![]() |
|
Ваша поезија |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 7980818283 146> |
Автор | ||
La Ninja ![]() Сениор ![]() ![]() She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
![]() |
||
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
|
ПРЕДАВСТВО
Со каква стрела го рани Срцето на небото По кое наутро го пуштав сонцето На прегладнетите немирлики Да штрпка росни облачиња Што личлат на тебе. Птицата, што пееше арии Со глас надрочен од самосебе Во кафезот на мојата душа, Никогаш нема да сфати Како се нашла пред срцето на небото Истиот миг, кога бакнежот, Задишан од согорувањето на секундите, Што итаа роевито Кон огнот на твоите усни, Ја пронајде загубената формула За привлекување ненадејни громови. И небото, и птицата, и бакнежот Гнијат во пепелта на твоето предавство. |
||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
||
![]() |
||
...Well... ![]() Сениор ![]() ![]() ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
|
...bonjour, Quebocois, and well come to you... ![]() |
||
![]() |
||
IQ ![]() Сениор ![]() ![]() Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
|
![]() |
||
![]() |
||
Quentin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
|
Блесава песна за љубовта
![]() Љубовта е навика облечена во балски фустан. Балот отпочнува со нејзиниот лелеав танц. Сите погледи на светот тогаш се коваат во тој лесен чекор и занесна убост. Игриво и лесно се врти убавицата, со нозете фаќајќи го секој такт. И така зашеметена, го губи чекорот, ја излудува ритамот, дланките се потат, шминката се растекува, фустанот се кине. Останува навиката. Гола. Расплакана го напушта балот и го фаќа првото такси кон дома. Пред својот дом ќе види младич како и пее серенада на љубената, која се топи, наведната на прозор. Ќе одмавне навиката со глава, горчливо ќе се насмевне и ќе викне: Close the f***ing window, honey! Изменето од Quentin - 02.Мај.2008 во 04:01 |
||
![]() |
||
Quentin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
|
Времето
Далечините ги измислило времето. Сакало да се раздели на две. Ете го времето... Ми тропа на врата. Сака од срцево да го избрише зборот "ЗАСЕКОГАШ". Ги молам патиштата да ги примат моите стапки, а месечината да го следи мојот од. Тргнувам. Во куферот спакував бакнежи, да ги потсетат твоите усни на мене. Наместо цвет на реверот закачив едно наше изгубено зајдисонце. Но, предоцна. Ене, гледам, стојат траги од денови и ноќи, испопаѓани лисја, запален камин, изгаснати свеќи, изврнати дождови... Времето веќе било кај тебе. |
||
![]() |
||
|
Ти
Твоите раце катаден ме молат од стихови да сочинам бајка. Па, знаеш ли дека од твоите очи сите неба ми станаа зелени? И песните поживописни и прегратките поцврсти и ластовиците непреселни. И знаеш ли, солзиве не знаат дека постои земја, оти ги научив да капат само на твоето рамо... Јас и надежта ја извајав со твојот лик и насмевка, а времето го мерев со биењето на твоето срце. Раскрсниците ги собирав во ќорсокак за да не ме измамат со нови лица, соништата со твое отсуство ги врзував во лудачки кошули, за да не ми ја гребат совеста. Немав компас, ниту мапа. Пловев со твоите раце. Немав воздишки. Дишев со твоите гради. Се немав ниту себе. Во тебе бев стопен. Во тебе безгранично постоев. И ако некогаш се изгубиш во светов, заборавиш за сите, за себе, па дури и името си го заборавиш, јас ќе чекам на некоја широка полјана. Дојди, ќе те потсетам. Твоето име ќе биде мој епитаф. Изменето од Quentin - 02.Мај.2008 во 03:29 |
||
![]() |
||
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
|
Навидум живот да му се сневиди во навидниот невидниот... се шегувам, убав си е животот, треба човек да биде само добар вајар па да си го изваја по сопствен вкус. |
||
|
||
![]() |
||
ПодВодно ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
|
Ima veter,
nema zdiv dogaat i si odat sliki i misli so dimenzija samo edna, ramnodusnost na krcenje vo son, nekoj nadvor pijano urla zelen za troska vnimanie makar za mig. Suskaat lisja melodija svirat kako na prispivna lici, no sepak potsetuva na nesto sto ne trebase da bide, no sepak zvezdite seuste mi namigaat na onie megu koi kako dete ziveev so mojot vselenski brod i princezi spasuvav od losi vselenski gusari. Kolku li samo moken bev togas i tamu megu zvezdite ne mozam dobro da se setam, a znam deka sreken bev |
||
![]() |
||
fleur de lis ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 01.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 25 |
|
INTER NOS Навидум мир, навидум немир, навидум тага, навидум радост, навидум смеа, навидум плач, навидум лелек, навидум песна, навидум сласт, навидум чемер, навидум омраза, навидум љубов, навидум сон, навидум јаве, навидум живот… P.S.Благодарам на топлото добредојде и му благодарам на Quentin што даде ојаснување за мојот ник Изменето од fleur de lis - 01.Мај.2008 во 22:48 |
||
...''beauty rejoices, not those who possess it, but those who are capable of loving it and worshipping it''...
|
||
![]() |
||
|
ФАЛА, ДРУГАР... ШТО БИ ЈАС БЕЗ ТВОИТЕ ПРЕВОДИ...
![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
Никот на француски означува лист од крин (користен како француски кралски амблем) ![]() |
||
![]() |
||
|
нЕ МОЖАМ ДА ТИ ГО ПРОЧИТАМ НИКОТ ![]() |
||
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 7980818283 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |