiss me I feel like I'm in heaven, But I know the heaven is so f**king far away, You say when I'm with you, everything else doesn't matter, Frankly with every other word of yours, I feel sadder and sadder, You just want to have me, why don't you say it, while I'm putting my bet You just want to funk me, why don't you do it, while I'm boring to death. |
||
![]() |
||
alan ford ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Techno thief Регистриран: 02.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 10782 |
|
..koga prvpat go vidov
se sozaliv vrz nego koga vtorpat go vidov sozaluvanjeto prerasna vo somilost tretiot pat ne bev siguren dali ga go sozaluvam ili da socuvstvuvam so nego cetvrtiot pat me ostavi zbunet naredniot pat ne mozev da poveruvam vo gordosta i hrabrosta koja e vo nego shestiot pat na hrabrosta i gordosta ja dodadov i mojata neverica deka e sposoben za takov potfat sedmiot pat nevericata ja zameniv so voodusevenost sto maalskiot kreten stana maalski heroj narednoto viduvanje moeto voodusevuvanje go smeniv so ramnodushnost devettiot pat od ramnodusen stanav ljubomoren po ljubomorata desettiot pat koga go vidov na nea go pridodadov i prezirot sleduvase naednoto viduvanje koe bese planirano od moja strana prezirot odamna go zameniv so possesiven fanatizam metalot od mojot "magnum" go greese moeto bolno srce ...nemase nareden pat se razbudiv oblean vo pot i so edno edinstveno prasanje zar navistina go storiv toa, makar i vo son? Изменето од Makijaveli - 26.Март.2008 во 18:24 |
||
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
|
||
![]() |
||
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
|
БЕСЦЕЛНО ТОЧЕЊЕ НА МЕЧОТ
Еден ќе нацрта сонце Вториот ќе рече – ѕвезда е, Третиот молчи... Долго ќе молчи и Ќе го точи мечот Од камењето ма молкот - Воинот од прославените битки Со лузни што не можат да пречат... Кога ќе го источи, Кога острицата ќе ја стокми Во каменот бразда да направи - солзата да му ја пронајде, Со крвта на зборот рана ќе отвори нова Во душата на мечот Од прадедовци искован, Што подвизи навикнал да брои Од колена редум... Секој подвиг – лузна нова... Еден ќе нацрта сонце, Вториот ќе рече - ѕвезда е, Третиот ко да не е таму, Ко да нема што да каже, Ко да нема што да рече - Да не ја растури играта Во молкот ќе се повлече... А, зарем некој ќе го разбере? |
||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
||
![]() |
||
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
|
МНОГУ Е УБАВА, НО СЕПАК НЕМА ДА ТИ АПЛАУДИРАМ...КАКО ДА ТРОШАМ АПЛАУЗИ НАД ТВОЈАТА МАКА И ТВОЈАТА БОЛКА... |
||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
||
![]() |
||
La Ninja ![]() Сениор ![]() ![]() She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
|
![]() |
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
![]() |
||
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
|
A sepak dusata moja
samo tebe te bara, a sepak niz mislite moi samo ti setas. Ljubomoren sum na sekoj sto duri i po ime ke te prozva, na sekoj sto pogled ke ti prati, a sepak ne moze da te imam, a sepak niz magla gusta da probijam ne mozam, ni da te vidam, ni da te dopram. Mrazulci visat od moeto crno srce i demoni se hranat od dusata moja jas nemam kade, jas nemam zosto i zemja poleka zinuva dodeka me golta, cekam i stojam da mi dojde kraj. Ne bev stvoren za cuvstva da imam, ne bev za tuka so tebe vo rajot zosto docna stignav i samo guzva stvoriv, a denesnite solzi gi potrosiv i ke cekam do utre za povtorno da placam, edinstven znak na zivot koj go imam. |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 9293949596 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |