![]() |
|
Ваша поезија |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 7374757677 146> |
Автор | |
ekszi88 ![]() Сениор ![]() ![]() In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Хм, јас знам многу за тој овчар... се повикувам себеси ... во тие мигови заминувам од себе... но еве денес си се вратив
![]() |
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
![]() |
|
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
се гледа од стиховите твоето рассположение, нема потреба од доплнителен коментар...
ПС: Не барај го овчарот, тој е во тебе, само очигледно, напати заспива, или е мрзелив, или не му е гајле за тебе... ![]() |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
![]() |
|
ekszi88 ![]() Сениор ![]() ![]() In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Благодаран на забелешката, но вчерашната вечер ми беше лошо и морав тоа црно во мене да го истурам на бела позадина... сепак благодарам на забелешката и коментарот ![]() |
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
![]() |
|
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Многу убави стихови, убави метафори, искрени и силни емоции, но кога би ја компримирала содржината, кога би исфрлила некои стихови или би ги фузирала со други, емоционалното поле би било уште посилно... Непотребно е толку долга, тоа го разводнува емоционалното јадро... Сепак, прекрасна е...
|
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
![]() |
|
Ја мразам ноќта...
се чувствувам осамена, исплашена од чувствата кои ме обземаат и не ми даваат мирен сон. Ветив пред други и пред себеси дека ќе продолжам напред но, еве ме, стојам во темницава и гледам како се напуштам себеси... ги знам веќе сите лажни ветувања наизуст. Додека Сонцето ме позлатува мислам дека сум изодела предолг пат и дека можам да чекорам сеуште до бесконечност како да не постои ниту време ниту простор, но кога навечер последните зраци ќе ме поздрават и ѕвездите ќе го накитат црното небо јас го затворам цветот, овенувам и ливчињата разнобојни кои биле свежи навечер паѓаат на студената почва заборавени и потоа однесени од ветрот некаде далеку, далеку во заборавот... Посакувам да сум таму на тоа далечно место, посакувам да бидам во заборавот и да спијам во убавите нешта кои навечер додека стојам немоќно крај шините ги испраќам со последниот воз... ги гледам како заминуваат од мене. Зошто им дозволувам да заминат? Зарем јас ко пес ги бркам од себе? Ги чувам ли демоните во мене кои ме опседнале од ангелите кои сакаат да ја запалат онаа мала газиена ламба во мене и да ги избркаат оние штетници кои во темната ноќ ме заробуваат и обземаат? Ко срна треперам во ноќта и гледам во водената површина како се напуштам себеси, гледам како го расцепуваат моето кревко месо дивите ѕверки во мене и гладно завиваат. Каде е овчарот во мене да ме засолни во трлото за да престанам да се плашам? Зарем ме заборави? Едвај чекам да замине ноќва со проколнатиот кочијаш во неповрат... неуморно го чекам новиот ден. |
|
|
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
kdybych moh zit jeste jednou
jeste jednou, dat si repete zit jeste jednou mozna k vuli zmoudreni natah bych si klobouk a zit jak bohem, zit jeste jednou mel bych cas na sebe , tebe i na nas a ted bych vzal vas sebou a zit jeste jednou, jednou a ne pro lahev prokletou jednou jednou jeste jednou |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
ПодВодно ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Трка со препреки
Напнати мускули Пулс во ушите Адреналин во вените Оган во пазувите Трчаме еден кон друг Низ замислени патеки со препреки Отпрвин зачудени Како оддалеку не ги гледаме А потем одеднаш, а-пуу! - Се испречуваат пред нас Во последен миг земаме замав Се одбиваме од земјата И ги прескокнуваме Се дочекуваме несмасно Остра болка во глуждовите Продолжуваме кривејќи Посрамени од шинатата гордост Но упорни да издржиме до крај До црвената лента Зад која нè чека Алката која ни недостасува Делот што ќе нè доврши, дополни, За да бидеме целосни Или ударот што ке нè Докусури. |
|
![]() |
|
eurydice ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 429 |
![]() |
|
![]() |
|
La Ninja ![]() Сениор ![]() ![]() She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
![]() |
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Mesecina vo mislite,
drugo vreme bese, imase i nemase seese i opustosuvase bev a mestoto ne mi bese. Konflikt na cuvstva zbuneta umesnost uprosteni situacii upropasteni ocekuvanja, rezigniran zamor. Del od minati slucuvanja vo zaborav bezbeden kade veke ne e vazno cij prekor bese posilen i koi poveketo budat nasmevka onamu kade tragedija bese, greski stari ne se pravat, samo novo ruvo nosat |
|
![]() |
|
...Well... ![]() Сениор ![]() ![]() ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
The Champion You are...lost and alone, on the battlefield of love But...
Can I be you Champion, my lady? And you will be all the grace of this soul of mine the beat of my heart and a pulse into my life...
If you let me...
All these words I say to you, Might not come as a surprise. Because of all the other Champions my lady, that came in your life, telling you nothing but lies. I can't tell you to trust me, with all you've been through. But everything I say here, I say because I truly love you! |
|
![]() |
|
Quentin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Утрински стихови
Умот разболено вие, да сопрам мислите во стихови да ги черечам. Ме носи во мракот, кај купишта тетратки, од кои се извива гнилежот на времето. Во сите нив се наоѓам, распартален меѓу редовите што се единствен бедем меѓу лудилото и мене. И ова утро сонцето црта портрети во мојата соба, и осветлува крстови на кои одамна сум се распнувал. Сите тие се од хартија. Дури и умот да ми покаже што е неврат, јас бездруго ќе бладам во стихови, оти друг јазик не знам, на кој може да се умре и воскресне во ист миг. |
|
![]() |
|
Quentin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Ничија земја
Го прогласив телото за ничија земја од мигот кога твоите погледи угаснаа еден светол простор во кој се распостилав како цвет жеден за сонце. Ако некој ден твоите раце се откажат од неговите, испрати ги во долга експедиција по таа земја. На мапата лесно ќе ме познаеш. Огромен леден остров ќе бидам, недопрен, осамен, нем. Со допир растопи ме. Ќе се растечам по тебе со надојден водостој, што радосно се пени и жубори. Моите реки нема да познаат дека туѓа си била, а ти премолчи. Изменето од Quentin - 13.Мај.2008 во 08:22 |
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Listot hartija go vee veter
niz ulica prometna dur vozila go gazat, a toa cas leta, cas paga se dur ne mu dojde pred mene da padne. Mu vetiv deka veka nema nikoj da go gazi sem ja zosto nema noga da istavam od lice negovo dur ne me otera, dur ne mi vikne deka preterav,dur ne pomisli deka i ponezni gazaci postojat bez peti teski sto pazat dusa da ne izvadat, a jas pak se zaebav. |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 7374757677 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |