![]() |
|
Ваша поезија |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 8788899091 146> |
Автор | |
topsexy ![]() Сениор ![]() ![]() 10-K-H-HOT Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3022 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
-Dopri go,]e go uni[ti[, ]e go skr[i[ na milion male~ki staklenca Koi ve~no ]e se baraat Kako ti I jas. No,tie mo`ebi ]e se pronajdat I bez da uspeat da se spojat. ….jas I ti uni[tivme se [to vo nas ima[e… Se ubivme me\usebno……. Изменето од topsexy - 06.Април.2008 во 18:15 |
|
![]() |
|
topsexy ![]() Сениор ![]() ![]() 10-K-H-HOT Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3022 |
-Mestoto mi e tuka… Zad yvezdite, Zad pritaenata gusta magla, Zad stravot od temninata, Zad pogledot poln so omraza, Zad o~ite polni nade` Koi govorat za delata moi… Vo `ivotov protkaen so gordost, Nani`an so lagi, Obes~esten od vistinata. Изменето од topsexy - 06.Април.2008 во 18:15 |
|
![]() |
|
-Se la`eme sebesi sega ti I jas Deka postoime,a ne sme prisutni… Deka sakame,a ne znaeme [to toa e…. Deka ]e se razdelime A seu[te se gledame vo o~I gorko. Kade si ti,tamu sum I jas. }e se ogleduvame vo toa ogledalo I kolku I da saka[ da pobegne[, ]e se vrti[ nazad I ]e si pripomnuva[ za tvojot star pat, Bezuspe[no..! Nema da me najde[…. Jas otidov bez da se zavrtam nazad. Изменето од topsexy - 06.Април.2008 во 18:15 |
|
![]() |
|
-Te opkru`uva li mrak? Se ogleduva li vo tebe mra~no nebo? Si igra ve~erva demonot vo tebe,neli? Saka[ da si ispla[en, Da se zasolne[, Da se raspla~e[…… Zo[to? Zo[to pla~? Koga ni[to nikomu ne mu dol`i[, Koga nikoj za ni[to ne te goni…….. Изменето од topsexy - 06.Април.2008 во 18:15 |
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
seti se na sonceto koga zaogja
po prekrasna gledka nikoj ne naogja zastanuvat site vo ubaviot Maj minutka trae so celiot svoj sjaj dali velicenstveni bi bilo, zalezot da nema kraj? seti se na zvezdeniot mig i dopir mal prvo vo srceto oseti zhal no vo migot se zbral celiot Maj sekunda trae kako vekovi so sjaj dali bi bila metar nad nebo, momentot da nema kraj? seti se na ubavite oci na deteto dlabok najiskren bunar na vremeto vo niv cvekje vo ubaviot Maj godini, ocite takvi traat so maliot sjaj dali velicenstveno bi bilo, rastenjeto da nema kraj? seti se sto pomina niz zivotot tvoj go ispreplete del vo chipkata pajakot moj vo kjosinjata najiskrena pletka e znaj do kraj e pleten kako pokrivka za Raj dali mozes so nego da se pokriesh Zivotot da nema kraj? Изменето од anakin - 07.Април.2008 во 12:14 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Mi velat
se gasam kako sijalica podrumska, mi velat evtin proizvod stanuvam zatapen noz oci sto gnjavi. Diviot svet me povikuva kade rezenje i krici se dovolni, namesto zborovi metalni so ruzi kraseni sega sto se cenat. Sto bese si pomina vetrista i buri novi brcki mi stvorija, vreme e za son, vreme e za zaborav, seedno pesokot ke pokrie se i koj bese gospodar i koj bese sluga. |
|
![]() |
|
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
КОТИЛО НА ЈАНЅИ
Сонот мој свикнал да ноќева на постела од паламиди и коприви, да ја траќа главата на зглавје во кое се ројат стршлените на страшната помисла на врзаната вреќа на новиот ден. Сонот мој од штрекала расновен, - гнездо без потка на птици прокудени... Трагот мој - беспредметна расправа на неродени пишувачи на книги, штуровез на кошула на неофајдени мисли глуво семе во испукана иловица, Трагот мој - врволешник од мравки под кожата... Јанѕи... Котилишта на јанѕи: во мислите во сонот... Ми ги бодат очите на радоста со ножеви од инфицирана клетва на времето што одамна го заклав, сакајќи да си го издлабам трагот длабоко во неговата недопрена срцевина. Изменето од majstorce62 - 06.Април.2008 во 11:24 |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
![]() |
|
Quentin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Може. За тебе се е дозволено
![]() |
|
![]() |
|
ПодВодно ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
ovaa moze da si ja posvojam? kako jas da sum ja napisala ![]() |
|
![]() |
|
Quentin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Предмети
Повели, земи ги предметите неомотани со значењата што им ги придаваме. Ловорови ливчиња што не стоеле на поетска глава. Букет од бели рози што не го држеле невестински раце. Свиткани пари што никогаш не ја крепеле мојата гордост. Дури и себеси ти се давам. Сфати ме како предмет. Но, не омотувај ме со тривијално значење. Наутро запознавај ме, навечер заборавај ме. И со години така... Секој ден ќе те терам одново да се вљубуваш во мене. Изменето од Quentin - 06.Април.2008 во 09:29 |
|
![]() |
|
MLEKCE ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 128 |
srekja je biti vechno zjiv,
danas drugchije cvetaju ruzje i sve je drugchije. I svet je drugchiji nije onakav kakav sa ga snio bolji JE nego shto je BIO. |
|
![]() |
|
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
ИНВЕРЗИЈА
Јас не сум бог но бог е Јас едноставно суштество и тивок одсјај од белиот камен во кој што ги исклесав сите можни синопсиси на приказната што имав намера да ја живеам: со тебе, со мене, со нашето дете, на намерата да направам приказна од овој живот во некое друго време износен и спакуван во вреќа со нафталин во ормарчето на сите добиени и изгубени битки... Ти не си бог но бог е Ти, суштествено милување на раните од одмилените битки, последна посета на времето што го испратив да талка пред сите други времиња оти барав само миг миг над сите мигови - што ќе го замрзнам, што ќе го скаменам за да можам во него да го извајам богот што ќе не води напред: и мене, и тебе, - малиот бог на нашите големи очекувања. Изменето од majstorce62 - 05.Април.2008 во 20:21 |
|
|
|
![]() |
|
тајни
врзулчиња замотани набутани во невидливи ќошиња на срцето кожурците на нашите тајни таат во хибернација со денови со месеци со години а потем со незабележлив трепет оживуваат зреат незапирливо растат нестрпливо туркаат непоколебливо дур` не пукне кожурецот желни за светлина воздух и слобода да рашират блескави шарени крилја да закрескаат продорно да го заслепат светот да го оглуват да урнат се` пред себе Тајна - колку топлина има во тој збор... и некоја магичност, истовремено... лично богатство на душата... |
|
|
|
![]() |
|
Вода сме што протекува низ грлото на ожеднет сеприсутник. Животите во вртлог ни се собираат, а ние ко давеници за сламка, врескаме по сигурноста на брегот. Нема брег мили мои! Ова е претстава со предвидлив крај. Пуштете ги сламките. Барем тие нека пливаат слободно. |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 8788899091 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |