![]() |
|
Ваша поезија |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 8889909192 146> |
Автор | |
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
НОЌ ПАДА ОНА СЕ НАДА, СВЕ ВИШЕ И ВИШЕ ДОК ПАДАЈУ КИШЕ,,, Изменето од majstorce62 - 03.Април.2008 во 16:34 |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
![]() |
|
alan ford ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Techno thief Регистриран: 02.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 10782 |
Za tebe
zatrupan vo dlabocinata na moeto srce vo moeto telo stanavme edno vo son, stois do moite usni mojata lubov da bide cela za tebe, ke cinam svedo ke vleguvam vo ogan, ke goram se topam vo jamnite mislenja mojot um, naoga spokoj samo koga mislam na tebe. Kolku pogodeni se prasanjata so se prasuvam sebe? Dali me LUBIS i nezno mi tecat solzi navistina te LUBAM (sakam) zosto ne me razberes? Pisuvam so mokta na molivot, TE POSAKUVAM TE SAKAM i ke te SAKAM ZASEKOGAS I dokolku so telo ke mu pripagam na nekoj drug mojata dusa tie posvetena samo na tebe sekogas ke bides neodvoen del od mojot zivoti I koga moeto telo ke bide pokriena so crnata zemja Posakuvam da mi prestanat srcevnite bolki solzite koi tecea za TEBE togas ke mu pripagaat na Gospod molam da mi bidat prosteni grevovite, koi gi nanesov na sebe SAKAJKI te TEBE, poveke od sebe AHH, kamo da bevme zaedno, da ne mislam na smrta SAMO ZA TEBE ............................ |
|
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
|
|
![]() |
|
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
кејт срцка, па предлож=и го момето, зошто спиеш? ама има и поубави песни момето од таа... шетај малку по темата...
|
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
![]() |
|
eurydice ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 429 |
kejt srckata
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
ZOSTO NIKOJ NE GO ZABELEZUVA DEVOJCEVO????
ALO...KOMISIJO!!!
DA NE STE KORUMPIRANI
![]() JAS NEA JA VIKAM EURYDICE-GROM!!!
UDIRA KRATKO I SILNO
|
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
![]() |
|
alan ford ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Techno thief Регистриран: 02.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 10782 |
(written for la fille)
Uzaludna je odsutnost tvoja ... Uvijek kad ostanem sam, mila, kroz nesanicu doleti plava ptica i tvoj osmjeh na postelju spusti. Uvijek kad sam sam, ljubavi moja, kad noć neizdrživo boli, tvoj stidljivi obris čudesno procvjeta u noći, i krv tako glasno u meni provri da s okusom mjesečine tvoja moćna prisutnost zavede moje puste ruke i moji uzdasi u njima zaječe. Toliko tvoga u njoj postoji, toliko tvoga mome biću daje da je uzaludna odsutnost tvoja. Uzalud je i usamljenost moja, uzalud je mrak što sjenama hara, jer kad se srce razmaše tamom, uzalud je prisutnost njena. I kad noću zaplaču zidovi, kad zavjese navuku tugu, ponašam se kao da si kraj mene, jer tvoja topla prozirnost kroz polusan miri moju dušu. Volim kad se svlačiš u škrtoj tišini i kroz nebo ljubim tvoje nježno lice. Uzalud je tada ranjivost moja, nestaje pustoš mojih sjetnih usana. Uzaludna je, jer tvoja je milost kao kriška mlade mjesečine zanosna. Uvijek kad sam sam, ljubavi moja, u vremenu si moga sanjanja, i s njim čekam miris plave ptice, jer kad tvoj osmjeh pažljivo na moje grudi spusti, uzalud je odsutnost tvoja... |
|
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
|
|
![]() |
|
Quentin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
![]() |
|
![]() |
|
Quentin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
и нешто поведро...
![]() Самовила Бистриот поток ги влажнеше твоите усни. Игрива, лелеава, занесна, со очи што не беа овоземни. Ти ги допирав косите со раце жедни за галење. Секое влакно беше како создадено за линиите на мојата дланка. Во судбина поверував. Полиња со јагоди изгазив, опиен од сладот на твојот бакнеж. Лудо се јазев по недогледни тополи, да го засенам горделивиот месечев срп со убавината на твојата насмевка. Во љубов поверував. По кожата ти сликав пејсажи, со јазик и усни како четкичка и акварел. Ми даваше отров да се напијам, а јас локав послушно, тонејќи во очи што не беа овоземни. Во тебе поверував. Изменето од Quentin - 02.Април.2008 во 06:13 |
|
![]() |
|
Грешници
на Човекот Твојот Бог има златна круна и им го јаде вчерашниот леб на бездомниците. Очите му се длапки каде му ставаш монети, а тој со нив ти го поплочува патот до рајот. Ти бакнуваш слики од светци и веруваш дека еднаш неделно камбаната ти го открива гласот Божји. Твојот Бог затвора очи пред твојот грев, а ти бесрамно грешиш, со мисла дека една молитва ќе те окае. Правиш метанија и се поклонуваш, бидејќи и онака грбот ти е искривен од тешкото бреме на земната злоба. Се криеш зад лушпата на грешно тело, кое не може да му одолее на повикот на сладострастието. Твојата душа е Армагедон. Таму одамна Апокалипсата ги збриша сите корени на милоста и простувањето. |
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Tupanici i kloci po iskrseni rebra
dodeka vodoskok blika od puknata arkada crveniot svet go gledam onakov kakov go znam so kuki javni i gmizavci vo kose sekoe, a veke umoren sum i neosetliv na udari tapi niti so za blagodarnost cuvstvo za ona sto nikogas i sum go nemal. Tropam na vrata sto lici na domot moj iako sum daleku od nego baram poznati lica megu opsednata tolpa sto kucinja vodat, nuzda da vrsat kade detelina ima so cetri lista. A ti mi velis deka da mi veruvas ne mozes, no sepak jas mozam zosto seedno mi bidnaa prijatelstvata i predavstvata. |
|
![]() |
|
ekszi88 ![]() Сениор ![]() ![]() In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Разгоруваш пламен во мене
а јас се плашам да не изгорам, пепелот да биде однесен некаде во темнината од ветрот. Скриена тајна зад планините од сено ѕирка, ги бара моите очи, а страста како темен облак со своите капки ја натопува мојата душа. Што сум јас? Талкач кој открива нови планети, страдница која секогаш бара нешто туѓо или пак само човек кој се плаши од сопствената вистина? |
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
![]() |
|
eurydice ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 429 |
Big
Big words Are not my cup of tea; I’d rather sit under a big tree And talk small 'n' sweet In a low voice, because big and loud Grows my heart Every time I think of you. Изменето од eurydice - 03.Април.2008 во 21:38 |
|
![]() |
|
Трепет
Трепетот се шири ко кружен бран на својот пат до него; каде и да ме тагува збран, ќе знае дека доаѓам и ќе ме чека на брегот. Изменето од eurydice - 01.Април.2008 во 00:59 |
|
![]() |
|
Rainbow
We are two fools, Oblivious to all, Painting our own Rainbow on the clouds. A rainbow from me to you A rainbow from you to me Although we have no clue Although we cannot see What good comes out of it. The clouds are getting heavy And they are bound to burst And rain is bound to wash The colours of our thirst. We welcome best and worst As long as we can match Our craves to reach again And start it from the scratch. Изменето од eurydice - 01.Април.2008 во 07:46 |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 8889909192 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |