IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Луцидни соништа
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Луцидни соништа

Внеси реплика Внеси реплика страница  12>
Автор
Порака
Goddes of Chaos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Април.2007
Локација: Ecuador
Статус: Офлајн
Поени: 337
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Goddes of Chaos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Луцидни соништа
    Испратена: 04.Март.2008 во 13:06

A lucid dream, also known as a conscious dream, is a dream in which the person is aware that he or she is dreaming while the dream is in progress. During lucid dreams, it is possible to exert conscious control over the dream characters and environment, as well as to perform otherwise physically impossible feats. Lucid dreams can be extremely real and vivid depending on a person's level of self-awareness during the lucid dream.

Dream recall is simply the ability to remember dreams. Good dream recall is often described as the first step towards lucid dreaming. Better recall increases awareness of dreams in general; with limited dream recall any lucid dreams one has can be forgotten entirely.

The main technique used to improve dream recall is to keep a dream journal, writing down any dreams remembered the moment one awakes. It is important to record the dreams as quickly as possible as there is a strong tendency to forget what one has dreamt. It is suggested that one's dream journal be recorded in the present tense. Describing an experience as if presently in it can help the writer to recall more accurately the events of their dream

One problem faced by people wishing to lucid dream is awakening prematurely. This premature awakening can be frustrating after investing considerable time into achieving lucidity in the first place.

Често сонувам соништа во кои што доживувам необични ефекти кои што не можам да ги според со филмските ефекти бидејќи се премногу необични за такви, наликуваат на филмот Амелија Пулен во смисла на настаните кои што се одвиваат...но околината е секогаш варијабилна еве за пр. стан кој што после влезот има приказ на широко пространство на магична шума полна со некои митски суштества казан како врие, сум јавала на метла со необично јако чувство на реалност додека летам мегу крошните на дрвјата бркајќи се со една вештерка во ноќта среде скопје или облик на лимон со лушпа од банана и внатрешност од банана...како стојам пред врата од огромна соба полна со мраз а праволиниски се гледаат уште бесконечно многу отворени такви врати полни со мраз и снег студенило пробам да поминам да успеам да излезам но се лизгам назад...понекогаш се претвораат во кошмар па можам да се видам себеси како се обидувам да станам од креветот но чувствувам некоја сила како да ме држи на креветот...можам да си ја видам раката и викам помрдни се со целата енергија се обидувам да ја помрднам за да се разбудам но не можам ...многу пати сонувам како сакам да побегнам трчам и свесно полетувам гледам покриви од куќи пробам да опстојам во воздухот да не паднам....да не одолговлекувам со вовед би сакала да ги поделам искуствата со сите оние кои имале некои слични на овие...???

Изменето од mamma - 12.Април.2008 во 15:52
Narodot za najmudra kniga ja smeta onaa koja e najnerazbirliva za nego.-A.Hitler
Кон врв
sensei Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Октомври.2005
Поени: 2005
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sensei Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Март.2008 во 13:19
I jas sonuvam slicni polu-svesni avanturi среќа Najjako e vo son koga ke si reces deka sonuvas. голема%20насмевка
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
Кон врв
Goddes of Chaos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Април.2007
Локација: Ecuador
Поени: 337
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Goddes of Chaos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Март.2008 во 13:23

Искуството е неописливо како да си под дејство на джнекоја психоделична супстанца но лошо е кога работите почнуваат да се движат во погрешна насока тогаш подобро да ме будатголема%20насмевка

Narodot za najmudra kniga ja smeta onaa koja e najnerazbirliva za nego.-A.Hitler
Кон врв
sensei Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Октомври.2005
Поени: 2005
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sensei Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Март.2008 во 14:11
pa bas koga rabotite se dvizat vo losa nasoka si kazuvas deka e samo son намигнувањеголема%20насмевка
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
Кон врв
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Март.2008 во 14:37
ми се случува да сонувам дека ме бркаат кловнови,.... загриженост таман ќе ме фати страв,... ми текнува дека тоа е само сон,.... само послето заспивањето е малце потешко ух
Кон врв
Monuska Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Ноември.2007
Поени: 2128
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Monuska Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2008 во 23:46
за среќа кловнови не ме бркаат... а и да ме бркаат не помнам, ретко кога помнам сонови, порано повеќа ама во последно време воопшто

Изменето од Monuska - 05.Март.2008 во 23:47
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
Кон врв
majstorce62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Регистриран: 23.Декември.2007
Поени: 4251
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Март.2008 во 19:37
АКО ТИ ГО ПУШТАМ АРЛЕКИН, ТОГАШ ЌЕ ВИДИШ...
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Monuska Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Март.2008 во 20:22
Во вакви соништа спаѓаат и оние кога сонуваш дека те боли нешто, и навистина се будиш со болка? Зошто ми се случи нешто вакво пред некое време, беше ужасно
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Monuska Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Март.2008 во 20:24
Originally posted by majstorce62 majstorce62 напиша:

АКО ТИ ГО ПУШТАМ АРЛЕКИН, ТОГАШ ЌЕ ВИДИШ...

Имам кој да ме заштити
Кон врв
majstorce62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Регистриран: 23.Декември.2007
Поени: 4251
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Март.2008 во 20:34
ЧУМУ ЗАШТИТА...АРЛЕКИН Е НЕСРЕЌЕН, НЕ Е ОПАСЕН...
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Monuska Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Март.2008 во 20:36
Originally posted by majstorce62 majstorce62 напиша:

ЧУМУ ЗАШТИТА...АРЛЕКИН Е НЕСРЕЌЕН, НЕ Е ОПАСЕН...

Каков и да е кловн е... и плус несреќата може да го однесе до мизерија, мизеријата до лудило и ете го Арелкин трча по Монушка со нож или цветче што прска, како сакаш...
Кон врв
CONTESSA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Декември.2007
Поени: 1620
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај CONTESSA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Март.2008 во 01:54
jas sonuvam lucidni sonista sekoja vecer...........
sekoj od niv e prikazna za sebe,ne gi zaboravam i dolgo vreme se sekavam na niv.cesto mi se slucuva i ona sto o spomna Goddes of Chaos kako sum budna i sakam da se pomrdanam a ne mozam, ili slusam deka nekoj stoi pozadi mene i mi zboruva a jas ne mozam da se dvizam,da go poglednam...........ponekogas traat dolgo i koga ke se razbudam sakam na nekoj da gi raskazam zosto sum gi doziveala kako realnost i sum polna so cuvstva ali koga i da gi raskazam nikoj ne mi veruva site mislat deka ne moze nekoj tolku mnogu dolgo da sonuva i takvi raboti,a jas sonuvam sekoj den................
kolku e samo cudno kako gi dozivuvas site tie raboti vo sonot ,svesen si deka sonuvas i sekoj moment vikam aj jas uste malku i se vrakam nazad, t.e svesna sum deka ke treba da se razbudam.....................
ponekogas toa se nenormalni kosmari i slucki koi i samata ne mozam da si gi objasnam,kako mojot mozok voopsto gi smislil,raboti dosega ne videni i totalno cudni..........
no,ponekogas i sum blagodarna sto sonuvam lucidni sonista ,taka doziveav slucuvanja koi sigurno nikogas nema da gi doziveev vo realnosta ................
Кон врв
*moon* Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јануари.2008
Поени: 7657
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај *moon* Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Март.2008 во 01:55
mi se slucilo da sonuvam so godini ist son....a zosto? bas taka kako na grb da nosam isti sonovi
Кон врв
CONTESSA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Декември.2007
Поени: 1620
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај CONTESSA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Март.2008 во 02:28
da, se slucuva i toa ........
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  12>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.