![]() |
|
ДАЛИ АЛЛАХ (Бог) Е СЕМОЌЕН? |
Внеси реплика ![]() |
страница 123 17> |
Автор | |
Shaxito ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 260 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Испратена: 07.Септември.2008 во 05:24 |
Gledam deka MNogu fino si ja postavil temata ... Pa mislam deka nema sto da baras odgovor ![]() |
|
''Ceni se samiot ako sakas da te cenat i drugite''
|
|
![]() |
|
Azrael ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 382 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
IZLEKUVAL BOLNI
VOSKRESNAL MRTVI ![]() EVE ARNO |
|
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !
|
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
hhahhah bate a da kazes neso arno so napravil toa so covekot ne mi e na arno bash????? |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
Azrael ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 382 |
.
Изменето од Azrael - 14.Април.2008 во 23:54 |
|
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !
|
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
hahahahha
jebi ga a jas mislev toa samo od sebe brat ovde kje nauuuuuuuuucime mnogu a ja misleh gubam samo vreme |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
pa brat,...megju drugoto,..gi kontrolira komarcite,...a i ribite,... da ne ti porasnat premnogu vo aquqriumot,......
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|
![]() |
|
a ziv ti tvojot gospon a so napravil??? aj prosvetli me |
|
|
|
![]() |
|
.
Изменето од Azrael - 14.Април.2008 во 23:54 |
|
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !
|
|
![]() |
|
e semokjen so ne bi bil
vo fantazijata se e mozno i vo mitovite i legendite glavnite akteri se semokjni ![]() Изменето од anakin - 02.Октомври.2007 во 13:02 |
|
|
|
![]() |
|
.
Изменето од Azrael - 15.Април.2008 во 00:13 |
|
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !
|
|
![]() |
|
Pravoslavie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор ![]() ![]() Регистриран: 07.Октомври.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1732 |
Друго прашање беше поставено и на друг форумџија
![]() |
|
Да погледнеме околу нас, таму има МНОГУ СТРАДАЛНИЦИ. Да им помогнеме!
Оди на подфорумот Хуманост на дело Запамети, ЉУБОВТА ДЕЛОТВОРИ!! |
|
![]() |
|
DAIJA ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 1668 |
18. Бога нико није видео никад: Јединородни Син који је у наручју Очевом, Он Га јави. „I Jakov go nare~e ona mesto so imeto Fanuil, za[to, re~e: ‚Boga Go vidov lice v lice, i du[ata moja se spasi.‘“ (Prva kniga Mojseeva, 32: 30) „I se iska~ija potoa Mojsej i Aron, Nadav i Aviud, i sedumdesette stare[ini Izraelevi gore i go vidoa mestoto kade [to stoe[e Bog Izrailev.“ (Vtora kniga Mojseeva, 24: 9, 10) Kontradiktorni stihovi od Biblijata „I potoa re~e: ‚No liceto Moe ne ]e mo`e[ da go vidi[, za[to ne mo`e ~ovek da Go vidi liceto Moe i da ostane `iv.‘“ (Vtora kniga Mojseeva, 33: 20) „Boga nikoj nikog[ ne Go videl.“ (Prvo soborno poslanie na Jovan Bogoslov) „Do Nego pogledite ne mo`at da doprat, a On dopira do pogledite.“ (k*ran, 6: 103) |
|
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
|
![]() |
|
Pravoslavie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор ![]() ![]() Регистриран: 07.Октомври.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1732 |
Со љубов
|
|
Да погледнеме околу нас, таму има МНОГУ СТРАДАЛНИЦИ. Да им помогнеме!
Оди на подфорумот Хуманост на дело Запамети, ЉУБОВТА ДЕЛОТВОРИ!! |
|
![]() |
|
Studentski Klub ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 07.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 272 |
PRAVOSLAVIE,
PO OVA VEKE OPRAVDANIE NEMAS!
|
|
Незнаењето е најголемиот непријател на луѓето!
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница 123 17> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |