![]() |
|
Интелектуална надмоќ |
Внеси реплика ![]() |
страница 123> |
Автор | |
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Испратена: 15.Август.2009 во 09:21 |
Често во нашите краишта ги мешаат интелектуална надмоќ со класна разлика и дури се убедени дека е исто
|
|
![]() |
|
ПодВодно ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
сакам да се дружам со интелектуално надмоќни се додека не ми се потсмеваат
|
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Mnogu tesko se priznava intelektualna nadmok megu onie koi te poznavaat od mal
|
|
![]() |
|
Popi ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 1664 |
Spored mene koga bash vaka se zboruva za intelektualnosta kako "nadmok" a ne "mok", se podrazbira ZLOUPOTREBA na intelektualnosta, koja pak spored mene, ne sekogash se sveduva na; nachitanost, slatkorechivost, "bogat rechnik", dobro shkolo.....i sl. Na primer, jas voopshto ne gi "uprazhnjavam" intelektualcite koi se vo sostojba da zboruvaat dva saati....koristat nesekojdnevna terminologija, deluvaat samouvereno i silno.....ako za seto toa vreme SEPAK NISHTO NE KAZHAT!
![]() ![]() Da zaklucham....intelktualnosta spored mene, ako i koga se koristi smisleno i odnapred za da se pokaze "nadmok" za mene NE E INTELEKTUALNOST, tuku se raboti samo za dobro informirana lichnost koja od seto toa shto uchel za....edinstveno neshto shto nauchil e toa kako da manilupira so svojata "mok".
![]() |
|
![]() |
|
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
,...bog da gi prosti!
![]() |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|
![]() |
|
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Амин ![]() |
|
![]() |
|
ПодВодно ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
„... Блажени се сиромашните по дух ...“ ![]() |
|
![]() |
|
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Прво одговараш, после го поставуваш прашањето ![]() И тоа е дел од интелектуалната надмоќ... Или игра на зборови... Демек, го возиш соговорникот низ галактички предели, теорија на струни, кваркови и антиматерија, ентропија и кибернетика, и на крај од возењето го прашуваш: “А ти, кога ги поправаш чевлите, каков лепак користиш?“ Кај е тука повратната врска...? ![]() |
|
![]() |
|
Literatura ponekogas mi asocira na tortura
|
|
![]() |
|
којсумјас ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
а кој е реперот за интелектуална надмоќ...
ако некого го дупиш у здрав мозок... а тој ужива... и мисли дека уствари он тебе те онадува... ... а бе што е уствари тоа интелектуална надмоќ...!!!???? Изменето од којсумјас - 04.Јуни.2009 во 18:44 |
|
![]() |
|
Lady Blue ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8431 |
... Samo ako navistina sakas i ako navistina se trudis mozes da bides so prostiot prost a so gospodinot - gospodin (vo slucajov Dama
![]() |
|
![]() |
|
ako sogovornikot e samobendisan ili iskompleksiran ednostavno me mrzi da se kacuvam ili simnuvam na negovoto nivo. ako bas moram, se prilagoduvam, no me kosta mnogu energija.
|
|
![]() |
|
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
a be, drzavata i e silna ,..i toa mnogu ,..ama , samo vo odnos na maliot chovek,...nejzin,...shto ja stvoril,...vo nadvoreshni odnosi ,....nema nikakva sila,...niti nekogash ke ima,...
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|
![]() |
|
DAC23 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 357 |
DRUZE PROST NAROD SILNA DRZAVA ZNACI MAKEDONCETO NE E TOLKU PROSTO SAMO TAKA SE PARVI TAKA MU ODGOVARA ![]() Изменето од DAC23 - 07.Мај.2009 во 12:57 |
|
SEMPER ETIAM UBIQUE SUPERIORES
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница 123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |