![]() |
|
Куп на Конфедерации 2009 |
Внеси реплика ![]() |
страница 123 4> |
Автор | |
fiks ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ![]() ![]() ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Испратена: 30.Јуни.2009 во 12:24 |
Одлична проба за Мундијалот
Шестото издание на Купот на конфедерациите (осмо вкупно ако се земат првите две изданија во Саудиска Арабија кои носеа друго име) заврши со сценарио како порачано во седиштето на ФИФА. "Малите" репрезентации САД и Јужна Африка летнаа високо, но "големите" Бразил и Шпанија болно или (во случајот во борбата за бронзениот медал) дури и брутално ги треснаа од земја. АМЕРИКАНЦИТЕ ГИ ОСВОИЈА СИМПАТИИТЕ Луис Фабиано: Можеби некој ме забележа Кака: Сега на ист начин да продолжам со Реал |
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Администратор ![]() ![]() ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Бразил ја освои третата титула на Купот на Конфедерации
Бразилците се новите шампиони на 8-то издание на Купот на Конфедерации. Ова е нивни трети триумф во ова натпреварување и со тоа се издвоија на самиот врв според бројот на титулите. Имаат една повеќе од Франција. Во Јоханезбург бевме сведоци на две сосема различни полувремиња. првото во целост им припадна на Американците и второто во кое Бразилците имаа апсолутна доминација на теренот. Натпреварот започна многу лошо за Кариоките. Еден случаен гол на Демпсеј во 10-та минута. Спектор упати едно силно нафрлување во шеснаесетникот, играчот на Фулам само ја допре и ја пласираше во десниот долен агол на Цезар кој беше немоќен. Не ни се очекуваше таков расплет на оваа акција на Американците и затоа и така лесно реализираа. Потоа во 27-та минута фуриозна контра на Чарли Дејвис. Доби топка на средината на теренот од Донован. Ја водеше до некаде 20-тина метри од шеснаестникот, забележа дека Донован е побрз од Рамирез му ја сврте на средината, напаѓачот на Л.А.Галакси одлично испилотира со Рамирез и пласираше за 2-0 и големо изненадување за сите љубители на фудбалот. Бразилците во првиот дел имаа две шанси, два удара од левата страна, еден на Робињо и еден на Андрес Сантос, но Хауард одлично одбрани. Во вториот дел сосема поинакво издание на Кариоките. Постигнаа еден гол уште на стратот во 46-та минута. Луис Фабијано го постигна својот 4-ти гол на овој турнир по асистенција на Маикон. Со тоа напаѓачот на Севиља изби сам на листата на стралците на овој турнир. После овој гол Бразил имаше уште многу шанси. Две фантастични на Луис Фабијано и Кака, но Хауард беше неверојатен и одлично ги прочита. Сепак играта уште толку се смени на подобро кога Дунга ги извади двата играча кои беа во составот само за да се продадат летово. Излегоа Андре Сантос и Рамирез, а влегоа Даниел Алвеш и Елано. Веднаш потоа израмнување 2-2, 74-та минута. Кака одлично продре по левата страна нафрли на втората статива, Робињо шутираше, но ја погоди пречката, топката се одби до Фабијано кој со глава од само 1-2 метри ја заби за свои 5-ти гол на овој турнир и титула најдобар стрелец. Конечниот резултат 3-2 го постави Лусио по корнерот на Елано во 84-та минута. Американците потоа беа немоќни за нешто повеќе. Бразил ја контролираше играта и после изданието во вториот дел сосема заслужено ја освоија титулата. Сакаа на сличен начин со бункер како против Шпанија да ја освојат титулата, но сепак две победи по ред против славни репрезентации на сличен начин ќе беше премногу за светскиот фудбал. На крај сосема заслужено Бразил е шампион. 5 победи во исто толку натпревари. 4-3 со Египет, 3-0 со САД, 3-0 со Италија, 1-0 со Јужна Африка во полуфиналето и 3-2 со САД во финалето.
Во мечот за трето место Шпанија во продолженија го совлада домаќинот со 3-2 со голот на Чаби Алонсо во продолжението. |
|
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
![]() |
|
J.G.1945 ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 28.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 22 |
denes ocekivam Brazil da pobedi so 2:0
|
|
![]() |
|
KINGDAVID ![]() Сениор ![]() ![]() Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9425 |
Vo sekoj slucaj, ke bide mnogu interesna utakmicata pomegu SAD i BRAZIL. Iako Brazil e favorit, ako igra taka slabo kako protiv Juzna Afrika mozno e da se sluci uste edna senzacija od strana na Amerikancite. |
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Бразил - САД (нед. 20:30) Финале Денес интернационалниот фудбал ќе го добие 8-от победник на Купот на Конфедерации. Во големото финале ќе играат Бразил и САД, репрезентации кои веќе еднаш ги одмерија силите во фазата по групи, а Кариоките славеа убедлио со 3:0. Сепак ова треба да биде нешто поинакво, ова е финале и се е возможно. Американците покажаа дека можат да напарават и изненадувања со елиминацијата на Шпанците во полуфиналето. Може Бразил е фаворит, но и Јенките имаат свои адути, пред се борбеноста, мотивираноста која би требало да е на највисоко ниво. Кариоките не се претставија во добро светло во полуфиналниот дуел со Јужна Африка и ако се иземе голот на Дени Алвеш од слободен удар и немаа некоја посериозна шанса на тој дуел. Делуваа некако без идеја, дезорганизирано. Треба да се земе фактот дека Амриканците се аутсајдери и Кариоките ќе ги потценат, особено ако се знае дека во фазата по групи многу лесно ги совладаа со 3:0. Средината на Бредли е најквалитетниот дел од неговиот состав. Пред се Мајкл Бредли, Демпсеј и Донован, но не треба да се заборави ни напаѓачот Алтидор кој имаше солидно издание на овој турнир и покажа дека Виљареал сепак видел нешто во него кога го ангажираа лани. Боб Бредли ќе ја има во предвид играта на Јужна Африка за овој натпревар, но ќе биде тешко да се постави тоа, бидејќи нивната средина е многу потромава за разлика од домаќините и брза игра воошто не им одговора. Ќе треба да ја задржат малку повеќе топката во своите нозе или да одат на бункер и контра напади, нешто слично како со Шпанците, но тешко дека повторно ќе имаат среќа како на тој дуел. Невоиграноста меѓу дефанзивната двојка Лусио и Луизао би требало да биде нешто што мора да се искористи ако сакаат да извлечат нешто повеќе од почесен пораз во финалето. За Бразил ова ќе биде 4-то финале, две победи(1997, 2005) и еден пораз(1999) досега. Со победа ќе се издвои сам на врвот според бројот на титулите во ова натпреварување. Треба само посамоуверено и без потценување на противникот да влезат и ќе немаат никакви проблеми да победат и да го освојат трофејот. Може ќе треба Дунга да проба со Елано или Пато на местото на Рамирез кој и не изигра ништо особено на овој турнир и се гледа во составот е само за да се продаде. Исто по се изгледа ќе проба со Даниел Алвес и Маикон на бековските позиции што уште од старт би го заплашило противникот. Кака, Фабијано, Робињо и останатите Кариоки се доволно искусни и квалитетни за да дозволат изненадување на вака важен натпревар и би требало по трет пат да го подигнат овој трофеј. Можни состави: САД: Хауард, Спекор, Демерит, Онијеву, Боканегра, Кларк, Демпсеј, Кјештан, Дејвис и Алтидор Бразил: Цезар, Маикон, Луизао, Лусио, Алвеш, Мело, Силва, Рамиреш, Кака, Робињо и Фабијано |
|
|
![]() |
|
blackeye ![]() Сениор ![]() ![]() The Body Регистриран: 24.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 4058 |
![]() |
|
Ne znam kako da pobegnem
od sna, I ne znam dal' te iko voli kao ja, Al' ne bi ova noc tako bolela, Da me nisi volela.... |
|
![]() |
|
гoстин ![]() Сениор ![]() Регистриран: 29.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7557 |
Neznam...Nema da uspeat nisto vaka...Denes falea Diego, Pato i Adriano... misla mdeka sepak ke se povikani na SP. A i Ronaldinho nemoze da e kraj so nego, on pak dobro igra i bi mozel dosta da stori za Brazil...ne mi se svigja igrata na Brazil momentalno...a i Alex od Chelsea go nemase pozadi...
|
|
|
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Е нема веќе големи имиња,има само такви кои се трудат да играат и прејбои ко Роналдо,Роналдињо и Адриано.
Поарно им е без нив.
|
|
|
![]() |
|
гoстин ![]() Сениор ![]() Регистриран: 29.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7557 |
Brazil prv pat go gledam vaka bez nekoj golemi Iminja da odi na svetsko...Igracite se dobri i mladi ali ke vidime sto ke napravat...
|
|
|
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Секако заслижија да победат,подобри беа.
Значи финале САД - Бразил?
За Бразил се очекуваже,ама САД дека ќе дотуркаат до финале,ни на крај памет не ми паѓаше
![]() |
|
|
![]() |
|
Brazil - Juzna Afrika 1:0 vo 87min Dani Alves go dade od sloboden...Bombaaa shut
![]() |
|
|
|
![]() |
|
vistinskipravoslavec ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 24.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 70 |
USA igrashe izvonredno bravo
|
|
Во небесното царство нема да влезе секој 4овек што ми се обракја ,Господе,Господе, туку само оние кои го извршуваат она што од нив го бара мојот небесен татко.
|
|
![]() |
|
vistinskipravoslavec ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 24.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 70 |
ej bas gledav USA-SPAIN-2-0 i bas interesen rezlutat sto mislite mozno li e ako brazil denes vleze vo finale da izgubi od USA kako sto i spain???
|
|
Во небесното царство нема да влезе секој 4овек што ми се обракја ,Господе,Господе, туку само оние кои го извршуваат она што од нив го бара мојот небесен татко.
|
|
![]() |
|
Engelar ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 30.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 29 |
E ova greska si za greskata pike napravi fatalna greska a ne ramos
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница 123 4> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |