![]() |
|
Ваша поезија |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 6465666768 146> |
Автор | |
Tamawa ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 26.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 41 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Песнава ти е одлична,многу ми се сфиѓа...само ме баш ме интересира која е таа...the поетесата ? ![]() |
|
Life's a bitch,but SO AM I !!!
|
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Oblace moe belo,
so kafeavi tocki, so milion ocinja nad mene lebdi i me saka. Energija cista sto skokotka i pecka, od izvori rajski proizlezena, kolku e sega lesno, koga veke nisto ne me boli, a dur potskoknuvam iskri mi prstat od petici, vo edna raka vo let ja fativ molnjata na Zevs, a vo drugata strelata na Amor stoejki na moeto belo oblace, koe me nosi onamu kade nikoj ne bil tolku smelo i gordo so stit od ljubov so slem od zelba, nie sme rodeni povtorno |
|
![]() |
|
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
ВО ЦРВЕНИОТ АВТОБУС
Автобусот е црвен а таа сака да напише песна за него. Автобусот е црвен, Леле колку е црвен автобусот - Како булките што и ги носеше на учителката И за кои сеуште мисли дека се лалиња. Автобусот е црвен А таа ги сака црвените автобуси Оти поетесите имаат црвени шеширчиња И пишуваат песни полни со воздишки... Црвените автобуси возат по асфалтни улици - колку се убави улиците низ градот Додека се вози во црвениот автобус Со црвено шеширче на глава И рони воздишки што ќе ги собере во песна Автобусот е црвен - Патници со црвени образи, Црвени коси, Црвена нервоза Во црвените очи Се восхитуваат од нејзиното црвено шеширче И веќе знаат дека таа е поетеса И дека ќе напише песна за црвениот автобус. Во црвениот автобус, Што скапува на гробиштата за автобуси, сите мислат дека се поети... |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
![]() |
|
mamma ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Na krajot...(na denot)..malku poezija....ubavina
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Tamawa ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 26.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 41 |
Прекрасно... ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Фала ти Моира
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
moira ![]() Сениор ![]() ![]() ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
...тој можеби прекрасно молчи, но ти прекрасно твориш... ![]() |
|
![]() |
|
darkangel ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 18.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 58 |
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Прекрасно молчиш,знаеш ?!
Прекрасно молчиш,знаеш?! Те набљудувам додека дишеш полека, те гледам како да заспиваш, очите ги затвораш,како да се предаваш и раката ја спушташ долу. Прекрасно молчиш,знаеш?! Чувствувам како љубовта ти се губи глатко, ти ги гледам усните како бледеат слатко, воздухот престанува да струи кратко и главата ја спуштам долу. Прекрасно молчиш,знаеш?! Ветерот ти го милува безживотното тело, на земја полугол лежиш,пак смело, во моиве раце право љубовно дело и небото се спушта долу. Прекрасно молчиш,знаеш?! Поубав си и од кога ми читаше поезија, похрабар си и од тогаш кога проба да ме силуваш, посилен си и од кога ме направи цела крвава и ножот го спуштам долу. Прекрасно молчиш,знаеш?! ...и среќата ми се спушти толку доле... |
|
![]() |
|
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
![]() ![]() ![]() ...voi ch'entrate!...
|
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Proletta gi povikuva cvekinjata da cutat,
jas te povikuvam tebe, kolku ubavi sari i boi na sebe imas, velis za mene se stvorija. Nisto ne znaev, dodeka tvoite bosi noze od zadi ne dotapkaa do moite usi meki dlanki oci mi zatvorija barajki da pogodam koj e, a jas molev dopirot da ne go prekines, nemase cuvstvo ili sekavanje takvo da se sporedi ili pogodi, mislev dosol krajot i deka sepak vo rajot pripadnav. Koga te spoznav pregolema za mene bese, za oci moi i svakanja, za mene slepoto kuce podzemnoto sustestvo pedantno no sepak bedno. I sega koga gledam i sega koga ziveam so cuvstva razbudeni poveke od povekeminata, se e taka lesno, dodeka rozevo sonce me gree, dodeka rozevata mesecina vozdiski ni budi drzejki se za race, drzejki se so pogled |
|
![]() |
|
fleur de lis ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 01.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 25 |
Сенки Се придвижуваат сенките на изгубените, безнадежните души. Се појавуваат од ништавилото на кругот, неповикани, се доближуваат… Не гушат со смрдлива слаткоречивост и мајсторство на словото, преку кое ја прикриваат својата немок да ја вкусат сласта на животот. Се обидуваат да не пленат, да заживеат со нас, да станат видливи… Оставете не! Оставете не сенки човеколики, оставете не под сончевиот лач! Ве преколнувам Не гнасете го Божјото синило! Оставете не! Вратете се во небиднината која ве создаде. Оставете не! Движете се во кругот на вашето непостоење. …Lasciate ogni speranza! |
|
...''beauty rejoices, not those who possess it, but those who are capable of loving it and worshipping it''...
|
|
![]() |
|
apce ![]() Сениор ![]() Регистриран: 18.Октомври.2007 Локација: Malaysia Статус: Офлајн Поени: 2717 |
|
apce
|
|
![]() |
|
ПодВодно ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
...
Сидрото спие Легнато на дното Како мрзлива жена Првиот бран Го залула бродот Како лакт во ребра Прамецот опулен Желно го голта Хоризонтот Ветрот повикува Крени ги едрата Изменето од filmadzijka - 19.Мај.2008 во 23:23 |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 6465666768 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |