IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ЈЕХОВИНИ СВЕДОЦИ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ЈЕХОВИНИ СВЕДОЦИ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2425262728 32>
Автор
Порака Обратен редослед
KGB Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Март.2008
Статус: Офлајн
Поени: 349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KGB Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2008 во 22:10
Originally posted by butel2 butel2 напиша:

Originally posted by marija1000 marija1000 напиша:

zar vo Makedonija ima jehovini svedociизненадувањеизненадувањеизненадување
za mene ,tie se edna od najjakite sekti koja"hara "momentalno,pogotovo ovde na zapad!!тага

uhaaa, gi ima najmalku 25 godini, jas bev uste vo osmoletka koga setaa po kukite . imaat crkva vo Radisani . i da, se slozuvam so tebe, dosta jaka sekta se.

Gotovi ste   
Nema kade da begate
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2008 во 22:09
Пошто гледам дека КГБ е online ,секако ако има воља да ми одговори,би го прашал:Зошто Јеховините Сведоци ја одбиваат Трансфузијата на крв?
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KGB Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2008 во 22:08

za mene ,tie se edna od najjakite sekti koja"hara "momentalno,pogotovo ovde na zapad!!тага

Gotovi ste
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2008 во 22:06
Originally posted by butel2 butel2 напиша:

uhaaa, gi ima najmalku 25 godini, jas bev uste vo osmoletka koga setaa po kukite . imaat crkva vo Radisani . i da, se slozuvam so tebe, dosta jaka sekta se.

Дејствуваат организирано.Одат по домови и делат нивна литература,а сета нивна активност ја оправдуваат со фактот дека Иса а.с.-Исус бил активен и самиот се движел од место во место проповедајќи.
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2008 во 21:59

Кон врв
svemirski_duh Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 29.Февруари.2008
Поени: 676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svemirski_duh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2008 во 21:57
Jas bi go prasal dali nasobraa vbeli gluvci
Кон врв
Halid ibn Velid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 1145
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2008 во 21:56

Ete imalo i takvi!!

A sega i na forumov ni se pojavi KGB!!!

sAMO BI GO PRASAL NA KGB,

Sto im je najsveto nesto,na Niv??Mislam na Jehovinive svedoci!???
Poz..
Кон врв
Delicia Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
*dream catcher*

Регистриран: 20.Ноември.2007
Поени: 10984
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delicia Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2008 во 21:32
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
Кон врв
Azrael Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2007
Поени: 382
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Azrael Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2008 во 21:27
Originally posted by ShumadinChe ShumadinChe напиша:

Ako Jehova E Bog, Zoshto Nikoj Do Sega Ne Go Spomnal. ? Nitu Biblijata ?

Дали си сигурен дека не го спомнува Библијата Јехова?Читај цитати од Библија
та...

Излез
: 34-5 Господ слезе во облак, а тој застана пред Него и Го повика Името: Јахве-Господ!

34-6
Господ помина пред него па се јави: „Јахве! Господ! Бог дарежлив и милостив, долготрпелив на гнев, многумилостив и вистински,

34-27
Трипати годишно сите машки нека се појават пред Господа Јахве, Израелевиот Бог.

Езра: 9-5 А при вечерната жртва се тргнав од својот јад и, со искинатата облека и наметка, паднав на колена, ги раширив рацете кон Јахве, својот Бог.

Ako Isus E Sin, Zoshto Se Molite Na Sin Zarem Sinti E Posilen od Tebe?
Не е така христијанскиот концепт. Света Троица се Едно,нема посилен послаб.

Ako Isus E Sin, Zoshto Nikade Ne Kazhuva Za Jehova. ?
Многу пати зборувал за Неговиот Небесен татко, кој изненаџење, ама се вика...погодуваш веќе - ЈАХВЕ

Ako Isus E Sin, Zoshto Nikade Vo Biblijata Ne Zboruva Za Jehova. ?
Многу пати говори, ама треба да ја прочиташ Библијата

Jas Trojstvoto Go Mislev. Deka Hristos Za Vas E Vrhoven Bog, I Deka Toj Ispratil Negova Zhrtva Na Zemjava Za Da Propoveda Hristijanstvo.
I Normalno Svetiot Duh Pomegu Vas (Hristijanite).

Е сега докажа дека немаш  основни познавања од христијанството, без навреда ама така е. Ова воопшто НЕ Е христијанско верување, ама да имаше познавање за истото ќе знаеше

Eve Za Prv Pat Slusham Deka Postoel I Nekoj "JEHOVA".

Сигурен сум дека е така...од горе напишаното и не останува простор за сомнеж дека за прв пат слушаш за Јахве

Fala Za Odhovorot. намигнување
Молам голема%20насмевка
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !     
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2008 во 17:56
Како беше она, КГБ, Исус нешто бил на Земјава 1914? Може ли нешто за тој настан да ми кажеш, каде бил, кој Го видел, колку време бил, и зошто?
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
ShumadinChe Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Локација: Slovenia
Поени: 365
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ShumadinChe Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2008 во 17:50
Originally posted by KGB KGB напиша:

Isus e prvorodeniot sin na Jehova.
Konceptot na trojstvo e prevzemen od paganite i usvoen na Nikejskiot koncil. Krstot takoger e paganski simbol.

Toa Sakav Da Go Sumam. Hristos & Jehova. Dve Tela Ne Pravat Edno.
Trojstvoto Mnogu Ubavo Go Svakam.
Ama 1 Nee Isto so 2. голема%20насмевка
Ako Jehova E Bog, Togash Zoshto Se Molite Na Hristos. ?намигнување
Ako Jehova E Bog, Zoshto Nikoj Do Sega Ne Go Spomnal. ? Nitu Biblijata ?
Ako Isus E Sin, Zoshto Se Molite Na Sin Zarem Sinti E Posilen od Tebe. ?
Ako Isus E Sin, Zoshto Nikade Ne Kazhuva Za Jehova. ?
Ako Isus E Sin, Zoshto Nikade Vo Biblijata Ne Zboruva Za Jehova. ?

Jas Trojstvoto Go Mislev. Deka Hristos Za Vas E Vrhoven Bog, I Deka Toj Ispratil Negova Zhrtva Na Zemjava Za Da Propoveda Hristijanstvo.
I Normalno Svetiot Duh Pomegu Vas (Hristijanite).

Eve Za Prv Pat Slusham Deka Postoel I Nekoj "JEHOVA".

Fala Za Odhovorot. намигнување
Nothing Remains !!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2008 во 17:44
Значи сум во право, како и секогашнамигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KGB Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2008 во 17:42
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Мислиш ли дека др. Царчев додека ми поправа заб си мисли “Еве, вака ќе страда оваа во пеколот“

Carcev e Jehovin Svedok.
Jas sum detishte koe se zabavuva
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2008 во 17:41
Мислиш ли дека др. Царчев додека ми поправа заб си мисли “Еве, вака ќе страда оваа во пеколот“
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2425262728 32>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.