IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Колку поглавја од к*ранот знаете на памет
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Колку поглавја од к*ранот знаете на памет

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 18>
Автор
Порака Обратен редослед
Omer El Faruk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 997
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omer El Faruk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 00:35
Originally posted by Almahdi Almahdi напиша:

Originally posted by Omer El Faruk Omer El Faruk напиша:

е баш тоа е лесно, зилзалеха . .. :) се повторуваат зборчињата

Најтешки Сури за учење се токму оние во кои се повторуваат одредени зборови.

Епа може, ги мешаш . . . како сурата кул ја еју хел кафирун, ла еабуду ма теабудун . . ве ла ентум абидуне ма еабуд :) и тн и тн, ова ми беше за ронка потешко од другите.

Многу убава сура,многу убаво значење има.Иако е една од потешките,но,сепак кога се сака се се може.
Кон врв
Almahdi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 15.Март.2008
Поени: 183
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Almahdi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 00:32

Епа може, ги мешаш . . . како сурата кул ја еју хел кафирун, ла еабуду ма теабудун . . ве ла ентум абидуне ма еабуд :) и тн и тн, ова ми беше за ронка потешко од другите.

Кон врв
Noor4ever Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 17.Април.2008
Поени: 74
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Noor4ever Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 00:30
Originally posted by Vlad Tepesh Vlad Tepesh напиша:

~,,~Za kolku hadisi samite ste kazhale deka ne se tochni,prenesuvachot ne e kompetenten za takvo prenesuvanje i celi tevziri sme vodele okolu nekoi hadisi za na kraj da dojdeme do zaednichka tochka deka postojat* slabi i jaki hadishi *koi ednite se verodostojni kako takvi a drugite izmisleni prikazni~,,~

Vlad gledas deka temata ne e za hadisi daj prestani veke so provokacii,
Ako sakas da doznaes nesto poveke za hadisite otvori nova tema i tamu ke dobies odgovor na site tvoi prasanja vo vrska so hadisite

Mislam deka i dvete strani ke bidat zadovolni
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omer El Faruk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 00:30

Има ли модератор овде за да го исчисти ѓубрево?

Модераторот мене ми се обраќа, сум ја навредувал на Мариа! Бог да чува, а Мариа отиде надвор од тема со хадисите.

Треба да му се обрати и на тој со цилиндерот,кој цело време е оф топик.Ама изгледа тоа му одговара,па си молчи,чека некој од нас да киксне и да го банира.Ќе му дојде и на модераторот денот,никој не останал па нема ни тој,т.е. ничија не горела до взори.
Кон врв
Vlad Tepesh Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Април.2008
Локација: Romania
Поени: 540
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vlad Tepesh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 00:28
~,,~Za kolku hadisi samite ste kazhale deka ne se tochni,prenesuvachot ne e kompetenten za takvo prenesuvanje i celi tevziri sme vodele okolu nekoi hadisi za na kraj da dojdeme do zaednichka tochka deka postojat* slabi i jaki hadishi *koi ednite se verodostojni kako takvi a drugite izmisleni prikazni~,,~
http://protravelguide.com/Images/VladTepesDraculaBranCastle.jpg
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omer El Faruk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 00:28

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Almahdi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 00:27

Модераторот мене ми се обраќа, сум ја навредувал на Мариа! Бог да чува, а Мариа отиде надвор од тема со хадисите.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Almahdi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 00:26
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omer El Faruk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 00:26
Кон врв
Aisha Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2007
Локација: Palestine
Поени: 1119
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 00:25

Кој научи суре плус денес?

Јас научив еден ајет денес.
Од сурата „Зилзал“ малку ми е потешка за учење. Но една сестра која е хафиска, толку прекрасно ја учеше вчера на една седенка, што денес ме поттикна да ја научам. И почнав, кога ќе завршам незнам....
Сепак бладарна сум му на Бога што ми дал разум да можам да го читам Неговиот Говор. Која благодет е к*ранот!
машаАллах
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Almahdi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 00:24
Originally posted by zidarski zidarski напиша:

Almahdi, те опоменувам заради тонот со кој се обраќаш. Прашањето на Марија беше на место и мора да разберете дека не секогаш знаеме детална информација за исламот, понекогаш мора да прашаме, а ако прашањето не е поставено адекватно, доволно е со културен тон да не посоветувате како е правилно! Ова инаку - го сметам за лична навреда, изнесена во форумот! И престани со непотребни кавги - две страници веќе само објаснувања и расправии.

А да видиш кој коментира на тема, така би било подобро! Темата е за к*ранот, таа пишува за хадиси. Обрати се и до нејзе, не само до мене!
Кон врв
Vlad Tepesh Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Април.2008
Локација: Romania
Поени: 540
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vlad Tepesh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 00:24

~,,~Hadisite se obichni mitski prikazni koi se prifacaat vo zavisnost od prilogot shto im odi vo korist na prenesenoto~,,~

Зидарски ова ќе го санкционираш или да си превземам јас соодветна мерка?
~,,~neli ne si plachko be,ajde da te vitasm prezemi ti merki i dokazhi dali ne e vistina~,,~
http://protravelguide.com/Images/VladTepesDraculaBranCastle.jpg
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omer El Faruk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 00:22

~,,~Hadisite se obichni mitski prikazni koi se prifacaat vo zavisnost od prilogot shto im odi vo korist na prenesenoto~,,~

Зидарски ова ќе го санкционираш или да си превземам јас соодветна мерка?
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 00:18
Almahdi, те опоменувам заради тонот со кој се обраќаш. Прашањето на Марија беше на место и мора да разберете дека не секогаш знаеме детална информација за исламот, понекогаш мора да прашаме, а ако прашањето не е поставено адекватно, доволно е со културен тон да не посоветувате како е правилно! Ова инаку - го сметам за лична навреда, изнесена во форумот! И престани со непотребни кавги - две страници веќе само објаснувања и расправии.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 18>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,408 секунди.